Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Bărbații care își părăsesc nevestele pentru că pe ei înșiși nu se pot părăsi

Bărbat divorț

Foto: Guliver Getty Images

Pentru fiecare femeie dezamăgită există un bărbat care încă nu a acceptat cine este și nu știe ce vrea de la viață.

Așa că în loc să se găsească, preferă să caute o ființă imaginară: una care râde încontinuu, gătește întruna și mănâncă orice fără să se îngrașe, face sex în șpagat, îl ascultă și îl masează, muncește puțin și câștigă foarte bine. Din păcate, ea nu există.

Acești băieței cu vârste de bărbați încă mai cred că în relația perfectă ai zilele la fel, de la început, până la adânci bătrâneți. Cu emoții, cu fluturi în stomac, cu sex nebun, cu vacanțe dese și dimineți leneșe, fără oboseală, fără facturi de plătit (sau cel puțin fără gândul la ele).

Așa cum mulți copii își doresc să fie Crăciun în fiecare zi, să miroasă a portocale și a scorțișoară în casă, să te trezești și să alergi spre brad unde găsești cadourile mult dorite, să fie vacanță și meniu cu friptură și tort, doar că nu se poate ÎN FIECARE ZI. De-aia e special, că e ceva așteptat și anticipat. E altfel.

Și viața în cuplu are Crăciunurile ei. La început mai ales, dar și mai târziu, când mai furi un weekend de relaxare, acasă, cu telefoanele pe silent și prosecco la rece, sau departe de casă, într-un loc care nu seamănă cu acasă și care vă îndeamnă să fiți și voi altfel. Iar Crăciunul ăsta poate fi diferit de la an la an. Uneori nu e vorba de sex, ci de faptul că râdeți împreună o zi întreagă sau încercați pentru prima oară amândoi un salt cu parașuta. Experiențele care vă unesc, zilele speciale sunt mereu unice. Iar ceea ce trce, nu se mai întoarce niciodată. Numai că, din păcate, mulți nu au aflat încă asta.

“Pur și simplu a vrut o altă viață.” După 10 ani. Cei mai buni prieteni. Perfect compatibili. Nu a contat.

M-a durut și pe mine să aflu, probabil mă dureau rănile mele mai vechi, zgândărite iarăși, dar cum o fi fost pentru ea?

Mărturisirea mea recentă despre sentimentul de doliu pe care îl ai în urma unei despărțiri, le-a făcut pe mai multe femei, unele îmi sunt prietene, pe altele nu le cunoșteam, să îmi scrie în privat poveștile lor. Deși ele s-au cunoscut altfel cu partenerii lor, vârstele lor diferă, unele au copii și altele nu, cumva toate poveștile seamănă între ele.

Nu neapărat dintr-un motiv evident, o problemă uriașă care a apărut brusc și a distrus iremediabil armonia, s-au despărțit ei. Ci pentru că el a ales că vrea altceva. Vrea să o ia de la capăt. Ca la 20 de ani. Iar vestea a fost un șoc pentru ele.

El a plecat pentru că o altă femeie îi dă sentimentul că lângă ea totul va fi diferit: slujba mai ușoară, vacanțele mai palpitante, grupul de prieteni se va reinventa. El crede chiar că va arăta mai bine! Uneori schimbarea parteneri vine la pachet cu o nouă freză, o schimbare în garderobă, o cură de slăbire, ba chiar și o altă mașină, pentru cei care își permit.

El vrea să o ia de la capăt și o schimbă pe ea chiar dacă nu ea era sursa frustrărilor lui.

Este însă mai ușor să o părăsești pe ea decât să te uiți la tine, în oglindă și să accepți că de fapt nu mai ai 20 de ani și nici nu o să mai ai vreodată.

Articol apărut pe andressa.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De mult nu am râs atât de subiectiv...
  • Like 0
 • same old
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Pe cand si despre femeile ce viseaza cu ochii deschisi? Traim zilele acestea o presiune constanta in a ne transforma in ceea ce cred altii ca trebuie sa fim.

  Tot ce e negativ intr-un cuplu vine de la celalalt. Axioma. Cand vorbeste femeia atunci barbatul e problema. Cand vorbeste barbatul, femeia e problema.

  Armonie! un alt cuvant, o alta Mantra, o alta obsesie.

  Cand cineva pleaca o face din nevoia de schimbare, are nevoie de ea. Vrea sa schimbe ceva fiindca nu se simte bine. Daca esti in cuplu si nu te simti bine pleci. E firesc si logic. Cauti o solutie. O alta solutie. Viata der cuplu nu te ajuta mai departe. Ce faci in continuare e e alta discutie. Cat de repede inveti depinde de multi factori. Inclusiv de talentul profesorului si de conjunctura.

  Sa fim mai temperati cu critica.
  • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Mr. Oh are dreptate , am auzit de foarte multe ori expresia "fiecare nevasta are o păsărică la cap dar a mea are un stol întreg " . Majoritatea femeilor își doresc un soț atent ,iubitor care să observe permanent orice schimbare in tunsoarea ei sau in vestimentația periodic schimbată , să țină minte orice data importantă pentru ea inclusiv data de naștere a soacrei, să câștige bine sau foarte bine dar să nu stea peste program sau doamne ferește in weekend, să nu cumva să iasă în oraș cu băieții la o bere dar ea are voie sa stea ore-n șir la saloane, masaj și manichiură și care costă cât 10 alocații de copii. După căsătorie si mai ales după naștere multe femei nu mai țin nici o cură de slăbire și mănâncă de toate în neștire dar au pretenția că soțul să le privească că pe un top model. De multe ori soțul nu mai e privit cu ochii cu care o fost privit când avea doar statutul de prieten/iubit ci doar că o mașină de produs bani și bunăstare materială dar fără nici un drept. Dacă nu se ridică la înălțimea așteptărilor devine brusc "sărăntoc, fără ambiție, leneș sau vicios , părinții lui sunt tratați cu răceală dacă nu de multe ori direct cu sictir. Deci e logic că nu așa ceva si-a dorit la nuntă și atunci evident că trage brusc linie și pune in balanță beneficii/neplăceri și dacă raportul e subunitar caută soluții în altă parte cât mai are niște ani in deplină sănătate până nu ajunge la pensie cu multe afecțiuni.
   • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult