Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Am primit o provocare: să vorbesc despre bani

Mă trezesc cu un telefon de la prietenii de la Banca Transilvania. Claudiu, ai vrea să participi la un interviu în care să vorbești despre bani?

E momentul să facem o mică paranteză, înainte să vă spun răspunsul meu.

Cred cu tărie că una dintre problemele pe care le are România este lipsa educației financiare, faptul că nu știm să stabilim o relație cu această parte a existenței noastre, că nu ne pricepem să evaluăm, să fim cumpătați, să investim, sau să gestionăm antreprenorial călătoria prin viață. Nu știm pentru că nu suntem învățați. Dincolo de eforturile unor companii, eforturile unor ecomomiști carismatici, e mult gol. 

Așa că am răspuns telefonului de la BT cu un “da" hotărât.

Nu mă așteptam însă nicio secundă la ce a urmat.

Clipul e mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult