Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Airbnb vine în România și angajează la București 200 de oameni

Airbnb

Foto: Guliver Getty Images

Platforma americană Airbnb prin care turiștii pot închiria camere, apartamente sau case direct de la proprietari intenționează să își deschidă în București un centru de suport, scrie ZF.ro. Potrivit sursei citate, compania americană va intra pe piaţa românească prin intermediul unui parteneriat cu o firmă de consultanţă poloneză, iar într-o primă fază ar urma să fie create 200 de locuri de muncă.

Fondată în 2008 în San Francisco, platforma Airbnb a avut până în prezent peste 60 de milioane de utilizatori, este folosită în peste 34.000 de oraşe şi 191 de ţări și a înregistrat anul trecut venituri estimate la 900 de milioane de dolari.

Amazon și-a deschis în 2016 centru de tehnologie la Iași

Anul trecut, compania americană Amazon a inaugurat la Iași un centru de dezvoltare si tehnologie, care va crea în următorii trei ani, potrivit declarațiilor oficiale, 400 de locuri de muncă permanente. Acestea se adaugă celor 600 pe care compania le are deja în țară, compania fiind prezentă în România din 2005. 

Amazon.com a fost înființată în 1995 și acum a ajuns la afaceri anuale de peste 100 de miliarde dolari și la 270.000 de angajați. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult