Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Testamentul lui Rebengiuc" - cea mai puternică declarație de încredere în oamenii din această țară

Victor Rebengiuc - campanie

„Sunt bătrân, eu nu mai am prea mult timp la dispoziție. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi”, spune actorul Victor Rebengiuc, într-un testament simbolic, inclus în noua campanie Hope and Homes for Children. Mesajul emoționant transmis de Victor Rebengiuc se constituie într-un apel către oameni să nu rămână indiferenţi la drama copiilor instituţionalizaţi. 

„Dragii mei, sunt bătrân, mai bătrân decât muţi dintre voi. Am mers braţ la braţ cu timpul care mi-a arătat multe lucruri. Unele bune, altele rele. Pe cele bune am învăţat să le preţuiesc, să mă bucur de ele. Pe cele rele am încercat să le schimb sau să le repar. Acolo unde nu puteam, timpul părea că le rezolvă pentru mine. Da, sunt bătrân şi ştiu că reprezint trecutul, dar e de datoria mea să vă vorbesc despre viitor. Să vă vorbesc despre Ioana, despre Tudor, despre Diana, despre Matei, despre toţi micuţii cărora în loc de orfelinate le putem oferi o casă şi speranţă. Sunt bătrân. Eu nu mai am prea mult timp la dispoziţie. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi!“, este testamentul simbolic al actorului. 

Peste 6.000 de copii sunt instituționalizați în orfelinatele României, departe de „acasă”. „Poate că nu suntem părinții lor. Dar asta nu înseamnă că nu sunt ai noștri”, se încheie clipul din campania realizată de Papaya Advertising, cunoscută pentru clipurile cu mesaje sociale puternice.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pacat ca ne tot prostim cu denumiri pompoase, in diferite limbi straine . Mie personal imi place mai mult cum suna asa : Speranta si Case pentru copii. Ne uitam limba , traditiile si propagam doar de la altii ... Trist
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult