Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Adriana Denisa Cristodor, care l-a trimis în judecată pe torționarul Vișinescu, propusă procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul General

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a făcut luni propuneri pentru ocuparea unor funcții de conducere în Ministerul Public. Pentru funcția de prim-adjunct al Procurorului Peneral, Predoiu l-a propus pe actualul Procuror General interimar, Bogdan Licu. Iar pentru funcția de adjunct al Procurorului General, pe Maria Magdalena Militaru.

Pentru posturile de adjunct la DIICOT și DNA au fost propuse Oana Daniela Pâțu și, respectiv, Mădălina Scarlat. Funcția de Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a Parchetului General ar putea fi ocupată de Cătălin Ranco Pițu, cel care a instrumentat ancheta în dosarul Revoluției și i-a trimis în judecată pe Ion Iliescu și pe Gelu Voican Voiculescu.

Iar propunerea pentru funcția de procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este Adriana Denisa Cristodor, cea care l-a trimis în judecată pe torționarul Alexandru Vișinescu, condamnat la închisoare pentru crime împotriva umanității.


Bogdan Licu - o propunere controversată

Propunerea lui Bogdan Licu este considerată una controversată, acesta fiind acuzat că și-a plagiat teza de doctorat „Corupția – risc major la adresa securității naționale”,  susținută sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia SRI.

Predoiu și-a susținut însă decizia, în conferință de presă, spunând că „nu există niciun verdict oficial al unei autorităţi competente în domeniu care să stabilească în speţa respectivă dacă domnul Licu a plagiat sau nu a plagiat, că despre asta este vorba.”

„Nu cunosc la ora asta dacă sunt proteste sau nu, eu ştiu că nu, pot fi păreri, opinii pro sau contra, oricine are dreptul la această opinie, chiar şi ministrul Justiţiei. Ceea ce am avut în vedere în ceea ce-l priveşte pe domnul procuror Bogdan Licu a fost în primul rând faptul că a avut curajul profesional să lanseze, să relanseze dacă vreţi, Dosarul Revoluţiei, foarte greu de refuzat un procuror care şi-a asumat o astfel de decizie. Pe lângă experienţa pe care cred că nu o poate contesta cineva şi travaliul pe care l-a depus în această perioadă de interimat la Parchetul General”, a afirmat ministrul Justiției.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult