Foto: Guliver Getty Images
Se înmulțesc cazurile de demisie în rândul medicilor și asistentelor. Managerul Spitalului Clinic CF Timișoara, Marius Olaru, a declarat marți că 10 asistente medicale și trei infirmiere și-au prezentat demisia, motivând că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus, potrivit Digi24.
Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție. În unitatea medicală nu a fost confirmat niciun caz de Covid-19, notează Digi24.ro. Spitalul va prelua cazuri de infecții cu noul coronavirus doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.
Managerul spitalului CF Timișoara susține că unitatea a primit echipamente de protecție din donații.
Demisii și la Spitalul de Neurologie Brașov. Aici un medic aflat în perioada de probă, 7 asistente și 2 infirmiere și-au depus demisiile, a anunțat conducerea spitalului. „Sunt chestiuni legate de frică, mai mult o angoasă, că vor avea de lucrat cu pacienți cu Covid-19”, a declarat managerul spitalului, la Digi24, adăugând că în locul celor plecați urmează să fie angajați 3 medici și 5 asistente. Potrivit managerului, spitalul are echipamente de protecție pentru cadrele medicale pentru funcționarea pe o perioadă de 30 de zile, fiind în derulare noi achiziții de echipamente.
Mai multe cadre medicale din Spitalul din Orăștie și Spitalul din Mioveni și-au dat luni demisia. Medicii se tem de noul coronavirus pentru că, spun ei, nu au suficiente echipamente de protecție.
De semenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus, transmite Digi24.
Citiți și:
- Dorin Bica: Nu suntem dezertori, nu suntem soldați, suntem doctori. „Să nu faci rău!” nu poate fi modificat prin ordonanță militară
- Florian Berghea: De ce „se rup” medicii. Domnule Arafat, ca un comandant de armate ce sunteți, încercați să oferiți oamenilor din armatele dumneavoastră și încurajarea bărbătească, dar și o vorbă care să sune altfel decât zgomotul unei mitraliere
- Luminița Malanca: Diana Vasile, Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei: „Nu putem controla virusul, dar putem controla cum reacționăm în fața lui”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sa nu încercăm sa venim cu argumente, deoarece lipsa numărului mare de echipamente necesare la început a fost peste tot in lume. Gena e genă si cultura cultura. Altfel nu-mi pot explica de ce este asa, de ce picam prost aproape de fiecare dată.
Dar dacă îți cunoști cât de cât dușmanul, știi ce face, ce șanse ai să te îmbolnăvești și cum te aperi, știi ce ai de facut.
Mă tem că nu au informații corecte, științifice. Sau că stau sub avalanșa de " știri " panicarde de la tv iar panica devine mai mare ca rațiunea.
Altfel spus, poți să iei virusul de oriunde. Ar trebui mai curând să se teamă de altceva: ei înșiși în postura de pacient și fără medici ( care bineînțeles au tăiat-o de frică).