Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

A început numărătoarea inversă! Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întâlnit la Cotroceni ca să se pună de acord asupra declanșării alegerilor anticipate

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, premier desemnat

Foto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate.

„România are nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Orban.

El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi, scrie News.ro.

De asemenea, premierul a afirmat că ar fi „util şi bine” să fie simultan cu localele, în cazul în care va fi derulată procedura necesară, sau la o dată cât mai apropiată de locale, dacă nu va fi posibil odată cu localele.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si Iohanis si Orban ar trebui sa iasa mai des cu declaratii daca vor sa mai creasca in sondaje.Orice stramba,orice declaratie dubioasa,neadevarata,orice suma cheltuita in folosul caracatitei neocomuniste psd din bugetul Romaniei ar trebui adusa la cunostinta oamenilor care contribuie la formarea bugetului.Mai nou vad ca si Catu nu prea mai zice nimic.Sa le fie frica domnilor liberali ca vor aparea si ei pe acolo ?
  • Like 0
 • Eu cred că România are mai întâi si-ntai nevoie de-un Parlament serios,cu oameni integri și mult bun simt. Pentru asta e nevoie de oarece înțelegeri,să le zicem politice.
  • Like 0
 • Nu ai cum sa faci alegeri anticipate cu "fermieri" si oamenii de la tara care sunt "falimentari" mental. Daca taranii au vot decisiv, nu are rost sa faci alegeri anticipate. Trebuie sa astepti pana cand oamenii astia, tarani si oraseni, care asteapta tot timpul ajutor fara sa faca ceva, sa imbatraneasca si sa se duca pe jgheabul istoriei, cu capul inainte,... pentru ca nu l-au folosit la nimic, anyhow! :(
  • Like 0
 • Nu ai cum sa faci alegeri anticipate cu "fermieri" si oamenii de la tara care sunt "falimentari" mental. Daca taranii au vot decisiv, nu are rost sa faci alegeri anticipate. Trebuie sa astepti pana cand oamenii astia, tarani si oraseni, care asteapta tot timpul ajutor fara sa faca ceva, sa imbatraneasca si sa se duca pe jgheabul istoriei, cu capul inainte,... pentru ca nu l-au folosit la nimic, anthow! :(
  • Like 0
 • Cred și eu ca PNL vrea anticipate, acum când sondajele îi arata la 45% și după ce au apucat să își pună ceva oameni la ciolan... în toamnă o tot abureau, că nu se poate, că proceduri, gargară.
  Cel mai amuzant totuși mi se pare PSD-ul, cărora nu le convin deloc alegeri rapide și încearcă să îi sperile pe cei de la PNL cu anticipatele. Nu-și dau seama că moțiunea de cenzură tocmai la anticipate duce?
  Acum și USR ar cam fi prinși in ofsaid de anticipate, sunt măcinați de dizidențe interne și nu par să reușească să se pună prea curând pe un trend ascendent. Încă un motiv pentru PNL să se grăbească. Că dacă e adevărat sondajul ăla că ar câștiga Alianța primăria București, acolo ar fi punctul de unde ar putea să crească.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  E singura șansă de a scăpa mai repede de PSD imea hoață din parlament.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Alături de adjectivul ,,hoață" aș adăuga și NESIMTITA!
   • Like 0
 • Ghinionul nostru este ca de fiecare data cand Romania are nevoie de ceva, orice, nu se poate frate!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult