Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

ALDE: PSD pregătește tăieri de fonduri la Transporturi, Educație și Sănătate

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul pregătește tăieri de fonduri de la ministerele Transporturi, Educație și Sănătate. Informația apare într-un comunicat ALDE, care anunță că în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici despre propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. 

„Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii”, arată sursa menționată.

Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD reducerea cheltuielilor cu „aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat” și „reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor”, adaugă comunicatul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va sa zica exista niste jigodii mai mari decit astia de la PSD , ai lu' Tariceanu de la ALDE. Cit tupeu sa ai, dupa ce ai pus Romania pe butuci bot in bot cu PSD, sa-i pirasti si sa te mai si miri ca nu-s bani de investitii.
    Sper sa nu-i vad de mina cu PNL ca m-apuca voma.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult