Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a murit după ce avionul lui s-a prăbușit în Rusia

Evgheni Prigojin, rebeliune militară

Avionul lui Evgheni Prigojin, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver. Prigojin apare pe lista de pasageri, a transmis BBC

UPDATE Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului, relatează CNN.  

UPDATE Un canal de Telegram asociat Wagner confirmă că șeful grupării a murit

UPDATE  Potrivit autorităţilor ruse, în avion erau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Nimeni nu a supravieţuit, scrie News.ro.

Până acum s-au găsit opt cadavre la locul prăbuşirii avionului, relatează agenția de presă RIA.

UPDATE  Președintele american Joe Biden spune că „nu este surprins” de relatările potrivit cărora  avionul lui Prigojin s-a prăbușit. 

„Nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, a spus Biden, citat de Bloomberg News.

UPDATE Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, notează pe X (fostul Twitter), că există unele informaţii că în avion ar fi fost şi Dmitri Utkin, un fost ofiţer al forţelor speciale care a condus coloana de mercenari Wagner către Moscova în iunie.

Anterior, un canal Telegram afiliat Wagner, Gray Zone, a susținut că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană rusă, însă nu există o confirmare în acest sens.

Prigojin a condus o revoltă eșuată împotriva forțelor armate ruse în luna iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daniel00 check icon
    Stirea e tendentioasa. Eroul sovietic nu moare niciodata. El in continuare ii dusmaneste pe dusmanii "popolului" de dincolo...
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult