Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Testamentul lui Rebengiuc" - cea mai puternică declarație de încredere în oamenii din această țară

Victor Rebengiuc - campanie

„Sunt bătrân, eu nu mai am prea mult timp la dispoziție. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi”, spune actorul Victor Rebengiuc, într-un testament simbolic, inclus în noua campanie Hope and Homes for Children. Mesajul emoționant transmis de Victor Rebengiuc se constituie într-un apel către oameni să nu rămână indiferenţi la drama copiilor instituţionalizaţi. 

„Dragii mei, sunt bătrân, mai bătrân decât muţi dintre voi. Am mers braţ la braţ cu timpul care mi-a arătat multe lucruri. Unele bune, altele rele. Pe cele bune am învăţat să le preţuiesc, să mă bucur de ele. Pe cele rele am încercat să le schimb sau să le repar. Acolo unde nu puteam, timpul părea că le rezolvă pentru mine. Da, sunt bătrân şi ştiu că reprezint trecutul, dar e de datoria mea să vă vorbesc despre viitor. Să vă vorbesc despre Ioana, despre Tudor, despre Diana, despre Matei, despre toţi micuţii cărora în loc de orfelinate le putem oferi o casă şi speranţă. Sunt bătrân. Eu nu mai am prea mult timp la dispoziţie. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi!“, este testamentul simbolic al actorului. 

Peste 6.000 de copii sunt instituționalizați în orfelinatele României, departe de „acasă”. „Poate că nu suntem părinții lor. Dar asta nu înseamnă că nu sunt ai noștri”, se încheie clipul din campania realizată de Papaya Advertising, cunoscută pentru clipurile cu mesaje sociale puternice.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pacat ca ne tot prostim cu denumiri pompoase, in diferite limbi straine . Mie personal imi place mai mult cum suna asa : Speranta si Case pentru copii. Ne uitam limba , traditiile si propagam doar de la altii ... Trist
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult