Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

A doua medalie pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris. Camelia Ciripan a cucerit bronzul

Imagine cu Camelia Ciripan. Foto: Eurosport via Getty Images

 Foto: Eurosport via Getty Images

Sportiva Camelia Ciripan, în vârstă de 45 de ani, a cucerit medalia de bronz în proba de para tenis de masă la Jocurile Paralimpice 2024. Este a doua medalie a României la Jocurile Paralimpice de la Paris, după aurul obţinut de Alexandru Bologa la judo.

Potrivit Antena Sport, Camelia Ciripan a reuşit să cucerească o medalie la chiar prima participare a ei la Jocurile Paralimpice.

Camelia Ciripan – bronz la para tenis de masă la Jocurile Paralimpice de la Paris!

În semifinala Jocurilor Paralimpice de la Paris, Camelia Ciripan a avut o evoluție curajoasă, dar a fost învinsă de sportiva din Ucraina, M. Lytovchenko, cu scorul de 3-0 (11-5, 11-7, 11-5).

Deși Camelia a luptat din greu și a reușit să câștige 17 puncte, adversara sa a dominat meciul, cu un avantaj maxim de 7 puncte consecutive. Sportiva noastră a avut și momente strălucite, reușind să câștige 10 puncte pe propriul serviciu, însă nu a reușit să egaleze ritmul impus de ucraineanca. 

Ceea ce este important cu adevărat este reușita Cameliei de a aduce medalia mult dorită, chiar de la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

Felicitări, Camelia, pentru bronzul de astăzi și pentru întregul tău parcurs! Felicitări antrenorilor! Mult succes în continuare!”, a transmis Agenţia Naţională pentru Sport, pe Facebook, după performanţa Cameliei Ciripan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult