Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Actorul și cântărețul Mihai Mărgineanu, „În fața ta”: La noi corupția e ca pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul

Mihai Margineanu - In fata ta

Cântărețul și actorul Mihai Mărgineanu a vorbit duminică la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și despre corupția din România.

-Mergi la vot?

Mihai Mărgineanu: Categoric, de fiecare dată.

-Va merge lumea la vot, acum pe 26? 

Mihai Mărgineanu: Nu, cred că nu va merge. Cred că va fi în aceeași proporție ca și până acum. 

Mihai Mărgineanu: Cred că pe toți îi interesează problema corupției. Corupția e subiectivă. Mie mi s-a părut că la noi corupția e exact ca și pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul. Nu s-a întâmplat mare lucru. Noi toți îi știm. Îi putem arăta cu degetul. Și cu toate astea nu s-a făcut nimic. Nu mi se pare frumos pentru un popor să își aresteze șeful statului major pentru o mie de euro. Mi se pare jenant.

Mie nu-mi plac comuniștii, să fie clar pentru toată lumea. Pentru că au făcut niște dezastre în România, pentru câtă lume au omorât, ne-au decapitat toată inteligența, inteligența nației noastre din '48 până în '54. Mă îngrozește că mai există încă oameni care zic că era mai bine pe vremea comunismului. Nu încerc să-i conving, le zic doar și părerea mea în câteva cuvinte. Cine sunt eu să încerc să conving oamenii că nu e bine ceea ce fac? Eu doar pot să le spun părerea mea.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 miercurea de la ora 10:30 și sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Daca a ajuns "specialistul in anticoruptie" Marginean sa isi dea cu parerea despre justitie inseamna ca ne meritam soarta !!!! Lumea trebuie sa mearga si sa voteze nu pentru justitie, ci pentru ca asa este normal si moral. Temele false lansate pentru a merge la vot nu au prioritate pentru cetateni. Trebuie mers la vot si punct.
  • Like 0
  • @ Ionel
   Teme false? Cind ai 2000 ce condamnati ptr crime , liberi pe strazi, da, asta e intr-adevar o tema falsa. Fac o paranteza, prin natura serviciului, sporadic, iau detinuti din penitenciar ptr. completarea fortei de munca.Dupa 2 zile constat ca unul are 14 ani si altul 16 ptr -omor. Ma scuzati daca v-am deranjat.
   • Like 2
 • Crabu check icon
  Mare actor!
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Mă tem că numai asta trebuie sa ținem minte: "ne-au decapitat toată inteligența." Orice altceva e de prisos.
  • Like 1
 • Cea mai buna descriere a felului in care se infaptuieste justitia in Romania!
  • Like 1
  • @ Radulescu Marcel
   check icon
   De 2 ani încoace, da.
   • Like 0
 • Când a spus Mărgineanu că taxa lăcomiei (nefericit termen) e justificată prezentatorii păreau că și-au înghițit mătura. Are dreptate Mărgineanu, în România băncile fac cămătărie, nu au treabă cu dobânzile și modul de lucru din vest iar povestea cu riscul de țară nu e reală la nivelul invocat de bancheri. Cred că suntem singurul popor din lume unde șpecialiștii (cu Ș), elita în genere ține cu ursul. Deseori ii auzi plângând de grija profitului corporațiilor ceea ce e mai mult decât ridicol.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   check icon
   Pînă una-alta, corporațiile oferă, de regulă, salarii mai mari decît majoritatea firmelor mici sau mijlocii și își plătesc taxele către stat. Că își repatriază mare parte din profit e altceva, e dreptul lor. La fel pot proceda și firmele românești care desfășoară activități în alte țări UE.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult