Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

AmCham (care reunește 400 de companii americane, internaționale și locale): Modificarea codurilor penale subminează statul de drept

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) consideră că prevederile Ordonanței de Urgență 13/2017 și ale proiectului de modificare a codurilor penale, acte normative adoptate marți seara de Guvernul Grindeanu, subminează statul de drept și deraiază de la principiile fundamentale ale transparenței, stabilității și predictibilității și îndepărtează România de valorile și standardele europene.

„Adoptarea într-un mod netransparent a acestor acte normative, în ciuda punctelor de vedere şi recomandărilor exprimate de instituţiile competente, decredibilizează executivul şi transmit un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă atât în plan intern cât şi extern”, consideră reprezentanții AmCham.

„Este deosebit de îngrijorător pentru comunitatea de afaceri și societate în general că acte normative cu asemenea implicații morale, societale și economice cu efecte imediate și pe termen lung sunt adoptate de Guvern fără respectarea unor minime cerințe privind transparența decizională”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț Americane în România.

AmCham România reunește 400 de companii americane, internaționale și locale, care cumulează investiții totale de peste 20 miliarde de dolari și 250.000 de locuri de muncă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Simona check icon
  Dar oricum lor nu le pasa , isi fac mendrele cum vor, n au scrupule si sunt ca niste hiene care vor sa muste cu nesat din trupul poporului ostenit si obosit de atatea minciuni ,coruptie si e jupuit din toate partile, nu ne a mai ramas decat sa i inlaturam pe toti cei ce vor sa ne digere cu totul!
  • Like 1
  • @ Simona
   Lor le pasa foarte mult, le pasa atunci cind cineva le apara profitul si le pasa cind cineva le afecteaza negativ profitul. Asa ca, atunci cind cineva-i obliga sa dea salarii mai mari, devin vocali fata de orice actiune a acelui cineva.
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult