Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Bărbații care își părăsesc nevestele pentru că pe ei înșiși nu se pot părăsi

Bărbat divorț

Foto: Guliver Getty Images

Pentru fiecare femeie dezamăgită există un bărbat care încă nu a acceptat cine este și nu știe ce vrea de la viață.

Așa că în loc să se găsească, preferă să caute o ființă imaginară: una care râde încontinuu, gătește întruna și mănâncă orice fără să se îngrașe, face sex în șpagat, îl ascultă și îl masează, muncește puțin și câștigă foarte bine. Din păcate, ea nu există.

Acești băieței cu vârste de bărbați încă mai cred că în relația perfectă ai zilele la fel, de la început, până la adânci bătrâneți. Cu emoții, cu fluturi în stomac, cu sex nebun, cu vacanțe dese și dimineți leneșe, fără oboseală, fără facturi de plătit (sau cel puțin fără gândul la ele).

Așa cum mulți copii își doresc să fie Crăciun în fiecare zi, să miroasă a portocale și a scorțișoară în casă, să te trezești și să alergi spre brad unde găsești cadourile mult dorite, să fie vacanță și meniu cu friptură și tort, doar că nu se poate ÎN FIECARE ZI. De-aia e special, că e ceva așteptat și anticipat. E altfel.

Și viața în cuplu are Crăciunurile ei. La început mai ales, dar și mai târziu, când mai furi un weekend de relaxare, acasă, cu telefoanele pe silent și prosecco la rece, sau departe de casă, într-un loc care nu seamănă cu acasă și care vă îndeamnă să fiți și voi altfel. Iar Crăciunul ăsta poate fi diferit de la an la an. Uneori nu e vorba de sex, ci de faptul că râdeți împreună o zi întreagă sau încercați pentru prima oară amândoi un salt cu parașuta. Experiențele care vă unesc, zilele speciale sunt mereu unice. Iar ceea ce trce, nu se mai întoarce niciodată. Numai că, din păcate, mulți nu au aflat încă asta.

“Pur și simplu a vrut o altă viață.” După 10 ani. Cei mai buni prieteni. Perfect compatibili. Nu a contat.

M-a durut și pe mine să aflu, probabil mă dureau rănile mele mai vechi, zgândărite iarăși, dar cum o fi fost pentru ea?

Mărturisirea mea recentă despre sentimentul de doliu pe care îl ai în urma unei despărțiri, le-a făcut pe mai multe femei, unele îmi sunt prietene, pe altele nu le cunoșteam, să îmi scrie în privat poveștile lor. Deși ele s-au cunoscut altfel cu partenerii lor, vârstele lor diferă, unele au copii și altele nu, cumva toate poveștile seamănă între ele.

Nu neapărat dintr-un motiv evident, o problemă uriașă care a apărut brusc și a distrus iremediabil armonia, s-au despărțit ei. Ci pentru că el a ales că vrea altceva. Vrea să o ia de la capăt. Ca la 20 de ani. Iar vestea a fost un șoc pentru ele.

El a plecat pentru că o altă femeie îi dă sentimentul că lângă ea totul va fi diferit: slujba mai ușoară, vacanțele mai palpitante, grupul de prieteni se va reinventa. El crede chiar că va arăta mai bine! Uneori schimbarea parteneri vine la pachet cu o nouă freză, o schimbare în garderobă, o cură de slăbire, ba chiar și o altă mașină, pentru cei care își permit.

El vrea să o ia de la capăt și o schimbă pe ea chiar dacă nu ea era sursa frustrărilor lui.

Este însă mai ușor să o părăsești pe ea decât să te uiți la tine, în oglindă și să accepți că de fapt nu mai ai 20 de ani și nici nu o să mai ai vreodată.

Articol apărut pe andressa.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • De mult nu am râs atât de subiectiv...
    • Like 0
  • same old
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult