
Foto: Daniel Mihailescu/ AFP / Profimedia
Așa cum au făcut și jurnaliștii de la publicația Edupedu, m-am dus și eu să caut prin cartea „Pas cu Pas”, broșura electorală din 2014 a lui Klaus Iohannis, pentru a vedea cum se raporta la acea vreme candidatul Iohannis la profesori. Pe la pagina 170 deplângea situația foșilor săi colegi și spunea: „președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru denotă că, de fapt, acei politicieni nu sunt preocupați de sistemul educațional decât la nivel declarativ, politicianist!”.
Klaus Iohannis este un politician care a învățat de-a lungul celor două mandate, având în același timp un ochi și pe activitatea politică a predecesorilor săi, că poți să ai toată puterea în mână și să nu te mai tragă nimeni la răspundere abia după ce ajungi să ai la degetul mic instituţiile de forţă ale statului, o bună parte din mass-media, după ce încaleci Guvernul și plantezi cu macaraua miniștri şi după ce reduci Parlamentul la o instituţie care este bună doar pentru a mima democraţia.
Ulterior, din poziția de locatar cu puteri depline al Palatului Cotroceni, îți permiți tot felul de aroganţe pe bani publici, căci ai puterea să secretizezi sumele plătite de stat pentru deplasările înalților demnitari, așa cum NU se procedează în țările civilizate din Occident.
În 2014, când candida sub sloganul „România lucrului bine făcut”, Klaus Iohannis promitea că este „un președinte care pune cetățeanul înaintea statului”. Cetățeanul la care se referea era unul singur: el însuși!

Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.