Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Și după o săptămână, minunea s-a produs…” În administrație: iată că se poate și altfel!

Scară

Foto: Guliver Getty Images

Viața merge înainte și în pandemie! O mulțime de alte lucruri trebuie totuși rezolvate!

Primisem de la ENGIE o notificare cum că trebuie făcută revizia de 10 ani la instalația de gaze de la Sinaia.

Numai că notificarea se referea la o situație anterioară a instalației, modificată chiar cu 10 ani în urmă, odată cu schimbarea proprietarului/locatarului (trecerea de la sobe etc. la centrală de apartament). În scripte nu se operase modificarea, deși fusese anunțată așa cum trebuia. Așa că nu se putea face verificarea unei instalații care, nici efectiv și nici formal, nu mai exista!

Din păcate, nu mai găseam copia dosarului prin care anunțasem modificarea! Nu vedeam nicio soluție, de vreme ce în evidența informatizată existentă la DISTRIGAZ SUD (subordonat ENGIE) ea nu se operase de un deceniu! Bazată pe experiențe nefericite din trecut, nu mai aveam nicio speranță!

Și totuși am trimis, la noroc, la DISTRIGAZ un mail în care dădeam toate informațiile posibile.

Și, după nici o săptămână, infirmându-mi scepticismul, minunea s-a produs! Am primit răspunsul dorit. În arhiva DISTRIGAZ s-a găsit dosarul, s-a efectuat operativ corectura în evidența informatizată și mi s-a trimis chiar acasă, printr-un depanator, o copie completă a dosarului, pe baza căreia am putut efectua revizia. 

Mai mult, dosarul (pentru a cărui copiere datoram o sumă absolut rezonabilă) mi s-a remis pe încredere! Factura aferentă, pe care am achitat-o ulterior, a fost atașată abia următoarei facturi pentru consumul de gaze!

Iată deci că, în mult hulita (adesea justificat) noastră administrație s-a schimbat ceva, și la nivelul evidenței birocratice, și la acela al personalului, și se poate și altfel decât eram obișnuiți. Cinste lor și fie ca acest caz, care cred că merită să fie evidențiat, să nu rămână o fericită excepție!

PS În schimb, la HIDRO PRAHOVA SINAIA, mult lăudatul sistem de plată în cont dă eroare, neremediată, deși le-am semnalat-o de peste 2 luni. Sper totuși să se molipsească și ei în cele din urmă de cele bune de la vecinii lor de stradă, DISTRIGAZ SUD!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Toate bune și frumoase doar că Distrigaz Sud și Engie au capital majoritar privat deci statul mai e doar cu numele și acțiunile, nu și cu administrarea. De-aia a mers ca pe roate :)
  • Like 2
 • Bun, din titlu, eu credeam că este vorba de administrația locală sau centrală. Ori Wikipedia ne spune că "Engie (noul nume al GDF Suez) este o companie franceză de utilități, înființată în iulie 2008, prin fuziunea companiilor Gaz de France și Suez. Engie deține în portofoliu companiile Electrabel și Distrigaz Sud." Aștept astfel de vești din administrație.
  • Like 1
 • Distrigaz nu e toată ADMINISTRAȚIA.
  • Like 0
  • @ Bogdan Storm
   Avand capital majoritar privat nici macar nu e ADMINISTRATIE!
   cred ca mai e mult pana departe!
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult