Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Acum ori niciodată: a venit timpul ca această Națională să nu mai fie susținută de niciun suporter

Am citit multe puncte de vedere în ultimele 12 ore, dar cred că acestea scapă din vedere esența fotbalului din România.

Fotbalul din România este lipsit de orgoliu, este lipsit de dorința de a învinge, este lipsit de nerv, este lipsit de forță, lipsit de viață! Jucătorii par lipsiți de orice motivație! Echipa națională este lipsită de măreție!

Să nu uităm că finala Cupei României 2016 a marcat un moment foarte ciudat pentru fotbalul din România. Niciuna dintre cele două finaliste nu va putea evolua în competiţiile continentale!

Să nu uităm că Fair-Play-ul Financiar al UEFA nu este respectat în România și foarte puține echipe fac eforturi reale să implementeze aceste regulamente ale UEFA, regulamente după care se desfășoră competițiile europene.

Să nu uităm că echipele din România au un talent aparte să se împiedice de echipe mici! Să ne aducem aminte de 17 Nentori Tirana!

Să nu uităm că Liga I a fost denumită în mod ironic „Liga insolvențelor” de către jurnaliștii sportivi. La un moment dat s-au schimbat 28 de antrenori în numai 19 etape, conform statisticilor sportive. Echipe de tradiție, nou promovate, au intrat în faliment!

Foto: twitter.com/Alastair Campbell

Mentalitatea echipei naționale nu este o mentalitate de învingători. Adică nu jucăm ca să învingem! Nu, ne complacem să adunăm puncte din meciuri terminate la egalitate, să facem calcule matematice, dacă X bate pe Y, poate ne calificăm și noi, ne lamentăm că jucătorii sunt obosiți, că jocul nu se leagă, că avem ghinion, că arbitrul nu ține cu noi, că nu suntem obișnuiți cu terenul!

Echipa națională reprezintă speranțele investite de suporteri! Din păcate, ambițiile suporterilor, năzuințele suporterilor și dorințele suporterilor nu au nicio legătură cu putința echipei naționale. Este un dezechilibru enorm între ceea ce ne dorim noi și ceea ce pot ei. Cred că din acest motiv dezamăgirea este atât de mare!

Aspirațiile suporterilor sunt mai mari decât aspirațiile naționalei! Cum am mai putea susține o echipă care are aspirații mai mici, mai mărunte decât propriii suporteri?

Cred că o vreme echipa națională de fotbal a României nu ar trebui să mai fie susținută de niciun suporter. Dezamăgirile legate de Națională sunt periodice, permanente uneori. Într-o mare de dezamăgire, mici accidente de genul calificării la Euro, aproape că nu mai contează.

Echipa națională ar trebui să ne arate că își merită suporterii, să ne demonstreze că are mândrie și vână, și apoi poate mergem din nou să o susținem.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    De necaz, suporterii se dau cu capul de pereţi iar fotbaliştii-şi numără liniştiţi firfireii. Am auzit la radio că Iordănescu ar fi spus că fotbaliştii de la Naţională au avut un joc bun. Aşa o fi. O primă că au ajuns în grupe, n-au primit? Că doar au muncit, nu?!
    • Like 0
  • Toate echipele mari au fost mici candva. Cine vrea sa creasca .. sigur creşte. Ori cine se uita pe statistici si se culca pe o ureche ... ala nu va creste niciodata. Nu era Romania o echipa de outsider-i in fata Argentinei , Angliei, Columbiei etc? Poate da, dar le au demonstrat opusul. Daca nu era Albania, sigur ar fi fost o alta echipa sa ne arate ca trebuie o schimbare radicala. O schimbare de mentalitate. Nu uitati ca nemtilor le a luat 14 ani sa ajunga unde sunt acum. Au sacrificat doua generatii de jucatori. Succesul este greu de atins dar te ridica. Iar mentalitatea lasa ca albanezi nu ne bat de 68 de ani, s-a terminat.. TREZIREA !!!
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Păi de ieri nu mai este.
    • Like 0
  • check icon
    desi spui citeva adevaruri in articolashu asta, debinezi si o gramada de tampenii...natzionala e ca ma-ta...e frumoasa si cind e nashpa, si e desteapta si cind e proasta. nu potzi sa te dezici de ea pt simplul motiv ca e o singura natzionala, atita vreme cit ai o singura nationalitate. cit priveste echipa actuala, stilul actual de joc, persoanele care astazi o alcatuiesc/conduc/antreneaza, da trebuie sa se schimbe...si ultima chestie...intr-o tzara care voteaza hotzii, care aleg mediocritatea in viatza de zi cu zi, care se multzumesc cu un egal in viatza de zi cu zi, cred ca e cam mult sa crezi ca oamenii astia, cel mult mediocri, daca nu nulitatzi, merita o echipa de semifinale
    • Like 0
  • check icon
    „Echipa națională ar trebui să ne arate că își merită suporterii...” /// Formulările cuprinzînd pe „trebuie” (ori agravanta „ar trebui” au șanse de a se materializa cam la o săptămînă după Sfîntul-așteaptă. /// Cea mai mare jignire adusă unui asemenea autor este să-l trimiți a răsfoi presa, în cazul atîtor eșecuri fotbalistice din trecut. Și să vadă cîtă legătură au avut lamentării/oripilări asemănătoare cu evoluțiile ulterioare ale fotbalului local..

    • Like 0
  • check icon
    ”Acum ori niciodată: a venit timpul ca această Națională să nu mai fie susținută de niciun suporter”. // Bănui c-așa afirmații prind bine la grădiniță. Sau măcar la inși dominați acut de propriul inconștient. Căci acestuia din urmă-i merge unsă vorba cu acum ori niciodată. Acolo se află copilul din noi, voitor a-i pica mintenaș / fulgerător ce prinde bine sufletului său nedoritor de neplăcerile realității. // În aceeași categorie plasez imperativul „niciun suporter”. Unul singur de altă idee tulbură grozav un psihic totalitar.
    • Like 0
  • Ciurin check icon
    Care echipa nationala? Echipa unui fotbal penal si falimentar. Un fotbal in care, asa cum se intimpla in multe domenii in Romania, profitul se face prin "tunuri" nu prin munca si performanta. Un fotbal in care majoritatea jucatorilor cumparati de echipe straine nu joaca sau sint imprumutati dupa cateva meciuri in care bineinteles nu confirma. Daca multe alte sporturi ar beneficia de 10% din fondurile avute la dispozitie (multe spalate prin aceste finantari) am avea rezultate mult mai bune (vezi handhalul feminin). Daca multe alte sporturi ar beneficia de publicitatea fotbalului, scolile speciale si multe alte avantaje de care beneficiaza fotbalul altfel ar sta lucrurile in sportul romanesc. Sa intelegem o data pentru totdeauna ca performanta inseamna munca, transpiratie, dedicatie si nu fite.
    • Like 0
  • FlorinD check icon
    Sfântă naivitate ! Și cum susțin suporterii echipa ? Privind-o ? Cumpărând tricouri galbene ? Păi tocmai când dă de greu trebuie să ajuți un om, nu când e bine-mersi. Ce să spun, ne-a dezamăgit echipa națională ?! În trei săptămâni toate naționalele își vor fi „dezamăgit” suporterii pentru că nu au câștigat cupa. Să nu mai susțină nimeni nici o echipă, doar pe campioni - așadar, după ce devin campioni. Haideți să fim serioși și să ne vedem de treburi.
    • Like 4
    • @ FlorinD
      nu e vorba ca suporterii nu sustin Nationala cand da de greu, e vorba ca echipa nu isi da deloc interesul ca sa justifice respectul suporterilor. suporterii albanezi si-au sustinut in continuare la fel sustinut echipa chiar si dupa doua infrangeri pentru ca ai lor au pus suflet in ceea ce au facut pe teren.
      • Like 0
    • @ FlorinD
      in plus eu nu ma simt dezamagit pentru ca nu m-am amagit nici o clipa.
      • Like 2
    • @ John M. Ratt
      FlorinD check icon
      Partea cu pusul sufletului n-are cum să fie o judecată logică, ci subiectivă. Și când am pierdut barajul cu Slovenia plângeau și se tăvăleau pe jos de durere, dar tot am pierdut. Chestia cu „adversarii și-au dorit mai mult victoria” e doar un clișeu.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult