Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor: economist, fost mason, consilier superior în Ministerul Agriculturii

Adrian Câciu

Adrian Câciu (47 de ani), propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, este economist, fost membru în două organizații masonice, angajat consilier superior în Ministerul Agriculturii. 

Câciu este absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), iar între 2009 și 2011 a urmat la ASE un master în Managementul Proiectelor de Dezvoltare Rurală și Regională. 

Câciu a fost în 2018 director de cabinet al lui Dragoș Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, potrivit Economedia. În 2019, Adrian Câciu a fost membru în comitetul de conducere al Agenției Domeniilor Statului (ADS) și consilier superior la Ministerul Agriculturii.

În declarația de interese completată în mai 2019 și publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Adrian Câciu a scris că este membru al Asociației „Marea Lojă Națională din România” și al Asociației de Administrare a Ritului Scoțian. El a spus pentru Hotnews că s-a retras din masonerie de câțiva ani.

Câciu are un blog, unde se descrie astfel: „Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt. Nu, nu sunt cineva special, sunt un om cât se poate de normal, care profită la maxim de ceea ce viaţa îi dăruieşte şi care se călăuzeşte după principiul „dacă iubeşti viaţa, atunci şi viaţa te va iubi pe tine”. Sunt economist de profesie, îmi place să gândesc, îmi place să cunosc lucrurile şi să le fac atunci când ştiu cu ce se mânâncă, îmi place să citesc, îmi plac oamenii şi în general, lumea, cânt, dansez, trăiesc”, scrie Adrian Câciu. Ultimele articole publicate pe blog datează din 2019.

„Enjoy și fiți pe fază: o să vă spun cum puteți cumpăra terenuri agricole, chiar dacă nu aveti banii!” 

Câteva fragmente din articolul „Bogăția costă!”, publicat pe 4 februarie 2019, pe blogul lui Adrian Câciu:

  • „Eu nu mi-am propus niciodată să conving pe cineva că am dreptate. Stiu doar un lucru: cei care au făcut cum am spus eu, au câștigat! 
  • Sunt mulți chibiți care stau în jurul hipodromului care habar nu au cum poate câștiga cursa un armasar în pofida altuia. Ei văd doar culoarea și mușchii concurenților. Și chibițeaza. E absolut treaba lor. Ei nu știu cum se pregătește calul să fie câștigător.
  • Dacă bogația era ușor de atins, o avea toată lumea! Dacă traiul decent era tangibil pentru toți, nu era necesar ca statele să intervină prin instrumente de menținere a echilibrelor socio-economice. Câteodată, diferența o face cunoașterea. Alteori, curajul nebun. Alteori, fantezia. Niciodată diferența nu o face cârcoteala sau frica. Enjoy și fiți pe fază: o să vă spun cum puteți cumpăra terenuri agricole, chiar dacă nu aveti banii!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult