Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

2.844 de cazuri noi de covid depistate după doar 8.709 teste. Medic: Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult

Terapie intensivă - coronavirus

Foto: Profimedia.ro

2.844 de cazuri noi de covid au fost depistate în ultimele 24 de ore, după doar 8.709 teste, ceea ce ridică rata de pozitivare la 32,6%.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:


De ieri până astăzi, au fost raportate 79 de decese, iar numărul celor internați la ATI a ajuns la 823.

Medic: Trebuie impuse niște restricții 

„Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult. Dintre pacienții care se prezintă la UPU cu simptome asociate covid aproape de 60% au test pozitiv, cea ce înseamnă o transmitere foarte accelerată. Nu e surprinzător, Capitala și județul Ilfov reprezintă un sfert din cazurile confirmate în fiecare zi. Cred că aici trebuie niște măsuri mai luate mai devreme și impuse niște restricții”, a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central din Capitală.

Acesta este de părere că trebuie suplimenta numărul mijloacelor de transport public și impuse restricții referitoare la numărul maxim de persoane admise în supermarketuri.

„Trebuie să nu lăsăm garda jos, trebuie să avem o atitudine extrem de prudentă, trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți. Chiar dacă de astăzi nu am mai avea niciun caz de transmitere. trebuie să înțelegem că timp de 10-14 zile vom înregistra o creștere, pentru că aceste cazuri există în populație. Avem o latență de o lună de acum înainte, în care vom vedea o creștere.

Din păcate, prognozele nu sunt foarte optimiste”, a declarat medicul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Are dreptate Gelu Duminică: cifrele nu mai mișcă suficient, trebuie povești. Cazuri relatate, experiențele celor internați.
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult