Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Visul american”, cel mai vândut spectacol de la Teatrul de Comedie, în cele mai importante orașe din România, din aprilie

Tudor Chirilă

În 2 aprilie 2022, la Teatrul Național din Caracal, Tudor Chirilă cu mama sa, Iarina Demian, pornesc primul turneu național de teatru din România, cu one-man show-ul „Visul American”, singurul spectacol care a fost sold-out în 24 de ore la toate cele 9 reprezentații la Teatrul de Comedie.

După acest moment de succes, când Teatrul de Comedie decidea de la săptămână la săptămână suplimentarea spectacolelor, acum Tudor Chirilă duce spectacolul în care interpretează 9 personaje la un nou nivel, printr-un turneu dedicat tuturor comunităților culturale din România (foto: Mihnea Irimia).

Este pentru prima dată după pandemie când o piesă de teatru din București pleacă în turneu național. În 2 luni, piesa va putea fi văzută în peste 17 dintre cele mai importante orașe din România, orașe cu istorie în lumea teatrului.

Bilete si program pe https://m.iabilet.ro/bilete-visul-american/

Spectacolul reprezintă montarea celebrelor monologuri ale lui Eric Bogosian, care compun one-man show-ul “Drinking in America” și care a avut premiera pe Broadway, la American Place Theater, în 1986.

Andreea Esca: „A fost genial! De altfel, mă așteptam sa fie, dar a fost peste așteptări. Personajele au fost foarte bine alese și cred că i-a făcut mare plăcere lui Tudor să le interpreteze. Mi se pare că ii s-au potrivit și se vede că Iarina Demian este regizor, pentru că îl știe foarte bine!

Călin Goia, solist Voltaj: “Mi-a plăcut la nebunie! Trebuie să-l mai revăd ca să pot să-l înțeleg pe deplin și să-l apreciez la adevarata valoare. Oricum, impresionant!”

CARACAL – TEATRUL NAȚIONAL, 2.04

CRAIOVA – TEATRUL NAȚIONAL “MARIN SORESCU”, 3.04

PLOIEȘTI – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR, 8.04

BISTRIȚA – PALATUL CULTURII, 12.04

ALBA IULIA – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR, 13.04

SATU MARE – TEATRUL DE NORD, 19.04

BAIA MARE – TEATRUL MUNICIPAL, 20.04

IAȘI – TEATRUL NAȚIONAL “VASILE ALECSANDRI”, 27.04

SUCEAVA – TEATRUL MUNICIPAL “MATEI VIȘNIEC”, 29.04

PITEȘTI – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR, 5.05

GALAȚI – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR, 7.05

CONSTANȚA – TEATRUL NAȚIONAL DE OPERĂ “OLEG DANOVSKI”, 8 MAI, 19:00

PIATRA NEAMȚ – TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMȚ, 10.05

PIATRA NEAMȚ – TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMȚ, 11.05

ARAD – TEATRU CLASIC “IOAN SLAVICI”, 17.05

ORADEA – TEATRU “REGINA MARIA”, 18.05

BRAȘOV – data și locația urmează să fie anunțate.

CLUJ – data și locația urmează să fie anunțate.

Evenimentul este organizat de Agenția de Vise, Fundația ArtEST și Magic Maker Communication.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult