Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bărbații care își părăsesc nevestele pentru că pe ei înșiși nu se pot părăsi

Bărbat divorț

Foto: Guliver Getty Images

Pentru fiecare femeie dezamăgită există un bărbat care încă nu a acceptat cine este și nu știe ce vrea de la viață.

Așa că în loc să se găsească, preferă să caute o ființă imaginară: una care râde încontinuu, gătește întruna și mănâncă orice fără să se îngrașe, face sex în șpagat, îl ascultă și îl masează, muncește puțin și câștigă foarte bine. Din păcate, ea nu există.

Acești băieței cu vârste de bărbați încă mai cred că în relația perfectă ai zilele la fel, de la început, până la adânci bătrâneți. Cu emoții, cu fluturi în stomac, cu sex nebun, cu vacanțe dese și dimineți leneșe, fără oboseală, fără facturi de plătit (sau cel puțin fără gândul la ele).

Așa cum mulți copii își doresc să fie Crăciun în fiecare zi, să miroasă a portocale și a scorțișoară în casă, să te trezești și să alergi spre brad unde găsești cadourile mult dorite, să fie vacanță și meniu cu friptură și tort, doar că nu se poate ÎN FIECARE ZI. De-aia e special, că e ceva așteptat și anticipat. E altfel.

Și viața în cuplu are Crăciunurile ei. La început mai ales, dar și mai târziu, când mai furi un weekend de relaxare, acasă, cu telefoanele pe silent și prosecco la rece, sau departe de casă, într-un loc care nu seamănă cu acasă și care vă îndeamnă să fiți și voi altfel. Iar Crăciunul ăsta poate fi diferit de la an la an. Uneori nu e vorba de sex, ci de faptul că râdeți împreună o zi întreagă sau încercați pentru prima oară amândoi un salt cu parașuta. Experiențele care vă unesc, zilele speciale sunt mereu unice. Iar ceea ce trce, nu se mai întoarce niciodată. Numai că, din păcate, mulți nu au aflat încă asta.

“Pur și simplu a vrut o altă viață.” După 10 ani. Cei mai buni prieteni. Perfect compatibili. Nu a contat.

M-a durut și pe mine să aflu, probabil mă dureau rănile mele mai vechi, zgândărite iarăși, dar cum o fi fost pentru ea?

Mărturisirea mea recentă despre sentimentul de doliu pe care îl ai în urma unei despărțiri, le-a făcut pe mai multe femei, unele îmi sunt prietene, pe altele nu le cunoșteam, să îmi scrie în privat poveștile lor. Deși ele s-au cunoscut altfel cu partenerii lor, vârstele lor diferă, unele au copii și altele nu, cumva toate poveștile seamănă între ele.

Nu neapărat dintr-un motiv evident, o problemă uriașă care a apărut brusc și a distrus iremediabil armonia, s-au despărțit ei. Ci pentru că el a ales că vrea altceva. Vrea să o ia de la capăt. Ca la 20 de ani. Iar vestea a fost un șoc pentru ele.

El a plecat pentru că o altă femeie îi dă sentimentul că lângă ea totul va fi diferit: slujba mai ușoară, vacanțele mai palpitante, grupul de prieteni se va reinventa. El crede chiar că va arăta mai bine! Uneori schimbarea parteneri vine la pachet cu o nouă freză, o schimbare în garderobă, o cură de slăbire, ba chiar și o altă mașină, pentru cei care își permit.

El vrea să o ia de la capăt și o schimbă pe ea chiar dacă nu ea era sursa frustrărilor lui.

Este însă mai ușor să o părăsești pe ea decât să te uiți la tine, în oglindă și să accepți că de fapt nu mai ai 20 de ani și nici nu o să mai ai vreodată.

Articol apărut pe andressa.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • De mult nu am râs atât de subiectiv...
    • Like 0
  • same old
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult