Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

1.104 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după doar 7.574 de teste

Personal medical

Foto: Brendan Smialowski/ AFP/ Profimedia

Numărul noilor îmbolnăviri cu SARS-C2V2 rămâne ridicat, în ciuda faptului că în ultimele 24 de ore au fost făcute mult mai puține teste decât în zilele precedente.

De ieri până astăzi au fost înregistrate 1.104 de cazuri noi de COVID, după 7.574 de teste efectuate - 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere..

19 oameni au murit, iar 353 se află la terapie intensivă, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică.

În total, în spitalele din România sunt internate 6.876 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 258 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În total, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

Pe teritoriul României, 1.900 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.112 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 12.396 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 14 persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult