Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

39 de organizații neguvernamentale și confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa fac apel la români să iasă în stradă duminică

Protest 26 noiembrie

Foto: Facebook Vlad Voiculescu

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale și confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa îi cheamă duminică pe români în stradă pentru a protesta față de schimbarea legilor justiției și a Codului Fiscal. 

„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție  ntru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor, citat de Digi24.

Participanții la protestul care va avea loc duminică, 26 noiembrie 2017, de la ora 18.00, vor cere retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Inteleg cele 39 de ONG-uri, doar pentru asta au fost create ! Nu inteleg cei doi corifei, acesti Robert Mugabe ai miscarii sindicale din Romania ultimilor 28 de ani. Ce cauta ei in strada pentru legile justitiei !!!! Ah, pentru revendicari salariale este ok. Sunt membru de sindicat ce tine de unul din cele 2 blocuri si ma gandsc foarte serios sa imi dau demisia.
  • Like 0
 • Degeaba faci protestul duminica si luni parlamentul asta plin de derbedei adopta toate prostiile pesediste (in justitie si economice).Si iarasi nu va fi tras nimeni la raspundere si vom plati toti.Ultimul ex.:vad ca a iesit Rizi din inchisoare si prejudiciul nu a fost recuperat!! Pai asta e normalitatea?
  • Like 0
 • florin check icon
  @ Adrian Tomescu
  Ai amestecat monumentele cu cimitirele. E ca si cum americanii le-ar face monument in Central Park musulmanilor de au intrat cu avioanele in WTC.
  • Like 0
 • florin check icon
  Bei alea 39 de ONG-uri, dar cele 3,9 miliarde pe niste rachete nu e un jaf?
  Aaaa... am uitat, cand ne jecmanesc streinii e afacere. Vazui in parcul Cismigiu un monument inchinat eroilor americani care murira pe teritoriul tarii in al doilea razbel mondial. Cautai eu sa vaz cum de murira americani p-acilea si ce vazui? Ca de fapt astia erau pilotii care au bombardat Bucurestiul de murira 4000 de fratiori d-ai nostrii, dar mai cazura si ei. Deci slugoii le-au facut monument alora de-i omorara pe ai nostri. Curat lingai!
  • Like 1
  • @ florin
   Nu are legatura una cu alta , In Ploiesti este cimitirul soldatului Sovietic , acel soldat care a luptat si a omorat sute de mii de romani. Soldatul este acel om care , adversar sau nu , isi risca viata pentru idealurile tarii lui . El trebuie cinstit indiferent de teritoriul unde a luptat. Asta nu inseamna ca trebuie sa ii uram pe turci pentru ca am luptat cu ei acum 400 de ani . Generatiile se schimba si conflictele se schimba atata timp cat impartim aceeasi planeta. Asa ca scutiti-ma cu prostiile astea patriote de 2 lei .
   • Like 4
  • @ Adrian Tomescu
   Victor66 check icon
   De ce să cinstești un soldat dușman?
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult