Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Sunt Makar. Am 7 ani astăzi. Aceasta este casa mea. Mulțumesc «salvatorilor din Rusia» pentru că au făcut asta”

Makar - Twitter

Foto captura video Twitter

Un clip cu un copil din Mariupol, aflat în casa sa distrusă de bombardamente, din care nu au mai rămas decât niște pereți înnegriți și crăpați, a devenit viral pe rețele sociale. 

„Sunt Makar. Am 7 ani astăzi. Aceasta este casa mea. Mulțumesc «salvatorilor din Rusia» pentru că au făcut asta. Pentru tot ceea ce vezi acum”, spune băiatul în înregistrarea video.

Pe fundal se aud împușcături. iar o voce, probabil a mamei copilului, se aude când îi spune să vină mai aproape de ea, pentru că afară se trag focuri. 

„Această familie e din Mariupol. Ei se pot baza doar pe soldații ucraineni, care încă luptă și mor acolo”, este mesajul care însoțește filmulețul distribuit pe Twitter de reprezentanta Centrului pentru Libertăți Civile (Ucraina).

Rusia le-a dat un ultimatum soldaților ucraineni care continuă să lupte în orașul-port asediat Mariupol - principalul port din regiunea Donbas -, cerându-le să depună armele duminică. Moscova susține că forțele sale controlează aproape integral portul de la Marea Azov. La câteva ore după termenul limită de la ora 03:00 GMT, luptătorii ucraineni adăpostiți în combinatul siderurgic Azovstal din localitate nu au dat niciun semn că s-ar preda, scrie Reuters. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Consider forumul Republica drept unul dintre cele mai echilibrate, având fondatori, colaboratori şi comentatori de buna calitate, dar constat lipsa unui moderator al forumului (sau neinterventia lui) in cazul unor comentarii imbecile, venite din partea unor cutre [CÚTRĂ, cutre, s. f. Persoană prefăcută, fățarnică, intrigantă; lichea, secătură] precum ovidiu jurj. Luaţi, vă rog, o atitudine mai fermă împotriva unor astfel de mizerii agresive.
    • Like 1
  • Să-i mulțumească din inimă "conducătorului iubit" zelenski, paiața-marionetă a Americii imperialiste care a vrut și vrea aderarea Ucrainei la alianța fascisto-imperialisto-amerloacă nato, în disprețul intereselor legitime de securitate ale Maicii Rusii! Fără criminalul zelenski și conducerea-marionetă și, nu în ultimul rând, fără nato, ar fi fost și ar fi pace în Ucraina și bine în Europa. La 7 ani, un copil ca Makar este deocamdată prea mic să înțeleagă că este manipulat și folosit în propaganda mincinoasă de manipulare. Și, din păcate, încă este prea mic să lupte să își ia țara înapoi de la zelenski și toate cozile de topor ale Americii imperialiste, care are ca unic scop distrugerea - deocamdată - economică a statelor UE și în special a Germaniei...
    • Like 0
    • @ Ovidiu Jurj
      Nume check icon
      Ce treaba are Ukraina cu interesele de securitate ale Maicii Rusii? Ocuparea Crimeei primita de la Uniunea Sovietica prin anii '50 are legatura tot cu securitatea Maicii Rusii? De cine le era frica? De tatarii din peninsula?
      • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      Este inutil sa i se raspunda unui .........., nici nu am termen.
      • Like 1
  • Un clip cu un copil din Mariupol, aflat în casa sa distrusă de bombardamente, din care nu au mai rămas decât niște pereți înnegriți și crăpați, a devenit viral pe rețele sociale.

    „Sunt Makar. Am 7 ani astăzi. Aceasta este casa mea. Mulțumesc «salvatorilor din Rusia» pentru că au făcut asta. Pentru tot ceea ce vezi acum”, spune băiatul în înregistrarea video. mai da-l in masa de caraghios , din cauza lui , n-am casa !Sa-l fack pe selenschi de jeg ! !!

    Pe fundal se aud împușcături. iar o voce, probabil a mamei copilului, se aude când îi spune să vină mai aproape de ea, pentru că afară se trag focuri.

    „Această familie e din Mariupol. Ei se pot baza doar pe soldații ucraineni, care încă luptă și mor acolo”, este mesajul care însoțește filmulețul distribuit pe Twitter de reprezentanta Centrului pentru Libertăți Civile (Ucraina).

    Rusia le-a dat un ultimatum soldaților ucraineni care continuă să lupte în orașul-port asediat Mariupol - principalul port din regiunea Donbas -,
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult