Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Anul trecut, în Japonia, David a fost pe locul 4, cu un timp mai bun cu 2 sutimi decât aseară. Dacă ar fi înotat acum cu 15 sutimi mai lent, ar mai fi primit laudele?

David Popovici la finish

Foto: XiaYifang / Xinhua News / Profimedia

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu pot să mă întreb: dacă David Popovici înota doar cu 15 sutimi de secundă mai lent … adică doar o unghie distanță … mai curgeau în social media și în toată presa toate laudele pentru (același) David al nostru? Am rezervele mele... deși merita toate laudele și aprecierile, cu vârf și îndesat, chiar dacă rata podiumul și era pe locul 4 sau 5. Un băiat extrem de muncitor, modest, ambițios, disciplinat și un mare campion.

Acum un an, la Campionatul Mondial din Japonia, s-a clasat pe locul 4, cu un timp mai bun (1 min 44 sec 70 sutimi) și a fost făcut cu ou și oțet că „nu a prins podiumul” și “a luat doar locul 4 la mondial”. Majoritatea articolelor din presă: “David Popovici a RATAT podiumul” … Oameni buni, a fost al patrulea cel mai bun din lume. Fantastic! Acum, când a înotat cu 2 sutimi de secundă mai lent, dar a luat medalia olimpică, ne lăudăm toți cu el și este campionul nostru.


Ce vreau să spun și repet, chiar nu vreau să supăr pe nimeni, dar probabil voi deranja cel puțin câțiva jurnaliști, totul ajunge acum să fie interpretat, … dar fiți alături de sportivii noștri excepționali, mai ales la greu și când nu sunt pe podium. Sunt la fel de buni (poate chiar mai buni) și merită tot sprijinul și aprecierea noastră.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Radsub Radsub check icon
    "sportivii noștri excepționali" "când nu sunt pe podium"? si atunci de ce sunt exceptionali? asta le spuneti si studentilor domnule profesor? sa fie "exceptionali de mediocri"?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult