Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Antreprenorii la început de drum pot obține până la 10.000 de euro de la stat. Care sunt condițiile

Cel puțin 501 de microîntreprinderi nou-înființate, conduse de întreprinzători debutanţi în afaceri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, printr-o societate cu răspundere limitată debutantă (SRL-D), vor putea primi în acest an de la stat o sumă de maximum 10.000 de euro.

Pentru a obține acești bani, antreprenorul trebuie să facă dovada că are, din surse proprii sau dintr-un credit bancar, o sumă de două ori mai mare.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri are în acest an un buget de 22.700.000 lei. 

Aplicația pentru înscrierea planurilor de afaceri în cadrul programului va fi activă începând din 16 august, ora 10.00 și până în 30 august , ora 20.00, potrivit unui anunț publicat luni pe site-ul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Concret, alocaţia financiară nerambursabilă pentru anul 2016 este de 45.245 lei.

(Foto Guliver/Getty Images)

Cine poate înființa un SRL-D

O persoană poate înființa un SRL-D dacă îndeplinește mai multe condiții, printre care nu a mai fost acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European și este prima dată când înfiinţează o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr.31/1990 privind societăţile, republicată.

Pentru a se încadra în program, societatea trebuie să fie înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanţi asociaţi.

Totodată, firma trebuie să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităților din economia națională în vigoare (CAEN Rev 2).

Din banii de la stat antreprenorul poate achiziționa terenuri sau construcții pentru desfășurarea activității, mobilier, mașini și utilaje de lucru, aparatură birotică, autoutilitare, brevete de invenție, instalații de încălzire sau climatizare aferente spațiului de producție/servicii/comerț, materii prime, mărfuri.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Citește aici mai multe detali despre programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred că realitatea merită povestită de cei care accesează și care înțeleg foarte bine criteriile și sistemul. De exemplu, anul trecut, pentru a putea obține un punctaj mare, trebuia să fii șomer. În condițiile în care trebuia să acoperi toate cheltuielile proiectului urmând să îți fie rambursate sumele. Este destul de complicat să fii șomer și să ai la dispoziție 10.000 euro pe care să îi primești ulterior înapoi.
    Intențiile bune nu duc întotdeauna la aplicare potrivită și asta devine evident la o analiză a structurii concursurilor. În rest, mult succes curajoșilor!
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult