Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Am primit o provocare: să vorbesc despre bani

Mă trezesc cu un telefon de la prietenii de la Banca Transilvania. Claudiu, ai vrea să participi la un interviu în care să vorbești despre bani?

E momentul să facem o mică paranteză, înainte să vă spun răspunsul meu.

Cred cu tărie că una dintre problemele pe care le are România este lipsa educației financiare, faptul că nu știm să stabilim o relație cu această parte a existenței noastre, că nu ne pricepem să evaluăm, să fim cumpătați, să investim, sau să gestionăm antreprenorial călătoria prin viață. Nu știm pentru că nu suntem învățați. Dincolo de eforturile unor companii, eforturile unor ecomomiști carismatici, e mult gol. 

Așa că am răspuns telefonului de la BT cu un “da" hotărât.

Nu mă așteptam însă nicio secundă la ce a urmat.

Clipul e mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Claudiu, I’mi permit da te contrazic un pic cu privire la reacțiile financiare ale romanilor. Nu ma refer la antreprenori, ci la omul de rând. In marea lor majoritate romanii au ceva extraordinar in comparație cu vecinii din vest, ca sa zic așa.. Se numește instinctul omului sărac, Omul sărac care a învățat sa-și drămuiască bănuții și sa se simtă cat decât bine cu un venit mai mic. Un Englez prin comparație, se simte la fel de bine doar cu 5 împrumuturi și 10 credit carduri, nepasandu-i de cum le va plăti, dacă le va plăti sau ce exemplu va da copiilor lui care îl caută in buzunare sa-I fure pliculetele. Bine înțeles ca nu-i pasa nici de ce rămâne in urma lor după ce iau o doza in plus și dau colțul și nici ce exemplu da vecinilor lor din Est care se uita peste gard și încep sa facă exact ca el.
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult