Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

ALDE: PSD pregătește tăieri de fonduri la Transporturi, Educație și Sănătate

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul pregătește tăieri de fonduri de la ministerele Transporturi, Educație și Sănătate. Informația apare într-un comunicat ALDE, care anunță că în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici despre propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. 

„Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii”, arată sursa menționată.

Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD reducerea cheltuielilor cu „aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat” și „reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor”, adaugă comunicatul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va sa zica exista niste jigodii mai mari decit astia de la PSD , ai lu' Tariceanu de la ALDE. Cit tupeu sa ai, dupa ce ai pus Romania pe butuci bot in bot cu PSD, sa-i pirasti si sa te mai si miri ca nu-s bani de investitii.
    Sper sa nu-i vad de mina cu PNL ca m-apuca voma.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult