Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

2.844 de cazuri noi de covid depistate după doar 8.709 teste. Medic: Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult

Terapie intensivă - coronavirus

Foto: Profimedia.ro

2.844 de cazuri noi de covid au fost depistate în ultimele 24 de ore, după doar 8.709 teste, ceea ce ridică rata de pozitivare la 32,6%.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:


De ieri până astăzi, au fost raportate 79 de decese, iar numărul celor internați la ATI a ajuns la 823.

Medic: Trebuie impuse niște restricții 

„Avem un caz pozitiv din 3 pacienți ceea ce este foarte mult. Dintre pacienții care se prezintă la UPU cu simptome asociate covid aproape de 60% au test pozitiv, cea ce înseamnă o transmitere foarte accelerată. Nu e surprinzător, Capitala și județul Ilfov reprezintă un sfert din cazurile confirmate în fiecare zi. Cred că aici trebuie niște măsuri mai luate mai devreme și impuse niște restricții”, a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central din Capitală.

Acesta este de părere că trebuie suplimenta numărul mijloacelor de transport public și impuse restricții referitoare la numărul maxim de persoane admise în supermarketuri.

„Trebuie să nu lăsăm garda jos, trebuie să avem o atitudine extrem de prudentă, trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți. Chiar dacă de astăzi nu am mai avea niciun caz de transmitere. trebuie să înțelegem că timp de 10-14 zile vom înregistra o creștere, pentru că aceste cazuri există în populație. Avem o latență de o lună de acum înainte, în care vom vedea o creștere.

Din păcate, prognozele nu sunt foarte optimiste”, a declarat medicul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Are dreptate Gelu Duminică: cifrele nu mai mișcă suficient, trebuie povești. Cazuri relatate, experiențele celor internați.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult