Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Trei întrebări pentru Andreea Esca

Cristian Tudor Popescu - Republica

Lung prilej de vorbe și de ipoteze: ce se întâmplă cu Andreea Esca, cea mai cunoscută și iubită „ancoră” de televiziune din România? Este infectată cu coronavirus? Sunt contaminați și membri ai familiei? 

Ca gazetar, i-aș pune Andreei trei întrebări:

1. Dată fiind magnitudinea ei ca persoană mediatică și faptul că este vorba de o afecțiune care privește sănătatea publică, sunt foarte mulți cei care ar dori să cunoască realitatea, nu speculații ale presei cancaniere. Prin urmare, n-ar fi bine să comunice ea însăși publicului starea medicală în care se află?

2. Regretă faptul că a participat la evenimentul monden de pe litoral?

3. Dacă se dovedește că are covid 19, crede Andreea că asta ar putea – tot răul spre bine – să mai limpezească mințișoarele celor care zbierau aseară, fără mască, în Piața Victoriei, că virusul nu există?

4. Și o întrebare pentru dumneavoastră, stimați cititori: oare câți dintre manifestanții din Piața Victoriei împotriva „lagărului medical” și doctorilor-dictatori Nelu Tătaru, Raed Arafat, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Géza Molnár, Beatrice Mahler, credeți că s-au numărat printre cei 600.000 de oameni care au demonstrat în 2017 nu numai în Piața Victoriei împotriva asaltului sălbatic asupra democrației și statului de drept și încercării de reinstaurare a unei dictaturi personale în această țară? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult