Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

1.000 de copii din familii defavorizate vor putea învăța gratuit robotică

roboti - Microsoft

Aproximativ 1.000 de copii din familii defavorizate din București vor putea învăța gratuit robotică și programare. 

Asociația E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat marți RoboHub, un spațiu de robotică unde copiilor li se va deschide drumul spre tehnologie și spre o gândire analitică, în cadrul unor cursuri oferite în cadrul programului „Alt Viitor”. Proiectul urmează să se desfășoare pe parcursul a doi ani.

„Este foarte important ca ceea ce se întâmplă în școli să trezească cu adevărat pasiunea copiilor. Programarea poate fi anevoioasă și poate fi puțin atractivă dacă înveți doar sintaxa. În momentul în care însă cu niște blocuri de cod colorate faci să se miște un roboțel pe care tu ți-l alegi dintr-o recuzită lucrurile devin pasiune”, a declarat pentru Republica.ro Adela Bradu, Head Communication & Corporate Affairs în cadrul Microsoft.

Dincolo de faptul că este o meserie a prezentului și a viitorului, informatica aduce beneficii mult mai mari. „Credem că informatica are acele componente necesare succesului în viitor, dincolo de tehnologie. Cine reușește să scrie cod are o minte foarte structurată. Informatica îți oferă o gândire analitică, creativitate, capacitatea de a lua decizii structurate”, explică Adela Bradu.

(Foto: Facebook/Asociatia E-Civis)

Cursurile vor fi gratuite pentru copiii care primesc burse sociale de la școală, iar pentru cei proveniți din familii cu venituri lunare de 4.000 de lei tariful este de 150 de lei pe modul. 

Lecțiile se vor desfășura sâmbăta și duminica și vor fi susținute de voluntari, iar primele cursuri încep pe 29 septembrie. Părinții îi pot înscrie deja pe cei mici la modulele de inițiere în robotică. Înscrierile se pot face aici. Într-o grupă vor fi 20 de locuri, iar durata unei ședințe este de o oră - o oră și jumătate. Cursurile se adresează grupelor de vârstă 7-10 ani și 10-14 ani.

„Vrem să oferim acces la tehnologie copiilor din familii care nu își permit un curs de robotică sau programare”, a spus Ana-Maria Stancu, președintele asociației E-Civis.

Lansarea RoboHub face parte din proiectul Everyone Digital, dezvoltat în cadrul programului „Alt Viitor”, care își propune să dezvolte competențele digitale, cu accent pe programare, pentru 11.000 de elevi români și să asigure formări de specialitate pentru 4.500 de profesori, care vor învăța astfel cum să aducă noile tehnologii mai aproape de copii. Investiția Microsoft în cadrul programului „Alt Viitor” este de un milion de dolari și se întinde pe durata a doi ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult