Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Autoritățile din SUA: Persoanele complet vaccinate pot renunța, în anumite condiții, la masca de protecție în spații deschise

terasa in SUA

Foto: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

Americanii vaccinați complet anticovid vor putea să renunțe la masca de protecție în timp ce se plimbă în aer liber, atunci când nu este aglomerație, și să ia masa la terase alături de persoane din alte familii, chiar dacă printre acestea se află și persoane nevaccinate, potrivit Centrului american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), scrie Biziday.ro.

„Această nouă recomandare este un pas înainte pentru a-i ajuta pe americanii imunizați complet să revină la activitățile la care au renunțat din cauza pandemiei, fiind în același timp conștienți de riscul de transmitere a coronavirusului”, a anunțat CDC.

Experții americani din domeniul sănătății au recomandat ca atât persoanele nevaccinate cât și cele vaccinate să poarte măști de protecție în spații publice închise, precum mall-uri, cinematografe sau muzee.

Oamenii sunt considerați complet vaccinați la două săptămâni după a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech sau Moderna sau la două săptămâni după vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson, conform agenției americane de sănătate.

În Statele Unite au fost vaccinate până acum cu cel puțin o doză 140 de milioane de persoane (40% din populație) dintre care 95 de milioane (29%) au primit și a doua doză.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Credeam ca numai la noi este vorbarie goala in media si vorbim discutii de dragul discutiilor, dar se pare ca si la ei. Cum ii identifici pe strada pe cei vaccinati de cei nevaccinati? Le dam bratari ca la festivaluri, umblam cu copia sau orginalul documentului de vaccinare la noi sau asteptam ceva reactii adverse la cei vaccinati ca sa iasa in evidenta?
  • Like 0
  • @ Nume
   Salve!
   - Ne tragem cercel în urechea grea!

   Ales gutui,
   Purice Narcis-Teofil
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult