Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Suntem în pericol de moarte”. Avertismentul soției președintelui Ucrainei, într-un interviu pentru BBC

Olena Zelenska

Foto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Doamna aceasta este soția președintelui Ucrainei și tocmai a avertizat, într-un interviu pentru BBC, că ucrainenii sunt în „pericol de moarte”, fiind lăsaţi să moară dacă ţările occidentale nu îşi continuă sprijinul pentru economia de război a guvernului de la Kiev.

- Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a vorbit cu jurnalista Laura Kuenssberg de la BBC, la o zi după ce senatorii republicani din SUA au blocat un proiect de lege esențial pentru suplimentarea ajutorului pentru Ucraina. Acesta ar fi oferit Ucrainei un sprijin în valoare de peste 60 de miliarde de dolari.

- „Avem mare nevoie de ajutor. Cu cuvinte simple, nu ne putem plictisi de această situaţie, pentru că, dacă o facem, murim. Iar dacă lumea oboseşte, ne va lăsa pur şi simplu să murim”, a spus Olena Zelenska.

- Mesajul ei vine după ce Casa Albă a avertizat că fondurile americane pentru Ucraina s-ar putea epuiza în curând. Cu toate acestea, republicanii au ignorat avertismentele și au blocat acordul pentru a autoriza mai multă asistenţă.

- Concret, republicanii încearcă să obţină compromisuri din partea preşedintelui Joe Biden şi a democraţilor din Congresul american cu privire la finanţarea măsurilor la frontiera SUA, în schimbul sprijinului lor.

- Preşedintele Biden a declarat că eşecul acordării ajutorului pentru Ucraina ar fi un „cadou” pentru Vladimir Putin, avertizând că istoria îi va „judeca aspru pe cei care au întors spatele cauzei libertăţii”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca este vorba doar de judecata istoriei atunci vor fi foarte linistiti. A fost sua judecata dupa yalta? Acum yalta se va repeta. Pentru noi nici nu conteaza. Noi ii vom intapina pe "fratii" rusi cu flori, basamac si fetiscane rumene, cu multe ceasuri pe brate.ca intotdeauna.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult