Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Autoritățile din SUA: Persoanele complet vaccinate pot renunța, în anumite condiții, la masca de protecție în spații deschise

terasa in SUA

Foto: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

Americanii vaccinați complet anticovid vor putea să renunțe la masca de protecție în timp ce se plimbă în aer liber, atunci când nu este aglomerație, și să ia masa la terase alături de persoane din alte familii, chiar dacă printre acestea se află și persoane nevaccinate, potrivit Centrului american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), scrie Biziday.ro.

„Această nouă recomandare este un pas înainte pentru a-i ajuta pe americanii imunizați complet să revină la activitățile la care au renunțat din cauza pandemiei, fiind în același timp conștienți de riscul de transmitere a coronavirusului”, a anunțat CDC.

Experții americani din domeniul sănătății au recomandat ca atât persoanele nevaccinate cât și cele vaccinate să poarte măști de protecție în spații publice închise, precum mall-uri, cinematografe sau muzee.

Oamenii sunt considerați complet vaccinați la două săptămâni după a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech sau Moderna sau la două săptămâni după vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson, conform agenției americane de sănătate.

În Statele Unite au fost vaccinate până acum cu cel puțin o doză 140 de milioane de persoane (40% din populație) dintre care 95 de milioane (29%) au primit și a doua doză.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Credeam ca numai la noi este vorbarie goala in media si vorbim discutii de dragul discutiilor, dar se pare ca si la ei. Cum ii identifici pe strada pe cei vaccinati de cei nevaccinati? Le dam bratari ca la festivaluri, umblam cu copia sau orginalul documentului de vaccinare la noi sau asteptam ceva reactii adverse la cei vaccinati ca sa iasa in evidenta?
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult