Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Doi tineri din Ucraina, medic și asistentă medicală, și-au jurat iubire veșnică în Harkov, printre dărâmături. Fotografiile lor au devenit virale

nunta in Harkov

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, cei doi tineri din imagine au început să ofere ajutor medical gratuit, în Harkov, la domiciliul celor în nevoie, iar când au rămas fără medicamente, au început să strângă bani pentru a cumpăra medicamente pentru locuitorii orașului. / Foto: Sergey Bobok / AFP / Profimedia

Nastya Gracheva, asistentă medicală, și Anton Sokolov, medic, s-au căsătorit duminică în Harkov, Ucraina, iar fotografiile fericitului cuplu, printre clădiri distruse, mașini carbonizate și străzi pustii, au devenit virale pe internet.

Voalul alb, buchetul tradițional de flori și bucuria celor doi îndrăgostiți care și-au promis iubire veșnică sunt într-un puternic contrast cu distrugerile provocate de bombele care cad în oraș de săptămâni întregi, scrie publicația Corriere della Sera. 

Fotografia a fost făcută după ce cei doi tineri au spus „da" în curtea unui complex comercial, distrus de bombardamente. Agențiile internaționale au distribuit mai multe poze ale cuplului: ea poartă o rochie albă, un voal de tul, coroniță de flori galbene, geacă de piele și cizme negre înalte, el cu o cămașă albă, o jachetă și o pereche de pantaloni negri.

 Foto: Sergey Bobok / AFP / Profimedia

Foto: Sergey Bobok / AFP / Profimedia

Ceremonia a avut loc într-o stație de metrou, tinerii fiind alături de rude, prieteni și alte persoane care au luat parte la această picătură de fericire într-o mare de durere și devastare, scrie publicația.

Foto: Sergey Bobok / AFP / Profimedia

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult