Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

AmCham (care reunește 400 de companii americane, internaționale și locale): Modificarea codurilor penale subminează statul de drept

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) consideră că prevederile Ordonanței de Urgență 13/2017 și ale proiectului de modificare a codurilor penale, acte normative adoptate marți seara de Guvernul Grindeanu, subminează statul de drept și deraiază de la principiile fundamentale ale transparenței, stabilității și predictibilității și îndepărtează România de valorile și standardele europene.

„Adoptarea într-un mod netransparent a acestor acte normative, în ciuda punctelor de vedere şi recomandărilor exprimate de instituţiile competente, decredibilizează executivul şi transmit un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă atât în plan intern cât şi extern”, consideră reprezentanții AmCham.

„Este deosebit de îngrijorător pentru comunitatea de afaceri și societate în general că acte normative cu asemenea implicații morale, societale și economice cu efecte imediate și pe termen lung sunt adoptate de Guvern fără respectarea unor minime cerințe privind transparența decizională”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț Americane în România.

AmCham România reunește 400 de companii americane, internaționale și locale, care cumulează investiții totale de peste 20 miliarde de dolari și 250.000 de locuri de muncă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Simona check icon
    Dar oricum lor nu le pasa , isi fac mendrele cum vor, n au scrupule si sunt ca niste hiene care vor sa muste cu nesat din trupul poporului ostenit si obosit de atatea minciuni ,coruptie si e jupuit din toate partile, nu ne a mai ramas decat sa i inlaturam pe toti cei ce vor sa ne digere cu totul!
    • Like 1
    • @ Simona
      Lor le pasa foarte mult, le pasa atunci cind cineva le apara profitul si le pasa cind cineva le afecteaza negativ profitul. Asa ca, atunci cind cineva-i obliga sa dea salarii mai mari, devin vocali fata de orice actiune a acelui cineva.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult