Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Acuzat de fiul Sorinei Pintea că a luat și el șpagă, Liviu Pop îl dă în judecată: „Am o imagine cât Casa Poporului”

Ministrul Educației, Liviu Pop

Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos

Senatorul Liviu Pop a anunțat că va depune plângere penală pe numele fiului Sorinei Pintea, după ce acesta a afirmat că denunţătorul din dosarul mamei sale i-a spus că i-a dat alte patru tranşe de bani parlamentarului PSD.

„Bineînţeles, săptămâna viitoare, avocatul meu va face lucrul acesta. Eu am o imagine cât Casa Poporului, dacă pot să spun aşa”, a declarat Liviu Pop, scrie Mediafax.

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, a povestit într-o înregistrare video că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei sale. Ionuț Pintea vorbește de „alte patru tranșe de bani” care ar fi ajuns, potrivit denunțătorului, la senatorul PSD, Liviu Marian Pop. 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a recunoscut că a vorbit la telefon cu Ionuț Pintea, dar a negat toate acuzațiile referitoare la tranșele de bani.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA au acuzat-o că ar fi primit, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. 

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asa e, omul are o mare imagine. O imagine de mare bou.
  • Like 2
 • Păi, nu are dreptate?!
  Un munte de ... imagine... un genunche la poalele învățământului românesc... un nimeni devenit celebru prin mediatizare negativă.
  A fost și mai convingător, în privința nevinovăției sale, atunci când a spus că nu se pot dovedi cele spuse de către fiul onorabilei doamne.
  • Like 1
 • Leo check icon
  Atât timp cât Codul penal român nu (mai) pedepsește declarațiile neprobate ale unui cetățean simplu cu privire la un alt cetățean (pedepsește doar declarațiile unui funcționar al statului, făcute în timpul exercitării funcției deținute, sau amenințările făcute asupra unui funcționar), dl Pop n-are decât să înghită orice pendulă îi este transmisă spre a fi suptă.
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Și având în vedere ca numele Pop si Pintea sunt intâlnite cam pe la jumătate din populatia Maramuresului, sa vezi atunci caracatița naibii :-))
  • Like 2
 • Ce va mirati? Prostia poate depasi cu mult dimensiunile Casei Poporului!
  • Like 2
 • Ada check icon
  Te pui cu "Casa Poporului", se poate una ca asta...
  Adica se vede si de pe Luna ... cat e de ingamfat si de prost.
  • Like 2
 • Nu mi-aș fi putut închipui niciodată, că un genunche poate lua asemenea proporții.
  • Like 8
 • Cred ca asta a fost o afacere de familie, de familie traditionala dar acum ca au aflat si cei de la DNA toti incearca sa dea vina unii pe altii . Vorba lui conul Pristanda din nuvela lui Caragiale, "O scrisoare pierduta", "curat murdar dar umflatii".
  • Like 6


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult