Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cine a întemeiat Statul Paralel

Ceaușescu fugise, alungat de sutele de mii de oameni ieșiți în stradă. Venit la spartul târgului, pe 22, după ce în noaptea demonstrației reprimate cu gloanțe din Piața Universității se ocupase, la domiciliu, potrivit propriei declarații, cu distrugerea carnetului său de membru PCR și după ce se anunțase ca restaurator al nobilelor idealuri (întinate) ale socialismului și comunismului științific, Ion Iliescu nu avea cum să mai fie erou, dacă nu al Muncii Socialiste, măcar al Revoluției.

Și atunci au apărut Teroriștii.

Cum au apărut au și dispărut, căci nu i-a văzut nimeni, nicăieri, niciodată. N-a fost prins niciunul, nici viu, nici mort. Dar, mulțumită lor (Cinste lor!, cinste lor!, cinste Teroriștilor!), Iliescu și ai săi au luat prin forță puterea lăsată din gheare de Ceaușescu și nu i-au mai dat drumul.

În curând se face anul de când urmașii lui I. Iliescu, în cap cu L. Dragnea, aflați la putere, se canonesc, dându-se unii pe alții afară din Palatul Victoria fără să-i deranjeze nimeni, să pună în practică un program de guvernare pe care nici ei nu mai știu de câte ori l-au schimbat. Pentru că le e greu să lupte cu ROBOR, cu leul mâncat de euro, cu inflația, cu benzina și alimentele care se scumpesc de la o zi la alta, cu sindicatele și patronatele care protestează, cu Bruxellesul care îi investighează, cu Washingtonul care îi avertizează, au găsit un dușman mai convenabil: Statul Paralel.

Astfel, avem acum, în sfârșit, răspunsul la întrebarea: de unde veneau Teroriștii din Decembrie `89? Din Libia, din Palestina, din Iran?

Răspuns: veneau din Statul Paralel.

Și cine a întemeiat Statul Paralel?

Răspuns: Teroriștii din Decembrie.

Aveți dumneavoastră alte răspunsuri, stimați Republicani?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult