Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

ALDE: PSD pregătește tăieri de fonduri la Transporturi, Educație și Sănătate

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul pregătește tăieri de fonduri de la ministerele Transporturi, Educație și Sănătate. Informația apare într-un comunicat ALDE, care anunță că în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici despre propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. 

„Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii”, arată sursa menționată.

Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD reducerea cheltuielilor cu „aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat” și „reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor”, adaugă comunicatul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va sa zica exista niste jigodii mai mari decit astia de la PSD , ai lu' Tariceanu de la ALDE. Cit tupeu sa ai, dupa ce ai pus Romania pe butuci bot in bot cu PSD, sa-i pirasti si sa te mai si miri ca nu-s bani de investitii.
    Sper sa nu-i vad de mina cu PNL ca m-apuca voma.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult