Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Arhiepiscopul Teodosie: „Am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc”

Teodosie - Foto Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Foto: Inquam Photos/ Lavinia Cioacă

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care s-a opus constant măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, a făcut miercuri o nouă declarație controversată, de această dată pe tema vaccinării anti-Covid.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, Teodosie a susținut că nu are de ce, fiindcă nu se îmbolnăvește și că e „un vaccin făcut în pripă”:

„Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (...) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a declarat ÎPS Teodosie, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul a mai fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre vaccinul anti-COVID.

"Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac - n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din moment ce recunoaste ca este alergic rezulta ca este bolnav si inca de una dintre comorbiditatile grave in fata corona. Spune ca nu "suntem medici". Atunci cum isi permite sa conteste si sa critice vaccinul? Da, vaccinul a fost facut "in pripa", dar era mai bine sa se bajbaie inca mult timp? Totusi are mult mai multe efecte benefice decat nefaste. Teodosie spagoveanu, turnatorul la securitate, verosul afacerist ar trebui trecut pe linie moarta de catre presa.Este un impostor si un mare ticalos.
  • Like 0
 • Cred ca cea mai serioasa alergie a acestui individ, este la bunul simt. Nu prea intelege ce legatura au alergiile cu vaccinarea, dar da din gura . Poate ii spune cineva ca sunt o gramada de oameni bolnavi de COVID in spitale care mor fara impartasanie ,daca tot il fereste Dumnezeu de toata bolile ar trebui sa-si ajute semenii care chiar au nevoie de Dumnezeu. Caci de fapt acest fost turnator la securitate, participa la concursul de popularitate , numit: "Idolul ignorantilor " . Si asa mor oameni din cauza prostiilor pe care le spune.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   corne check icon
   il fereste de toate bolile, dar nu si de alergii, asta mi se pare interesant.
   • Like 3
 • otheh check icon
  Bine ca nu are alergie la metale pretzioase, atunci ar fi fost intr-adevar o tragedie. Iti dai seama, sa renuntze saracu ( l) om la coiful de aur. Cum ar fi fost?
  • Like 1
 • A tinut si el post si slabit, sa nu mai fie cu risc?
  • Like 1


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult