Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Am primit o provocare: să vorbesc despre bani

Mă trezesc cu un telefon de la prietenii de la Banca Transilvania. Claudiu, ai vrea să participi la un interviu în care să vorbești despre bani?

E momentul să facem o mică paranteză, înainte să vă spun răspunsul meu.

Cred cu tărie că una dintre problemele pe care le are România este lipsa educației financiare, faptul că nu știm să stabilim o relație cu această parte a existenței noastre, că nu ne pricepem să evaluăm, să fim cumpătați, să investim, sau să gestionăm antreprenorial călătoria prin viață. Nu știm pentru că nu suntem învățați. Dincolo de eforturile unor companii, eforturile unor ecomomiști carismatici, e mult gol. 

Așa că am răspuns telefonului de la BT cu un “da" hotărât.

Nu mă așteptam însă nicio secundă la ce a urmat.

Clipul e mai jos:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Claudiu, I’mi permit da te contrazic un pic cu privire la reacțiile financiare ale romanilor. Nu ma refer la antreprenori, ci la omul de rând. In marea lor majoritate romanii au ceva extraordinar in comparație cu vecinii din vest, ca sa zic așa.. Se numește instinctul omului sărac, Omul sărac care a învățat sa-și drămuiască bănuții și sa se simtă cat decât bine cu un venit mai mic. Un Englez prin comparație, se simte la fel de bine doar cu 5 împrumuturi și 10 credit carduri, nepasandu-i de cum le va plăti, dacă le va plăti sau ce exemplu va da copiilor lui care îl caută in buzunare sa-I fure pliculetele. Bine înțeles ca nu-i pasa nici de ce rămâne in urma lor după ce iau o doza in plus și dau colțul și nici ce exemplu da vecinilor lor din Est care se uita peste gard și încep sa facă exact ca el.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult