Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Angela Merkel la telefon! Cancelarul german și-a arătat „preocuparea” față de „anumite demersuri” care afectează lupta anticorupție din România

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, la inițiativa acesteia, a anunțat Administrația Prezidențială. În discuție Angela Merkel „s-a arătat preocupată” de eventualitatea ca „anumite demersuri” să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea corupției, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu acest prilej, partenerului german un mesaj ferm privind angajamentul său pentru continuarea luptei anticorupţie în România, în scopul construcţiei unei democraţii mature şi solide. Președintele României a evidenţiat natura complexă a acestui proces şi a menţionat şi concluziile pozitive ale recentului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

La rândul său, Cancelarul german a exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie în România şi s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen, potrivit sursei menționate”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partile "beligerante" incecr sa indrepte "tunurile" spre adversar sau macar sa arate arsenalul.Cancelarul Merkel sau liberalii englezi nici nu pot altfel, story -ul nostru e exotic destul in Europa. Nu stiu daca la Washington lobbystul care se ocupa cu introducerea lui Dragnea printre noi potentati americani a reusit ceva sau ba.Cu Dragnea ,mut in "limburile"(vorba Min.Culturii din timpul lui Ceasescu) circulabile pe scena internationala este destul de greu.
    Cum puteam sa ascult Iohannis vorbeste o engleza putin afectata,nimerita sa arate ca e un fiu al vestului -cel putin ca e comunicabil. Viitorul v arata daca toate aceste lucruri sunt sau nu importante - nu stiu...
    Pare- se ca Dragnea e mai sensibil la reactiile din vest dintr-o data nu stie nimic ,nu e el,doamne fa.
    • Like 0
  • Cancelarul Germaniei este interesat de lupta împotriva corupţiei din România... Dar de lupta împotriva corupţiei din Germania, de ce nu este interesat? Ce a ajuns România? Un land din Sahara? Suntem beduinii Europei? Cum îşi permite cancelarul Germaniei să dea un asemenea telefon PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI? Suntem membrii cu drepturi depline în UE? Suntem! Chiar nu mai avem pic de demnitate? Am ajuns nişte nevertebrate? Cine-i Germania? Ţara de baştină a firmelor Volkswagen şi Siemens acuzate de ÎNŞELĂCIUNE în SUA? ŞI care n-au fost pedepsite în Germania de Justiţie ? Da! Dar de Dosarul EADS mai vă aduceţi aminte? Că ne spunea doamna Kovesi despre nişte fraude astronomice... Ce s-a ales de acel dosar?... Citiţi mai jos.

    Dosarul EADS Germania, 14.11.2016:
    „Dosarul a fost închis în 29 septembrie. Documentul de clasare a dosarului nu este public. Cercetările au fost oprite din cauză că presupusele fapte de corupție nu au putut fi dovedite, nu au fost găsite suficiente probe pentru aputea pune vreo persoană sub acuzare”, a declarat, luni, Hildegard Baeumler-Hoesl, șefa procurorilor specializați în investigații economice din landul Bavaria.

    Poftim? În Germania nu sunt corupţi în Dosarul EADS... Doar în România... Că în Germania se judecă pe probe, nu pe bază de ... naraţiune juridică. Iar atunci când este vorba despre interesele comerciale ale Germaniei, nu mai contează nici PROBELE. Ăsta-i adevărul! Asta-i Germania! O AŞTEPT PE DOAMNA KOVESI CU PROBE ÎMPOTRIVA GERMANIEI.Sper că nu se teme de faptul că nu va mai fi medaliată de către ambasador?...

    Să ne înţelegem, eu sunt pentru lupta împotriva corupţiei. Lupt în fiecare zi, astăzi am şi plătit destul de scump. M-am dus să fac ITP-ul autoturismului la service-ul unde am fost şi acum 2 ani... Am o Skodă bătrână (2006) dar care funcţionează impecabil. Acum 2 ani mi s-a spus că ar fi ceva probleme cu emisiile CO, dar, plin de amabilitate, mecanicul respectiv mi-a confirmat că sunt în regulă. Probabil că spera să fiu şi eu "atent"... N-am fost. I-am mulţumit şi am plecat. Astăzi am fost la acelaşi mecanic. Eu eram curios cum mă va primi iar el, mi-am dat seama rapid, abia mă aştepta... Am şi un nume inconfundabil. Aveţi probleme la emisiile CO%, mi-a zis (eu sunt atehnic, nu pricep mare lucru). Vol. 50... dublu faţă de normele Euro 4, a continuat. Extraordinar, zic, păi acum 2 ani eram în regulă şi n-am parcurs decât 15 000 de km. Am schimbat şi bujiile, anul trecut, tot la voi în service. Cum este posibil?, întreb eu, naiv... Este fier, domnule, se mai strică, îmi spune el superior. Mi-a zis ceva de catalizator şi sonda lambda, dacă reţin eu bine. Trebuie să verificăm, continuă el. OK, spun eu, verificaţi. Probabil, el încă mai spera că o să dau şpagă... Nu s-a întâmplat. A chemat un coleg care mi-a luat maşina şi a dus-o în altă parte a atelierului, mi-a ricat-o pe ... elevator şi a început să demonteze... Ştiţi, îmi spune acesta, noi nu lucrăm sâmbătă, dacă sunt probleme grave va trebui să veniţi luni. Vin luni, spun eu fără să clipesc. Dar poate nu va fi nevoie, continuă el. Într timp a venit şeful de atelier şi a început să-mi ţină o lecţie de mecanică auto. Spre exasperarea lui, am ascultat senin ca un ucenic ( deşi eram un pachet de nervi). A plecat nervos, întrebându-se, probabil, cum de sunt atât de prost încât nu pricep că o şpagă de 50 lei rezolvă problema pe loc. După vreo oră, mecanicul mă anunţă că a găsit problema: garnitura de la catalizator nu închidea etanş... A rezolvat cu garnitura şi ne-am întors la specialistul ITP... I-am observat, erau resemnaţi: ĂSTA NU DĂ ŞPAGĂ. Eram deja peste programul de lucru... Repetă testul pentru emisii CO şi ce să vedeţi: vol. 0,19... Standardul Euro 4 era la 0,24, dacă reţin bine. De la 0,50 la 0,19, rezultatul era surprinzător... Bătrâna mea Skodă era fată mare... Ştiam... Apoi mi-au dat factura... 435 lei (150 lei manoperă, 30 lei sprai de curăţare, TVA...)... Dacă dădeam şpagă, ITP-ul mă costa 130 lei+ 50 lei şpagă. Am plătit dublu. Dar am fost mulţunit de lecţia de onestitate pe care le-am predat-o. Peste 2 ani mă duc la acelaşi service, sunt extrem de curios. O să vă povestesc. Aşa lupt eu împotriva corupţiei. Câţi dintre voi procedaţi aşa? Dacă toată lumea ar proceda aşa, atunci aceşti nemernici nu ar mai sta cu gândul la şpagă şi am avea o ţară ca în Vest. Dacă noi nu dăm şpagă, nimeni nu ia şpagă. Un timp ne va costa dar merită.

    Însă lecţii de la Merkel, eu NU accept!
    • Like 3
    • @ Constantin
      Felicitari!Intr-adevar,daca am proceda toti asa,poate s-ar mai schimba lucrurile.
      • Like 2
    • @ Constantin
      Calmati-va, calmati-va, luati un extraveral........doamna Merkel o sa va lase in pace sa va scrieti comentariile, sa va defulati..... zambiti...viata e frumoasa.....
      • Like 2
    • @ Constantin
      DanM check icon
      Nici eu nu vreau lectii, dar politicienii nostri ar fi bine sa ia lectii. Sa va spun de ce o voteaza nemtii, in ciuda problemelor cu refugiatii.
      Programul cancelarului Merkel incepe cu o cafea la ora 7 dimineata la un briefing cu stafful cancelariei (ii dispera pe colaboratori) si se termina seara tarziu. Isi face temele.
      Nu vorbeste fara rost, la misto, este proverbiala pentru raspunsurile cumpanite, dupa ceva vreme de "asezare". Are vorbe calme, de aia i se spune Mutti ('mamica")
      Priveste cu respect opozitia parlamentara si presa, chiar si cind sunt microfoanele inchise.
      Ia decizii de mare politician, uneori chiar si contra curentului opiniei publice. Face ce trebuie, nu ceea ce vrea sa auda poporul.
      Nu are arogantzele altora. Pare dintre ai ei. Nu a intrat in conflict cu celelalte institutii germane (Curtea constitutionala, serviciile de securitate)

      Nu place nemtilor pentru ca taraganeaza deciziile, pare ezitanta in hotariri. De fapt urmareste consensul cat mai multor politicieni. Se spune despre ea ca ii sufoca ca un boa constrictor ("imbratisindu-i si luindu-le ideile"). I se reproseaza ca tine prea mult cont de lobby-ul industriei, cu toate astea a introdus salariul minim garantat de 8.5Euro/ora. Ca e cam "stearsa". Ca e prea intransigenta cu Putin. (Citi alti politicieni vorbesc cu Putin fara traducator?) facind ca exportatorii germani sa sufere. I se reproseaza degradarea infrastructurii de transport (probleme ale landurilor in egala masura). Si da, "invitarea" a 2 milioane de refugiati in 2-3 ani, 22 mlrd Euro cheltuiti in 2016 pentru acomodarea acestora. Alta tzara, alte probleme. Dar clasa politica de acolo ar putea sa inspire conducatorii nostri. Angela Merkel ramane in istorie, chiar daca dvs nu o apreciati.

      • Like 1
    • @ DanM
      DA, stimabile, Merkel va rămâne în istoria Germaniei. Merită... Dar ceea ce îi transmite lui Iohannis este o ipocrizie şi o jignire adusă poporului român. Dacă prin EADS s-a furat din România şi s-a transferat în Germania, atunci este bine... Bine pentru ei, dar pentru noi? De ce, naiba, suntem noi aşa de tâmpiţi? Eu asta nu înţeleg.
      • Like 1
    • @ Constantin
      DanM check icon
      Daca dvs credeti ca in DE e ca la noi (suna Dragnea-fara functie in Guvern-la ministrul de interne sa retraga jandarmii din dispozitiv), va inselati. In Germania institutiile chiar functioneaza. daca se descoperea asa ceva EADS, nu impiedica nimic ca parchetul sa-si faca treaba. Va dau un exemplu: Martin Winterkorn, ex bossul VW (cea mai mare companie privata, in care Saxonia Inferioara are 20%) este cercetat si se pare ca va merge la Zuhaus (desi avea linie telefonica cu oricine, pina la Merkel) pt scandalul trucarii sistemelor electronice, ca n-ar fi stiut desi era groaza tuturor angajatilor pentru micro-managementul pe care-l practica (umbla in buzunar mereu cu dispozitivul de masurare a grosimii vopselei de pe auto).

      Interesul acestor state este sa avem institutii functionale, un stat corupt este perceput ca o vulnerabilitate pe flancul de est. Societatea germana nu este perfecta dar este functionala, se autoregleaza. Visul lui Dragnea si Tari este sa ne "eliberam" de orice MCV si alte mecanisme, sa poata fura impenitenti si total. Se pare ca visul lor devine realitate, ce veti vedea va dezamagi chiar si pe sustinatorii votanti PSD. E vorba despre accesul la butoane pentru mulsul nestingherit al banului public. Nu va spune nimic ca toti (cu 2,3 exceptii) condamnatii au inceput cu "prigoana politica a DNA si SRI" si au sfarsit prin a cere acord de recunoastere?!?? Cat de partizan poti fi fara a analiza critic faptele? Va spune asta un om cu convingeri de stanga care nu a avut in 25 de ani ocazia sa voteze cu un partid serios de stanga! PSD nu este un partid de stanga, se bazeaza pe interesele unor baieti care si-au insusit conceptul de dreptate sociala. Uitati-va ce averi, ce traseu in afaceri si ce "incaputi" material sunt desi majoritatea dintre ei au lucrat doar in sfera publica...
      • Like 0
    • @
      este vorba despre emisiile de CO.cum să nu se măsoare?
      • Like 0
    • @ DanM
      Nici eu nu am spus că PSD este un partid de stânga, chiar am subliniat într-o postare că în PSD sunt milionarii şi în PNL bugetarii (altă aberaţie).

      Păi dacă nemţii spun că nu există corupţie în EADS, eu ce să înţeleg? A exagerat doamna Kovesi?
      • Like 0
  • We fight against corruption, Madame.
    • Like 2
  • check icon
    Dragut din partea dansei, pacat ca nu a aratat nici un fel de preocupare cand a incurajat mii de teroristi sa se stabileasca in UE.
    • Like 0
    • @
      check icon
      Așa este, dragă Ionuț: baba Merkel și ăia cu care vorbește ea sunt răi - teroriști și traficanți de copii, însă moș Dragnea și moș Tăriceanu sunt niște buni români, foarte patrihoți și plini de bun simț...
      • Like 3
  • Cri check icon
    Doamna Merkel a fost pana in 1989, un inalt demnitar al Partidului Comunist din fosta Germanie comunista ( DDR ). Era responsabila cu propaganda comunista, conform site-lui oficial al UE.
    Tot de pe acest site am aflat ca un alt aparator al democratiei si vajnic luptator anti-coruptie, Dl. Barosso, fusese in tinerete membru fondator al Partidului Comunist Maoist ( ! ) Portughez.
    Dupa caderea regimurilor comuniste, ambii lideri politici, adica D-na Merkel si Dl. Barosso, au devenit promotorii democratiei capitaliste vest-europene, fiind domniile lor unii dintre "dascalii" Romaniei intr-ale democratiei si anti-coruptiei, intre altele.
    Intre timp, aceste informatii "destabilizatoare" despre biografia celor doi corifei ai capitalismului au fost sterse.
    D-na Merkel are, ca si Presedintele nostru, nostalgia vremurilor in care Statul atotputernic decidea nestingherit ce e bine si ce e rau pentru cetateni.
    Pentru D-na Merkel, acest vis, al Statului atatputernic si stapan peste cetatenii sai, nu mai poate fi realizat pentru ca Germania este o democratie consolidata.
    Insa Dl. Johannis are sanse sa realizeze in Romania ceea ce in Germania nu este posibil: un Stat care sa fie stapan absolut peste cetateni sai; miile de naivi care au iesit in strada in sprijinul acestei idei confirma acest lucru.
    Zecile de mii de protestatari care au iesit in strada in toata tara, cerand arestarea parlamentarilor, desfiintarea televiziunilor nealiniate si ridicand osanale DNA, ne demonstreaza ca pentru multi naivi dictatura este solutia pentru frustrarile lor.
    Iar Presedintele este varful lor de lance.




    • Like 2
    • @ Cri
      check icon
      Exact, baba Merkel și ăia cu care vorbește ea sunt răi - teroriști și traficanți de copii, însă moș Dragnea și moș Tăriceanu sunt niște buni români, foarte patrihoți și plini de bun simț, care ne vor scăpa definitiv de pericolul să trăim ca în țara aia nasoală - Germania...
      • Like 1
    • @ Cri
      DanM check icon
      mai bine naiv decit comunist, pardon-penal!
      Un ministru gîgă si un Dragnea mincinos si cinic ("Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară." ) nu incape in comparatia pe care o faceti cu Merkel sau Barosso.
      Inteleg ca aveti o optiune pentru actualii guvernanti si o respect. Faptul ca nu decelati intre realitate si propaganda RTV, A3, B1TV este problema dvs. Daca ati observat, majoritatea articolelor de aici nu sunt pro Iohannis ("acest dulap de haine de dama") ci pentru statul de drept si democratie.
      Nu mai purtati simbetele unui cancelar care a cistigat 2 mandate si a adus prosperitate germanilor (credeti-ma, stiu ce zic, citesc zilnic presa lor, si nemtii au presa mai independenta decit americanii)! Greselile madamei Merkel le taxeaza alegatorii germani.
      Poate nu ati inteles, astazi statul roman este stapin peste cetatenii lui prin cozile la fisc, servicii dezastruoase in spitale, drumuri proaste, tolerarea furtului si neaplicarea legii, impozite luate si returnat foarte putin sau deloc inapoi. 25 de ani au urlat romanii ca s-a furat din tzara asta tot, cand au inceput sa ii stranga pe hoti, au inceput sa zbiere ca judecatorii sunt ghidonati de servicii etc.

      Veti vedea ca nu se va schimba nimic, cel mult sefii de servicii se vor inlocui dupa dictonul "pleaca ai nostri, vin ai nostri". Veti trai mari deziluzii...
      • Like 1
    • @ Cri
      Meshter check icon
      Ne oferiti o mostra exemplara de tipica propaganda clasica sovietica, cunoscuta sub numele de "whataboutism" (google si wiki va pot fi prietene, ca de obicei). Era la moda mai demult, acum insa rusii au constatat ca e in continuare foarte eficienta, si o folosesc cu mult succes.
      • Like 1
    • @ Cri
      DanM check icon
      Daca ceva este liber, atunci acesta este internetul, nu are reguli. Daca dvs credeti ca cineva s-a ocupat sa stearga ceea ce este negativ despre trecutul comunist al madamei Merkel, e aiurea de tot. Sunt multe critici, pe buna dreptate, pe net dvs acest politician.
      Poti sa nu fii de acord cu ideile ei. Cititi dvs citeva zeci de articole de la publicatii straine care nu pot fi acuzate de prietenie/parti-pris-uri. Nu veti gasi ca a fost un inalt demnitar, avea doctorat in chimie la Leipzig (fondata 1409!). Stiti cite doctorate se dadeau anual intr-o tzara comunista, in toate domeniile? Sub 100. Cam cit dau astazi vreo 2 universitati de apartament, anual, sa aiba si dom' Iordache una (care si-a luat la Chisinau, credeam ca mai jos de facultatile private romanesti nu se poate!). In 89 avea 35 de ani, ce mare demnitar comunist putea fi? (majoritatea erau septagenari ca in RSR!) .Orbirea si ura (hater?) va impiedica sa fiti mai limpede in analiza...
      • Like 0
    • @ Cri
      Care inalt demnitar comunist a fost o chimista din RDG? De unde va documentati dumneavoastra, de la binomul A3-RTV? N a cerut nimeni arestarea parlamentarilor, ci respectarea legii in vigoare, chiar daca ii supara pe anchetatii Oprea, Dragnea, Iliescu, Ghita etc. Asta e esenta legii, egalitatea si suveranitatea ei. Care desfiintare si care aliniere? Televiziunile respective pur si simplu prezinta fictivitati imbracate in adevaruri implacabile, distorsioneaza realitatea si injecteaza ura ascultatorilor. Trebuie sanctionate pana vor prezenta stiri, nu barfe propagate de urmariti de interpol sau puscariasi, scandaluri si plasmuiri ale mintilor bolnave. Naivitate in strada? Si luciditate la pironitii in scaun cu ochii benoclati la tv, cu o mana pe telecomanda si alta pe sticla de tuicomicina? Stati liistit, cei din strada nu sunt naivi, ci stapani pe puterile lor. Stiu ca munca lor are valoare si ca o pot face oriunde in lume, totusi se ambitioneaza sa schimbe ceva aici, de dragul copiilor care merita o tara a lor unde sa traiasca cinstit si sa fie apreciati pt. asta.
      • Like 2
    • @ Cri
      Foarte bine spus! Respect!
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Dar anchetarea lui Baconschi şi a tuturor ambasadorilor României din UE care au furat pentru Băsescu în 2009, de ce nu cereţi? Oprea, Dragnea, Ghiţă şi Ponta... Atât ştiţi. Dragnea nu a falsificat alegeri, el a fost condamnat pentru tentativă... Referendumul nu a reuşit... Băsescu a ajuns preşedinte în 2009 prin fraudă. Orbilor!
      • Like 0
    • @ Constantin
      @ Constantin
      Exista un tablou de Peter Breughel cel Batran- Orbii condusi de orbi...cautati imaginea...sunteti cel din frunte.
      • Like 0
    • @ dordetine
      La întrebarea mea concretă o daţi în diverse?... N-aveţi răspunsuri? Numai gargară aveţi în voi. Sunteţi voi preocupaţi de lupta anticorupţie cum sunt eu preocupat de o excursie pe Marte... Răspundeţi la obiect, dacă sunteţi în stare... Mă îndoiesc...
      • Like 1
    • @ Constantin
      Eu sustin anchetarea oricarui hot din politica si nu numai, ba chiar sunt pentru destruturarea micii coruptii cu orice pret. N am favoriti ca dvs, nu s implicat emotional in activitatea vreunul corupt sau penal. Dragnea n a fost condamnat pentru tentativa, foloasele necuvenite au fost obtinute prin constrangere, membrii din filiale au fost amenintati si impinsi sa comita ilegalitati, spaguiri, campanie ilegala in ziua alegerilor, turism electoral etc. Mi s la fel de indiferenti basescu, mircea.basescu, udrea, cocos, adamescu etc, indivizi care una alta sunt beneficiari sau posibil beneficiari ai OUG urilor. Dvs. vreti sa se puna calus DNA ului doar pentru ca nu sunt anchetati toti aia care nu va plac? Justitia e de vina ca s a furat in tara? Daca nu actioneaza la minutar, hai s o facem praf i pulbere, da o naiba de justitie, mai bine facem justitie originala, ca democratie originala tot incropim de 27 de ani si a iesit o pastrama.
      • Like 1
    • @ Bogdan Melinte
      Nu, stimabile. Nu am favoriţi în politică. Dar sunt profund nemulţumit de justiţia discreţionară şi VREAU SĂ SE ŞTIE. Doamna Kovesi trebuie să afle că nu toţi românii pot fi prostiţi.
      • Like 0
    • @ Constantin
      N aveti dovezi cum ca ar fi discretionara. Personalitati pe care le considerati "de dreapta"(n au nicio treaba cu ideologia si nu cred ca o cunosc) ca Bica, Udrea(4 dosare penale), Cocos, L.Orban, Urdareanu, Stelu, Vlasov, Adamescu(decedat), Blaga, Videanu, Berceanu etc sunt in colimatorul DNA. De asemenea, mafia UDMR ista nu scapa nici ea, cu toate ca s au refugiat la picioarele dictatorului Viktor Orban de frica pedepselor. E usor sa dai cu pietre in ceva ce functioneaza si efectele functionabilitatii sunt vizibile, in perioada 2000-2004 nimeni nu stia ce inseamna PNA, darmite sa blameze nemunca institutiei care se ocupa de gainarii si fapte minore, fiind total subordonata politicului. Oriunde e loc de corectii si imbunatatirii, asta nu se realizeaza prin linsajul procurorului general, hartuirea familiei si amenintari cum fac unii pe la televizor, ci prin sugestii si furnizarea unor piste spre anchetare, in caz ca exista niste dovezi in posesia jurnalistilor. Dar se intampla cu totul altceva, cetatenului de rand ii este injectata frica fata de lege si dispretul fata de o institutie, in loc sa i se explice beneficiile statului de drept si avantajele unui trai intr o tara fara coruptie de stat. Justitie fara dovezi nu exista, vorbele nu se transforma in fapta penala decat in tari bananiere unde sefii de trib se mananca intre ei, uneori si la propriu.
      • Like 2
    • @ Bogdan Melinte
      Nu sunt probe cu privire la Justiţia discreţionară?! Cocoş, pentru 9 MILIOANE DE EURO, a primit 2,4 ani (dacă nu greşesc)... Mai puţin ca o femeie care a furat nişte zeci de lalele... Gică Popescu nu a plătit impozit la un milion de euro şi a primit mai mult... Blaga şi Videanu doar merg din când în când pe la DNA... Berceanu nici măcar nu este anchetat.

      Iar la Paris s-a votat un om la 75 de secunde... Trebuia completat şi un formular... Un om la 75 de secunde... Despre ce probe vorbeşti? Este negată evidenţa . Ne este insultată inteligenţa.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Bica a fost condamnata ieri, sefa DIICOT, despre ce discretiune vorbim... Incurcati borcanele, sunt fapte diferite reglementate diferit si sanctionate diferit tocmai din vina legiuitorilor care dau pe afara de profesionalism, trimisi de electorat in parlament cica sa faca legi pentru popor, nu pentru ei. La comisia juridica din Parlament a fost si dl. Becali pe post de "facator de legi", acum este un individ sef pe acolo, Serban Nicolae, stalp al imunitatii parlamentare... Nu judecatorii fac legile in Romania si nu procurorii condamna, legile proaste facute de incuiati la cap sunt cauza dezechilibrului din Justitie.
      Gica Popescu a fost condamnat nu numai pentru evaziune, ci si pentru spalare de bani, ca a fugit cu banii obtinuti ilegal din transferuri in paradisuri fiscale, aviz multora care vad conspiratii doar pentu ca sunt fanii unei echipe de fotbal comunistoide si unor jucatori analfabeti ridicati la rang de reprezentati in afara si valori.
      N am la cunostinta cum s a facut statistica asta cu "un om la 17 secunde", e cumva o medie pe toata ziua sau o statistica la un interval orar restrans scos din context? Reprezentatii partidelor din comisia de votare de ce n au reclamat nicio neregula in acest caz, doar erau nu numai de la psd interesati de corectitudine, ci si cei de la pnl, deci erau majoritari acolo si au semnat niste procese verbale... In strainatate mereu se voteaza rapid in turul 2(in caz ca esti lasat sa votezi, vezi momentul 2014), fara vreun martor din comisie care sa fi constatat in tot timpul asta nereguli astea raman doar statistici.
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Păi Bica o înfruntase pe doamna Kovesi... că nu ştie carte... Era normal să fie condamnată.

      Da, unele legi sunt prost reglementate. Abuzul în serviciu, de exemplu. Dar vă puneţi contra măsurilor de modifcare.

      Gică Popescu nu a FURAT 9 Miloane de EURO!

      În străinătate se votează rapid, zici... Dar un om la 75 de secunde?! De la ora 7 la 21?! Tu realizezi? Eu vreau reconstituirea.
      • Like 0
    • @
      Cri check icon
      Probabil nu nu am reusit sa ma exprim suficient de limpede.
      Tocmai ce scrisesem ca Germania este o democratie consolidata, unde este exclus ca Institutiile de forta ale Statului sa se amestece in viata privata a cetatenilor sau in politica.
      Atat germanii cat si romanii au experimentat dictatura: romanii au avut dictatuta comunista 45 de ani, iar germanii au avut 12 de dictatura nazista, iar apoi, in Germania de Est, nazismul a fost inlocuit de comunism.
      Ambele natiuni ar trebui sa fie vaccinate fatza de ceea ce a insemnat amestecul brutal al institutiilor de forta ale unui Stat abuziv in viata oamenilor si in politica, insa realitatea acestui inceput de mileniu ne arata ca doar germanii si-au invatat lectia: drepturile si libertatile omului au o importanta capitala atat pentru Stat, cat si pentru cetatean.
      La noi, din pacate, sunt destui oameni obisnuiti, dar si politicieni care ridica osanale Institutiilor de forta ale Statului, in ciuda numeroaselor condamnari la CEDO pe care le primeste Romania an de an tocmai pentru abuzurile comise de aceste Institutii.


      • Like 1
    • @ DanM
      Cri check icon
      Moda doctoratelor a aparut la noi datorita credintei unor politicieni ca daca isi lipesc o diploma pe frunte vor fi mai respectati, dar si datorita lejeritatii cu care facultatile au devenit complice la goana dupa diplome a unor oameni politici.
      Datele despre Merkel si Barosso sunt culese chiar de pe site-ul oficial al UE, insa ulterior aceste informatii au disparut.
      Ura mea exista doar in imaginatia Dvs, pentru ca eu, in toate postarile mele, am indemnat la toleranta si la respectarea opiniilor fiecaruia, fie ca suntem sau nu de acord cu ele.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Cri check icon
      Este dreptul fiecaruia dintre noi sa avem simpatii si antipatii fatza de unii politicieni.
      Este insa de domeniul evidentei ca Regimul Basescu a fost cel mai toxic pentru Romania din 1990 incoace. Statul mafiot pe care chiar fostul marinar ajuns presedinte a recunoscut ca l-a creat, a ramas deocamdata adanc infipt atat in structurile Romaniei, cat si, din pacate, in constiinta multora dintre semenii nostri.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Cri check icon
      Dl. Constantin nu a facut decat sa invoce una dintre capodoperele picturii universale, foarte sugestiva pentru contextul actual al societatii romanesti.
      Un cetatean rational nu ar trebui sa fie obsedat de lupta procurorilor cu infractorii si sa aplaude "catusa" si "arestul preventiv", ci sa fie atent ca Statul roman sa-i respecte drepturile si libertatile sale fundamentale asa cum sunt ele prevazute in Constitutie.
      Libertatea, ca si sanatatea, odata pierdute, se re-castiga foarte greu. Numai ca foarte putini oameni realizeaza acest lucru.

      • Like 1
    • @ Constantin
      DanM check icon
      Cocos a facut acord de recunoastere si a dat "pe tzeava" ceva din ce stia. MA mir ca nu i-a dat cu suspendare.
      • Like 0
    • @ Constantin
      DanM check icon
      Nu era Bica sefa la ANRP cand niste baieti (Stelu, Simu) au luat peste rand zeci de milioane de Euro pe despagubiri pt proprietati, dupa ce acesti baieti le cumparasera cu 5-10% din valoarea lor? Nu mai plangeti pe Bica, se apara singura. Pina atunci "politia politica" este de vina....
      • Like 0
    • @ Cri
      DanM check icon
      Nu este o moda cu doctoratele, este cam asa: ai un doctorat, ai spor de salariu, nu mai dai concurs la intrarea in barou ca toti prostii, intri fara examen, ai punctaj marit la concursurile pe posturi publice, comisii, comitete si comitzii; faci un doctorat cu un indrumator care trebuie- intri in cercul de influienta al acestuia si mergi pe fast forward in cariera etc.

      In egala masura vina o poarta si profesorii indrumatori (de multe ori fac acestia lucrarea , pentru niste bani, 5-10000 Euroi). Iar cand vine CNDATCU si invalideaza, se striga ca institutia este politizata. Daca nu ati realizat asta pina acum si considerati ca este o doar o moda, ori nu ati trecut prin filtru fenomenul (ni se intimpla fiecaruia) ori ati cautionat-o voit. Prefer sa cred prima varianta....
      • Like 0
    • @ DanM
      Bica este vinovată, evident, dar când spun că justiţia este discreţionară nu mă refer la faptul că cei luaţi n-ar fi vinovaţi, ci că doar unii sunt luaţi şi pedepsiţi exemplar. O fi vorbit Cocoş, dar Băsescu este tot liber, Boc este tot liber, Videanu este tot liber, Elena Udrea este tot liberă, Blaga mai este chemat din când în când pe la DNA, pe Berceanu nu-l întreabă nimeni de sănătate, Baconschi la fel ca Berceanu... În schimb, Justiţia l-a condamnat pe Dragnea pentru tentativa de a încălca legislaţia de organizare a referendumului ( stimularea cetăţenilor de a iesi la vot)... Unii devalizează România şi pe tine, Justiţie, te interesează doar Dragnea? Dragnea, Ponta, Ghiţă...
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult