Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Și după o săptămână, minunea s-a produs…” În administrație: iată că se poate și altfel!

Scară

Foto: Guliver Getty Images

Viața merge înainte și în pandemie! O mulțime de alte lucruri trebuie totuși rezolvate!

Primisem de la ENGIE o notificare cum că trebuie făcută revizia de 10 ani la instalația de gaze de la Sinaia.

Numai că notificarea se referea la o situație anterioară a instalației, modificată chiar cu 10 ani în urmă, odată cu schimbarea proprietarului/locatarului (trecerea de la sobe etc. la centrală de apartament). În scripte nu se operase modificarea, deși fusese anunțată așa cum trebuia. Așa că nu se putea face verificarea unei instalații care, nici efectiv și nici formal, nu mai exista!

Din păcate, nu mai găseam copia dosarului prin care anunțasem modificarea! Nu vedeam nicio soluție, de vreme ce în evidența informatizată existentă la DISTRIGAZ SUD (subordonat ENGIE) ea nu se operase de un deceniu! Bazată pe experiențe nefericite din trecut, nu mai aveam nicio speranță!

Și totuși am trimis, la noroc, la DISTRIGAZ un mail în care dădeam toate informațiile posibile.

Și, după nici o săptămână, infirmându-mi scepticismul, minunea s-a produs! Am primit răspunsul dorit. În arhiva DISTRIGAZ s-a găsit dosarul, s-a efectuat operativ corectura în evidența informatizată și mi s-a trimis chiar acasă, printr-un depanator, o copie completă a dosarului, pe baza căreia am putut efectua revizia. 

Mai mult, dosarul (pentru a cărui copiere datoram o sumă absolut rezonabilă) mi s-a remis pe încredere! Factura aferentă, pe care am achitat-o ulterior, a fost atașată abia următoarei facturi pentru consumul de gaze!

Iată deci că, în mult hulita (adesea justificat) noastră administrație s-a schimbat ceva, și la nivelul evidenței birocratice, și la acela al personalului, și se poate și altfel decât eram obișnuiți. Cinste lor și fie ca acest caz, care cred că merită să fie evidențiat, să nu rămână o fericită excepție!

PS În schimb, la HIDRO PRAHOVA SINAIA, mult lăudatul sistem de plată în cont dă eroare, neremediată, deși le-am semnalat-o de peste 2 luni. Sper totuși să se molipsească și ei în cele din urmă de cele bune de la vecinii lor de stradă, DISTRIGAZ SUD!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Toate bune și frumoase doar că Distrigaz Sud și Engie au capital majoritar privat deci statul mai e doar cu numele și acțiunile, nu și cu administrarea. De-aia a mers ca pe roate :)
    • Like 2
  • Bun, din titlu, eu credeam că este vorba de administrația locală sau centrală. Ori Wikipedia ne spune că "Engie (noul nume al GDF Suez) este o companie franceză de utilități, înființată în iulie 2008, prin fuziunea companiilor Gaz de France și Suez. Engie deține în portofoliu companiile Electrabel și Distrigaz Sud." Aștept astfel de vești din administrație.
    • Like 1
  • Distrigaz nu e toată ADMINISTRAȚIA.
    • Like 0
    • @ Bogdan Storm
      Avand capital majoritar privat nici macar nu e ADMINISTRATIE!
      cred ca mai e mult pana departe!
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult