Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adevăruri despre Rusia, spuse de un politician rus: Stat agresor, fără nimic măreț, condus de o clică de intriganți

Konstantin Borovoy

Foto: Saverkin Alexander / TASS / Profimedia

Konstantin Borovoi, politician liberal și om de afaceri rus, membru al Dumei de Stat între 1995 – 2000, dezvăluie 12 adevăruri despre țara sa pe care susținătorii actualului lider de la Kremlin nu vor să le înțeleagă. Mai mult decât atât, Borovoi nu se dă în lături în a expune adevăruri istorice evidente, pe care propaganda rusă dorește să le ascundă.

„Prieteni, am ceva să vă spun din tot sufletul meu (…) Rusia este un stat agresor și nu poate reface Uniunea Sovietică”, își începe Konstantin Borovoi postarea

Cele 12 adevăruri despre Rusia, adresate de Konstantin Borovoi susținătorilor lui Putin:

1. Rusia este o țară agresoare și așa a fost de-a lungul istoriei sale încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic.

2. URSS s-a prăbușit pentru că nimeni nu a crezut și nu a vrut să stea sub stăpânirea Moscovei. Au fost reținuți cu forța. Pe măsură ce puterea a dispărut, s-a dovedit că toată această așa-zisă „frăție a popoarelor” nu a existat niciodată.

3. Refacerea URSS este imposibilă. Prin urmare, puteți uita de asta și nici măcar să nu începeți. Prin urmare, orice fostă republică sau satelit sovietic fuge spre NATO, pentru că nu știu cum să stea mai departe de Rusia. Atât de mult s-au săturat de duhoarea care vine de la Kremlin de cel puțin 100 de ani.

4. Nimeni nu se teme de armele nucleare ale Rusiei și de isteriile „patrioților”, care strigă că le vor arăta ei Occidentului.

Vreau să vă reamintesc că, dacă va exista cel mai mic gest de apăsare a butonului nuclear, Rusia va dispărea în 30 de minute. Este clar? În afară de distrugerea întregii lumi, nu puteți oferi nimic. Și totuși continuați să vă aduceți singuri laude. Întreaga lume înțelege perfect cine sunteți cu adevărat, niște înapoiați și sălbatici din lumea a treia cu pretenții de măreție.

5. Ucraina poartă un război perfect legal și just pentru integritatea sa teritorială, demnitatea și dreptul la autodeterminare. Nu știu dacă Ucraina va fi o țară occidentală model, cu o economie puternică. Dar va fi o țară independentă. Și nimeni nu va cuceri Crimeea. Știți de ce? Pentru că într-un fel sau altul, Crimeea ori va fi returnată Ucrainei, ori va rezolva cumva această dispută prin compensare. Este o chestiune de timp.

6. Putin și clica lui sunt intriganți destul de pricepuți, ofițeri KGB, foști comuniști, hoți ai proprietății altora și încă adevărați călăi și ucigași. Voi spune ceea ce nu au fost și nu vor fi niciodată: constructorii unei țări și a unei economii normale. Toate realizările lui Putin depind de conjunctura globală privind consumul de gaze și petrol. Însă conjunctura se schimbă în mod clar în fața ochilor noștri. Pentru că miracolele s-au încheiat sau se termină.

Când va exploda și cum va exploda, nu știu. Dar cu siguranță va exploda. Îndoieli? Haideți să ne uităm la URSS și să vedem cum a dispărut.

7. Nu, nimeni nu este interesat de Rusia. Ea ocupă ultimul loc în interesul oamenilor normali. De ce? Pentru că această țară nu are ce oferi lumii. Rusia este un fel de loc mare, gol, undeva în nordul îndepărtat, cu urși și vodcă.

8. Nu există măreție în Rusia, în cultura, economia, realizările, oamenii ei. Au fost episoade și descoperiri separate, la un preț teribil. Da, au fost scriitori și muzicieni individuali, oameni de știință și descoperiri. Dar acestea sunt episoade dintr-o istorie foarte lungă și gri. Te poți lăuda toată viața cu Yuri Gagarin și Lev Tolstoi, cu arhitectura Catedralei Sf. Vasile. Dar acesta este trecutul. Și este departe. Și lumea are nevoie de hrană în fiecare zi pentru măreție, acum. Și nimeni nu este de vină că măreția țării din vremea noastră se măsoară prin rafinamentul iPhone-urilor și al mașinilor, și nu prin strigătele de spiritualitate de pe lacul Seliger.

9. Ca să știți, Stalin a fost mult mai rău decât Hitler.

Este probabil cel mai sângeros dictator din istoria omenirii. Și și-a construit și a realizat realizările distrugând o țară întreagă. Cei mai buni oameni ai ei. Și, prin urmare, poți continua să fii mândru de acest „manager eficient” ale cărui mâini sunt pline de sânge până la coate.

10. Nu, nu există nimic interesant în Rusia nici pentru mine, nici pentru alții și nu va fi niciodată. De ce? Pentru că nimic nu s-a schimbat în creier. Liderii Rusiei au construit câțiva zgârie-nori, au pus niște haine mai la modă pe niște corpuri murdare, s-au suit în mașini mai avansate, au instalat chiar și computere acasă.

11. Da, armata rusă și acoliții lor au doborât un avion malaezian cu olandezi la bord. Și da, Kremlinul și acoliții săi au ucis pe Nemțov și alți opozitori, corespondenți, bancheri, doar oameni care visează o Rusie liberă.

Voi și autoritățile voastre iubite otrăviți, împușcați, spânzurați oamenii. Doborâți avioane de pasageri în stare de ebrietate și apoi, timp de două sau trei săptămâni, nici măcar nu lăsați să se strângă trupurile putrede ale morților. Și da, jefuiți pe acești pasageri uciși, astfel încât să poți găsi un iPhone necodat sau un inel de la deget pentru a-i ajuta pe alcoolicii și criminalii din Donețk.

12. Minciuna voastră este cunoscută și înțeleasă de întreaga lume. Prin urmare, pur și simplu, nu trebuie să dovediți nimic. Pentru că oamenii care sunt capabili să înțeleagă aceste dovezi se pocăiesc atunci când minciunile sunt dovedite. Și astfel nu este nevoie să pierdeți timpul.

Sursa: Nashdom

Articol publicat initial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "....duhoarea care vine de la Kremlin de cel puțin 100 de ani...."
    1.Marele clasic rus Mihail Saltîkov-Șcedrin.
    „Dacă aș adormi, trezindu-mă după 100 de ani, și m-ar întreba cineva «Ce se întâmplă în Rusia?», aș răspunde fără să clipesc: «Beție și jaf.»”.

    2. Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margareta”.„Nu suntem un popor, ci o HOARDA sălbatică de ticăloși și ucigași”.
    !!!! Femeie din Bucha, despre militarii ruși: Mi-au omorât copilul, apoi au petrecut în curtea casei. Au lăsat numai sticle de băutură
    • Like 2
  • Nume check icon
    Am avut "privilegiul" sa calatoresc in Rusia. Mult mai mult decat mi-as fi dorit. Daca la nivel personal am avut cateva intalniri cu oameni deosebiti, la nivelul general impresia este groaznica si pefect ilustrata mai sus. De la intrebari moralizatoare ca noi romanii de ce nu stim ruseste? Ca Romania este o tara saraca si inapoiata. Ca de ce am dorit sa intram in EU - 99% din rusi nu inteleg care este rolul EU si cu bune si cu rele - , de ce nu ma imbrac in haine de firma si nu am ceas scump? ce masina conduc? (se pare ca un Passat era o masina de sarac), ca daca nu stiai alfabetul chirilic foarte greu te descurcai in oras, ca totul in Moscova era extrem de scump fara nici un motiv, ca daca uiti sa te inregistrezi la politie acolo unde stai poti sa ai probleme serioase la plecare, foarte socati ca noi nu am vrut comunism si sa suntem extrem de bucurosi ca am scapat de el, si multe multe altele... Si in legatura cu #7 erau foarte socati ca pe noi nu ne interesa deloc ce se intampla in Rusia si ca pentru noi Rusia nu valoreaza nimic, sau nimic bun.
    P.S. Cu o persoana mai destupata am facut o comparatie intre GDP Rusiei si Romania si pe atunci eram la paritate. A fost extrem de mirat cand a vazut aceasta cifra, mai ales cand i-am spus ca noi nu avem rezervele lor de petrol, gaze, etc. A schimbat subiectul imediat...
    • Like 5


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult