Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

39 de organizații neguvernamentale și confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa fac apel la români să iasă în stradă duminică

Protest 26 noiembrie

Foto: Facebook Vlad Voiculescu

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale și confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa îi cheamă duminică pe români în stradă pentru a protesta față de schimbarea legilor justiției și a Codului Fiscal. 

„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție  ntru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor, citat de Digi24.

Participanții la protestul care va avea loc duminică, 26 noiembrie 2017, de la ora 18.00, vor cere retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Inteleg cele 39 de ONG-uri, doar pentru asta au fost create ! Nu inteleg cei doi corifei, acesti Robert Mugabe ai miscarii sindicale din Romania ultimilor 28 de ani. Ce cauta ei in strada pentru legile justitiei !!!! Ah, pentru revendicari salariale este ok. Sunt membru de sindicat ce tine de unul din cele 2 blocuri si ma gandsc foarte serios sa imi dau demisia.
  • Like 0
 • Degeaba faci protestul duminica si luni parlamentul asta plin de derbedei adopta toate prostiile pesediste (in justitie si economice).Si iarasi nu va fi tras nimeni la raspundere si vom plati toti.Ultimul ex.:vad ca a iesit Rizi din inchisoare si prejudiciul nu a fost recuperat!! Pai asta e normalitatea?
  • Like 0
 • florin check icon
  @ Adrian Tomescu
  Ai amestecat monumentele cu cimitirele. E ca si cum americanii le-ar face monument in Central Park musulmanilor de au intrat cu avioanele in WTC.
  • Like 0
 • florin check icon
  Bei alea 39 de ONG-uri, dar cele 3,9 miliarde pe niste rachete nu e un jaf?
  Aaaa... am uitat, cand ne jecmanesc streinii e afacere. Vazui in parcul Cismigiu un monument inchinat eroilor americani care murira pe teritoriul tarii in al doilea razbel mondial. Cautai eu sa vaz cum de murira americani p-acilea si ce vazui? Ca de fapt astia erau pilotii care au bombardat Bucurestiul de murira 4000 de fratiori d-ai nostrii, dar mai cazura si ei. Deci slugoii le-au facut monument alora de-i omorara pe ai nostri. Curat lingai!
  • Like 1
  • @ florin
   Nu are legatura una cu alta , In Ploiesti este cimitirul soldatului Sovietic , acel soldat care a luptat si a omorat sute de mii de romani. Soldatul este acel om care , adversar sau nu , isi risca viata pentru idealurile tarii lui . El trebuie cinstit indiferent de teritoriul unde a luptat. Asta nu inseamna ca trebuie sa ii uram pe turci pentru ca am luptat cu ei acum 400 de ani . Generatiile se schimba si conflictele se schimba atata timp cat impartim aceeasi planeta. Asa ca scutiti-ma cu prostiile astea patriote de 2 lei .
   • Like 4
  • @ Adrian Tomescu
   Victor66 check icon
   De ce să cinstești un soldat dușman?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult