Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Actorul și cântărețul Mihai Mărgineanu, „În fața ta”: La noi corupția e ca pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul

Mihai Margineanu - In fata ta

Cântărețul și actorul Mihai Mărgineanu a vorbit duminică la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și despre corupția din România.

-Mergi la vot?

Mihai Mărgineanu: Categoric, de fiecare dată.

-Va merge lumea la vot, acum pe 26? 

Mihai Mărgineanu: Nu, cred că nu va merge. Cred că va fi în aceeași proporție ca și până acum. 

Mihai Mărgineanu: Cred că pe toți îi interesează problema corupției. Corupția e subiectivă. Mie mi s-a părut că la noi corupția e exact ca și pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul. Nu s-a întâmplat mare lucru. Noi toți îi știm. Îi putem arăta cu degetul. Și cu toate astea nu s-a făcut nimic. Nu mi se pare frumos pentru un popor să își aresteze șeful statului major pentru o mie de euro. Mi se pare jenant.

Mie nu-mi plac comuniștii, să fie clar pentru toată lumea. Pentru că au făcut niște dezastre în România, pentru câtă lume au omorât, ne-au decapitat toată inteligența, inteligența nației noastre din '48 până în '54. Mă îngrozește că mai există încă oameni care zic că era mai bine pe vremea comunismului. Nu încerc să-i conving, le zic doar și părerea mea în câteva cuvinte. Cine sunt eu să încerc să conving oamenii că nu e bine ceea ce fac? Eu doar pot să le spun părerea mea.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 miercurea de la ora 10:30 și sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Daca a ajuns "specialistul in anticoruptie" Marginean sa isi dea cu parerea despre justitie inseamna ca ne meritam soarta !!!! Lumea trebuie sa mearga si sa voteze nu pentru justitie, ci pentru ca asa este normal si moral. Temele false lansate pentru a merge la vot nu au prioritate pentru cetateni. Trebuie mers la vot si punct.
    • Like 0
    • @ Ionel
      Teme false? Cind ai 2000 ce condamnati ptr crime , liberi pe strazi, da, asta e intr-adevar o tema falsa. Fac o paranteza, prin natura serviciului, sporadic, iau detinuti din penitenciar ptr. completarea fortei de munca.Dupa 2 zile constat ca unul are 14 ani si altul 16 ptr -omor. Ma scuzati daca v-am deranjat.
      • Like 2
  • Crabu check icon
    Mare actor!
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Mă tem că numai asta trebuie sa ținem minte: "ne-au decapitat toată inteligența." Orice altceva e de prisos.
    • Like 1
  • Cea mai buna descriere a felului in care se infaptuieste justitia in Romania!
    • Like 1
    • @ Radulescu Marcel
      check icon
      De 2 ani încoace, da.
      • Like 0
  • Când a spus Mărgineanu că taxa lăcomiei (nefericit termen) e justificată prezentatorii păreau că și-au înghițit mătura. Are dreptate Mărgineanu, în România băncile fac cămătărie, nu au treabă cu dobânzile și modul de lucru din vest iar povestea cu riscul de țară nu e reală la nivelul invocat de bancheri. Cred că suntem singurul popor din lume unde șpecialiștii (cu Ș), elita în genere ține cu ursul. Deseori ii auzi plângând de grija profitului corporațiilor ceea ce e mai mult decât ridicol.
    • Like 0
    • @ Adrian Ionescu
      check icon
      Pînă una-alta, corporațiile oferă, de regulă, salarii mai mari decît majoritatea firmelor mici sau mijlocii și își plătesc taxele către stat. Că își repatriază mare parte din profit e altceva, e dreptul lor. La fel pot proceda și firmele românești care desfășoară activități în alte țări UE.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult