Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

2.844 de cazuri noi de covid depistate după doar 8.709 teste. Medic: Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult

Terapie intensivă - coronavirus

Foto: Profimedia.ro

2.844 de cazuri noi de covid au fost depistate în ultimele 24 de ore, după doar 8.709 teste, ceea ce ridică rata de pozitivare la 32,6%.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:


De ieri până astăzi, au fost raportate 79 de decese, iar numărul celor internați la ATI a ajuns la 823.

Medic: Trebuie impuse niște restricții 

„Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult. Dintre pacienții care se prezintă la UPU cu simptome asociate covid aproape de 60% au test pozitiv, cea ce înseamnă o transmitere foarte accelerată. Nu e surprinzător, Capitala și județul Ilfov reprezintă un sfert din cazurile confirmate în fiecare zi. Cred că aici trebuie niște măsuri mai luate mai devreme și impuse niște restricții”, a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central din Capitală.

Acesta este de părere că trebuie suplimenta numărul mijloacelor de transport public și impuse restricții referitoare la numărul maxim de persoane admise în supermarketuri.

„Trebuie să nu lăsăm garda jos, trebuie să avem o atitudine extrem de prudentă, trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți. Chiar dacă de astăzi nu am mai avea niciun caz de transmitere. trebuie să înțelegem că timp de 10-14 zile vom înregistra o creștere, pentru că aceste cazuri există în populație. Avem o latență de o lună de acum înainte, în care vom vedea o creștere.

Din păcate, prognozele nu sunt foarte optimiste”, a declarat medicul. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Are dreptate Gelu Duminică: cifrele nu mai mișcă suficient, trebuie povești. Cazuri relatate, experiențele celor internați.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult