Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Asociația „Dăruiește Viață” donează Spitalului „Marie Curie” un cazan de capacitate mare, care să asigure căldura și apa caldă în timpul avariilor RADET

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu

Asociația „Dăruiește Viață” donează spitalului „Marie Curie” un cazan de capacitate mare, care să asigure apa calda și căldura instituției sanitare afectate în ultimele două zile de lucrările RADET. De cazan va beneficia și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robănescu”, care este amplasat în apropiere și se află în aceeași situație. 

Din cauza unor lucrări, RADET a oprit pentru 48 de ore furnizarea agentului termic în zona Progresul din sectorul 4, unde se află cele două spitale de copii. Din această cauză, asistentele medicale au fost nevoite să încălzească apa cu oala, iar copiii au fost șterși cu șervețele umede. Ca să prevină astfel de situații în viitor, Asociația a venit cu soluția unui nou cazan care să funcționeze pe perioada avariilor.

„Noi voiam să facem de mai demult această donație către spital, însă când am văzut ce se întâmplă am grăbit lucrurile. Ne-am gândit că vine iarna și cine știe ce se mai întâmplă și iar se oprește căldura. Am vorbit cu managerul de proiect să mai instaleze un balon de apă, ca să aibă o capacitate mai mare”, a declarat pentru Republica Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației Dăruiește Viață.

Cazanul va fi pus în funcțiene în 10-12 zile, perioadă necesară pentru a obține toate avizele necesare. Asociația „Dăruiește Viață” are în plan achiziționarea unui al doilea cazan, dar și refacerea centralei termice a spitalului. 

Recent, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au anunțat că încep demersurile pentru refacerea de la zero a Spitalului „Marie Curie”.

„Scopul nostru este ca acest spital să devină un spital european, un spital în care echipa medicală să lucreze multidisciplinar și eficient, un spital în care să se respecte normele și procedurile medicale astfel încât să scadă rata de infecții intraspitalicești și să se reducă timpul de așteptare al pacienților, un spital digitalizat, în care să eliminăm birocrația și să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important - pacientul și confortul acestuia”, a spus Carmen Uscatu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Iar o să facă Madam Pandele spune la gură.
    • Like 1
    • @ Dorin
      Dan Car Dan Car check icon
      Nu cred ca mai are tupeu.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult