Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Acuzat de fiul Sorinei Pintea că a luat și el șpagă, Liviu Pop îl dă în judecată: „Am o imagine cât Casa Poporului”

Ministrul Educației, Liviu Pop

Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos

Senatorul Liviu Pop a anunțat că va depune plângere penală pe numele fiului Sorinei Pintea, după ce acesta a afirmat că denunţătorul din dosarul mamei sale i-a spus că i-a dat alte patru tranşe de bani parlamentarului PSD.

„Bineînţeles, săptămâna viitoare, avocatul meu va face lucrul acesta. Eu am o imagine cât Casa Poporului, dacă pot să spun aşa”, a declarat Liviu Pop, scrie Mediafax.

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, a povestit într-o înregistrare video că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei sale. Ionuț Pintea vorbește de „alte patru tranșe de bani” care ar fi ajuns, potrivit denunțătorului, la senatorul PSD, Liviu Marian Pop. 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a recunoscut că a vorbit la telefon cu Ionuț Pintea, dar a negat toate acuzațiile referitoare la tranșele de bani.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA au acuzat-o că ar fi primit, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. 

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asa e, omul are o mare imagine. O imagine de mare bou.
  • Like 2
 • Păi, nu are dreptate?!
  Un munte de ... imagine... un genunche la poalele învățământului românesc... un nimeni devenit celebru prin mediatizare negativă.
  A fost și mai convingător, în privința nevinovăției sale, atunci când a spus că nu se pot dovedi cele spuse de către fiul onorabilei doamne.
  • Like 1
 • Leo check icon
  Atât timp cât Codul penal român nu (mai) pedepsește declarațiile neprobate ale unui cetățean simplu cu privire la un alt cetățean (pedepsește doar declarațiile unui funcționar al statului, făcute în timpul exercitării funcției deținute, sau amenințările făcute asupra unui funcționar), dl Pop n-are decât să înghită orice pendulă îi este transmisă spre a fi suptă.
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Și având în vedere ca numele Pop si Pintea sunt intâlnite cam pe la jumătate din populatia Maramuresului, sa vezi atunci caracatița naibii :-))
  • Like 2
 • Ce va mirati? Prostia poate depasi cu mult dimensiunile Casei Poporului!
  • Like 2
 • Ada check icon
  Te pui cu "Casa Poporului", se poate una ca asta...
  Adica se vede si de pe Luna ... cat e de ingamfat si de prost.
  • Like 2
 • Nu mi-aș fi putut închipui niciodată, că un genunche poate lua asemenea proporții.
  • Like 8
 • Cred ca asta a fost o afacere de familie, de familie traditionala dar acum ca au aflat si cei de la DNA toti incearca sa dea vina unii pe altii . Vorba lui conul Pristanda din nuvela lui Caragiale, "O scrisoare pierduta", "curat murdar dar umflatii".
  • Like 6


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult