Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Actorul și cântărețul Mihai Mărgineanu, „În fața ta”: La noi corupția e ca pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul

Mihai Margineanu - In fata ta

Cântărețul și actorul Mihai Mărgineanu a vorbit duminică la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și despre corupția din România.

-Mergi la vot?

Mihai Mărgineanu: Categoric, de fiecare dată.

-Va merge lumea la vot, acum pe 26? 

Mihai Mărgineanu: Nu, cred că nu va merge. Cred că va fi în aceeași proporție ca și până acum. 

Mihai Mărgineanu: Cred că pe toți îi interesează problema corupției. Corupția e subiectivă. Mie mi s-a părut că la noi corupția e exact ca și pescuitul sportiv. I-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul. Nu s-a întâmplat mare lucru. Noi toți îi știm. Îi putem arăta cu degetul. Și cu toate astea nu s-a făcut nimic. Nu mi se pare frumos pentru un popor să își aresteze șeful statului major pentru o mie de euro. Mi se pare jenant.

Mie nu-mi plac comuniștii, să fie clar pentru toată lumea. Pentru că au făcut niște dezastre în România, pentru câtă lume au omorât, ne-au decapitat toată inteligența, inteligența nației noastre din '48 până în '54. Mă îngrozește că mai există încă oameni care zic că era mai bine pe vremea comunismului. Nu încerc să-i conving, le zic doar și părerea mea în câteva cuvinte. Cine sunt eu să încerc să conving oamenii că nu e bine ceea ce fac? Eu doar pot să le spun părerea mea.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 miercurea de la ora 10:30 și sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Daca a ajuns "specialistul in anticoruptie" Marginean sa isi dea cu parerea despre justitie inseamna ca ne meritam soarta !!!! Lumea trebuie sa mearga si sa voteze nu pentru justitie, ci pentru ca asa este normal si moral. Temele false lansate pentru a merge la vot nu au prioritate pentru cetateni. Trebuie mers la vot si punct.
  • Like 0
  • @ Ionel
   Teme false? Cind ai 2000 ce condamnati ptr crime , liberi pe strazi, da, asta e intr-adevar o tema falsa. Fac o paranteza, prin natura serviciului, sporadic, iau detinuti din penitenciar ptr. completarea fortei de munca.Dupa 2 zile constat ca unul are 14 ani si altul 16 ptr -omor. Ma scuzati daca v-am deranjat.
   • Like 2
 • Crabu check icon
  Mare actor!
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Mă tem că numai asta trebuie sa ținem minte: "ne-au decapitat toată inteligența." Orice altceva e de prisos.
  • Like 1
 • Cea mai buna descriere a felului in care se infaptuieste justitia in Romania!
  • Like 1
  • @ Radulescu Marcel
   check icon
   De 2 ani încoace, da.
   • Like 0
 • Când a spus Mărgineanu că taxa lăcomiei (nefericit termen) e justificată prezentatorii păreau că și-au înghițit mătura. Are dreptate Mărgineanu, în România băncile fac cămătărie, nu au treabă cu dobânzile și modul de lucru din vest iar povestea cu riscul de țară nu e reală la nivelul invocat de bancheri. Cred că suntem singurul popor din lume unde șpecialiștii (cu Ș), elita în genere ține cu ursul. Deseori ii auzi plângând de grija profitului corporațiilor ceea ce e mai mult decât ridicol.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   check icon
   Pînă una-alta, corporațiile oferă, de regulă, salarii mai mari decît majoritatea firmelor mici sau mijlocii și își plătesc taxele către stat. Că își repatriază mare parte din profit e altceva, e dreptul lor. La fel pot proceda și firmele românești care desfășoară activități în alte țări UE.
   • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult