Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București, confirmate cu coronavirus

spital universitar bucuresti - Foto wikipedia

Foto: wikipedia​

Noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în București. 27 de persoane - 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmate cu SARS-CoV-2, potrivit raportării conducerii spitalului, a anunțat marți seară Grupul de Comunicare Strategică. 

Cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează cazurile de COVID-19.

Din Spitalul Universitar au fost prelevate în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultatele. Testarea a fost declanșată în 22 martie, în rândul personalului medical și al pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB, arată sursa menționată.

„Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", adaugă comunicatul GCS, care anunță și că în urma anchetei au fost convenite „măsuri urgente" propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am vazut azi dimineata ovdiscutie cu 2 medici care mi-a demonstrat inca o data cat de de reala este in Romania simtagma " omul sfinteste locul" !Un medic de la SUB se plangea ,pe un ton furios,cat de multa brambureala este in spital,lipsa echipament,lipsa cunostinte despre ce fel de echipament ar trebui si in general parea ca se uita la femomen ca si cum era in vizita!Cel de-al 2-lea medic,infectionist de la Spitalul Militar,a descris coerent procedurile proprii pentru trierea pacintilor si propectia personalului,activitatea fiind aprope sigur de tip german sau corean!Sigur e clar ca la SMvexista si componenta disciplinei militare,dar totusi era clar ca este si o diferenta de mentalitate!Aceasta se vede clar din numeroasele interviuri cu medici si manageri medicali si este specifica romanilor la care respectarea legilor so procedurilor in general pare a fi o chistiune aleatorie,la bunul plac!Treaba e ca acest adevar e recunoscut de foarte putine persoane,de aici si rezistenta si critica acerba a celor care incearca sa impuna o disciplina,critica la care exceleaza "tusierii politici" majoritate jurnalistilor,in frunte cu CTP!Culmea am vazut-o azi cand o ziarista foarte critica ,tip CTP,doamna IED,compara judetul Suceava cu regiunea Lombardia!Diferenta este de mii de ani lumina,daca in Lombardia se faceau tampeniile care s-au facut la Suceava ,erau morti cu totii ,caci acolo raspadirea virusului s-a facut direct in masa pe cand la Suceava raspandirea a fost indusa de aglomerarea iresponsabila a purtatorilor neidentificati,cei mai multi veniti din Italia sau Spania!In aceste conditii viitorul epidemiei din Romania sta direct la mana decidentilor care ori reusesc sa impuna modelul de comportament de la SM ori intradevar spitalele vor deveni focarele de infectie asa cum zicea CTP!
  • Like 2
  • @ Arthur Chivulescu
   Delia MC Delia MC check icon
   Au devenit deja...vedeți secția aia de nefrologie unde toți angajații au fost trimiși în izolare. În ritmul ăsta nu mai rămân cadre medicale. Unii pleacă, alții în izolare.
   Brambureală în spital? Pui mâna și faci ordine. Ori ceri ajutor. Văicăreala fără rost si scop, ca găinile când văd uliul este cel mai rău lucru!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult