Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

1.104 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după doar 7.574 de teste

Personal medical

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

Numărul noilor îmbolnăviri cu SARS-C2V2 rămâne ridicat, în ciuda faptului că în ultimele 24 de ore au fost făcute mult mai puține teste decât în zilele precedente.

De ieri până astăzi au fost înregistrate 1.104 de cazuri noi de COVID, după 7.574 de teste efectuate - 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere..

19 oameni au murit, iar 353 se află la terapie intensivă, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică.

În total, în spitalele din România sunt internate 6.876 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 258 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În total, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

Pe teritoriul României, 1.900 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.112 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 12.396 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 14 persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult