Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor: economist, fost mason, consilier superior în Ministerul Agriculturii

Adrian Câciu

Adrian Câciu (47 de ani), propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, este economist, fost membru în două organizații masonice, angajat consilier superior în Ministerul Agriculturii. 

Câciu este absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), iar între 2009 și 2011 a urmat la ASE un master în Managementul Proiectelor de Dezvoltare Rurală și Regională. 

Câciu a fost în 2018 director de cabinet al lui Dragoș Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, potrivit Economedia. În 2019, Adrian Câciu a fost membru în comitetul de conducere al Agenției Domeniilor Statului (ADS) și consilier superior la Ministerul Agriculturii.

În declarația de interese completată în mai 2019 și publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Adrian Câciu a scris că este membru al Asociației „Marea Lojă Națională din România” și al Asociației de Administrare a Ritului Scoțian. El a spus pentru Hotnews că s-a retras din masonerie de câțiva ani.

Câciu are un blog, unde se descrie astfel: „Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt. Nu, nu sunt cineva special, sunt un om cât se poate de normal, care profită la maxim de ceea ce viaţa îi dăruieşte şi care se călăuzeşte după principiul „dacă iubeşti viaţa, atunci şi viaţa te va iubi pe tine”. Sunt economist de profesie, îmi place să gândesc, îmi place să cunosc lucrurile şi să le fac atunci când ştiu cu ce se mânâncă, îmi place să citesc, îmi plac oamenii şi în general, lumea, cânt, dansez, trăiesc”, scrie Adrian Câciu. Ultimele articole publicate pe blog datează din 2019.

„Enjoy și fiți pe fază: o să vă spun cum puteți cumpăra terenuri agricole, chiar dacă nu aveti banii!” 

Câteva fragmente din articolul „Bogăția costă!”, publicat pe 4 februarie 2019, pe blogul lui Adrian Câciu:

  • „Eu nu mi-am propus niciodată să conving pe cineva că am dreptate. Stiu doar un lucru: cei care au făcut cum am spus eu, au câștigat! 
  • Sunt mulți chibiți care stau în jurul hipodromului care habar nu au cum poate câștiga cursa un armasar în pofida altuia. Ei văd doar culoarea și mușchii concurenților. Și chibițeaza. E absolut treaba lor. Ei nu știu cum se pregătește calul să fie câștigător.
  • Dacă bogația era ușor de atins, o avea toată lumea! Dacă traiul decent era tangibil pentru toți, nu era necesar ca statele să intervină prin instrumente de menținere a echilibrelor socio-economice. Câteodată, diferența o face cunoașterea. Alteori, curajul nebun. Alteori, fantezia. Niciodată diferența nu o face cârcoteala sau frica. Enjoy și fiți pe fază: o să vă spun cum puteți cumpăra terenuri agricole, chiar dacă nu aveti banii!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult