Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Testamentul lui Rebengiuc" - cea mai puternică declarație de încredere în oamenii din această țară

Victor Rebengiuc - campanie

„Sunt bătrân, eu nu mai am prea mult timp la dispoziție. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi”, spune actorul Victor Rebengiuc, într-un testament simbolic, inclus în noua campanie Hope and Homes for Children. Mesajul emoționant transmis de Victor Rebengiuc se constituie într-un apel către oameni să nu rămână indiferenţi la drama copiilor instituţionalizaţi. 

„Dragii mei, sunt bătrân, mai bătrân decât muţi dintre voi. Am mers braţ la braţ cu timpul care mi-a arătat multe lucruri. Unele bune, altele rele. Pe cele bune am învăţat să le preţuiesc, să mă bucur de ele. Pe cele rele am încercat să le schimb sau să le repar. Acolo unde nu puteam, timpul părea că le rezolvă pentru mine. Da, sunt bătrân şi ştiu că reprezint trecutul, dar e de datoria mea să vă vorbesc despre viitor. Să vă vorbesc despre Ioana, despre Tudor, despre Diana, despre Matei, despre toţi micuţii cărora în loc de orfelinate le putem oferi o casă şi speranţă. Sunt bătrân. Eu nu mai am prea mult timp la dispoziţie. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi!“, este testamentul simbolic al actorului. 

Peste 6.000 de copii sunt instituționalizați în orfelinatele României, departe de „acasă”. „Poate că nu suntem părinții lor. Dar asta nu înseamnă că nu sunt ai noștri”, se încheie clipul din campania realizată de Papaya Advertising, cunoscută pentru clipurile cu mesaje sociale puternice.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pacat ca ne tot prostim cu denumiri pompoase, in diferite limbi straine . Mie personal imi place mai mult cum suna asa : Speranta si Case pentru copii. Ne uitam limba , traditiile si propagam doar de la altii ... Trist
    • Like 1


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult