Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Managerul de la Neurologie Brașov, după ce s-a trezit în această dimineață că-i „dezertează” medicii și asistentele: „E vorba de frică, mai mult o angoasă, că vor avea de lucrat cu pacienți cu Covid-19”

Spitale dezinfectanți covid-19

Foto: Guliver Getty Images

Se înmulțesc cazurile de demisie în rândul medicilor și asistentelor. Managerul Spitalului Clinic CF Timișoara, Marius Olaru, a declarat marți că 10 asistente medicale și trei infirmiere și-au prezentat demisia, motivând că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus, potrivit Digi24.

Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție. În unitatea medicală nu a fost confirmat niciun caz de Covid-19, notează Digi24.ro. Spitalul va prelua cazuri de infecții cu noul coronavirus doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Managerul spitalului CF Timișoara susține că unitatea a primit echipamente de protecție din donații.

Demisii și la Spitalul de Neurologie Brașov. Aici un medic aflat în perioada de probă, 7 asistente și 2 infirmiere și-au depus demisiile, a anunțat conducerea spitalului. „Sunt chestiuni legate de frică, mai mult o angoasă, că vor avea de lucrat cu pacienți cu Covid-19”, a declarat managerul spitalului, la Digi24, adăugând că în locul celor plecați urmează să fie angajați 3 medici și 5 asistente. Potrivit managerului, spitalul are echipamente de protecție pentru cadrele medicale pentru funcționarea pe o perioadă de 30 de zile, fiind în derulare noi achiziții de echipamente.

Mai multe cadre medicale din Spitalul din Orăștie și Spitalul din Mioveni și-au dat luni demisia. Medicii se tem de noul coronavirus pentru că, spun ei, nu au suficiente echipamente de protecție.

De semenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus, transmite Digi24.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Unii au mentalități de învingători, alții de lasi, supuși, trădători. Istoria nu se dezminte!!
  Sa nu încercăm sa venim cu argumente, deoarece lipsa numărului mare de echipamente necesare la început a fost peste tot in lume. Gena e genă si cultura cultura. Altfel nu-mi pot explica de ce este asa, de ce picam prost aproape de fiecare dată.
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Cum adică se tem? Toți ne temem.
  Dar dacă îți cunoști cât de cât dușmanul, știi ce face, ce șanse ai să te îmbolnăvești și cum te aperi, știi ce ai de facut.
  Mă tem că nu au informații corecte, științifice. Sau că stau sub avalanșa de " știri " panicarde de la tv iar panica devine mai mare ca rațiunea.

  Altfel spus, poți să iei virusul de oriunde. Ar trebui mai curând să se teamă de altceva: ei înșiși în postura de pacient și fără medici ( care bineînțeles au tăiat-o de frică).
  • Like 0
 • Paul check icon
  Cand vad astfel de stiri ma ia disperarea... Nu am auzit pana acum de personal medical din Italia sau Spania - ca sa ma refer numai la tari latine din UE greu incercate de Covid-19 - care sa-si dea demisia atunci cand e nevoie de ei. Oare cum o fi la bulgari? Daca stirile astea reprezinta un trend real - si pana acum numarul celor care isi dau demisia e neseminificativ fata de numarul total de cadre medicale din Romania - dar totusi, daca acesta poveste nu este numai o chestie minora umflata de o presa care in ineptia ei nu cunoaste decat goana dupa senzational chiar si in momente grele, asta e un dus rece pentru toti care credeau ca Romania o sa iasa vreodata din cloaca in care se gaseste. Poate ca pesedeul chiar reprezinta sufletul natiei asteia si aia care nu sunt convinsi de asta sunt nebuni...
  • Like 4
  • @ Paul
   Excelent comentariul!
   • Like 0
  • @ Paul
   Recititi literatura romana ca sa realizati corect cat de bine stam la proasta.....sau buna calitate a oamenilor. Gradul de pregatire si niveul de pregatire nu intra in calcul.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult