Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Bicicliștii au deszăpezit pentru a treia oară în această săptămână pista de pe Calea Victoriei

Pista de biciclete

Miercuri seara, în jur de 20 de bicicliști au ieșit pentru a treia oară în această săptămână să deszăpezească pista de pe Calea Victoriei, după aceasta a fost acoperită cu zăpada rezultată după curățarea carosabilului și a trotuarului. „Luni și marți, bicicliștii au deszăpezit 600 de metri din pista de pe Calea Victoriei, iar astăzi trebuia să deszăpezim doar zăpada proaspăt așternută, ceea ce ar fi fost foarte ușor. Cei care au curățat carosabilul au depozitat însă zăpada pe pistă, la fel cum au făcut și cei de la hoteluri, bănci și magazine. La fel s-a întâmplat și anul trecut”, a spus pentru Republica Mihai Deneș, unul dintre organizatorii acțiunii.

El spune că autoritățile locale au în sarcină să curețe și pista de biciclete, odată cu partea carosabilă și că are un document emis în acest sens de Administrația Străzilor. 

„Acum, de când am deszăpezit și pietonii au început să meargă pe pista de biciclete, tocmai pentru că pe trotuar nu se poate circula”, a spus el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari! Ar fi frumos ca autoritatea care avea obligatia deszapezirii sa va dea banii aferenti.
  • Like 0
 • bluenavy check icon
  Respect biciclistilor! Cineva se mai mobilizeaza sa mai faca si cate ceva nu numai pentru sine. Sperante exista. Meritau cate o bere.
  • Like 0
 • Nu mai e loc de hipsteri in oras. "au deszapezit 600m de pista..." si restul cefaceau? o luau in brate?
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  "Capitala" vine din latinul "capitalis". Si se refera la ceva important, central. Fiindca capul contine creierul, coordoneaza. Imaginea unei natiuni e insasi capitala ei. Fiindca ar trebui sa reuneasca, sa concentreze, tot ce-i mai bun dintr-o tara, dintr-o natie. Bucurestiul are o mare responsabilitate in fata celorlalte orase. Din pacate nu este cu adevarat o capitala. Nu mai are arhitecti si arhitectura. Se dezvolta haotic. Nu are organizare. Restul tarii ar trebui sa priveasca in sus la Bucuresti si sa invete de la el. Ma intreb si eu ce ar avea tara de invatat de la Bucuresti? Toata stima pentru bicilisti.
  • Like 0
 • Din păcate in țara asta , bunul simt , respectul reciproc și creierul sunt pe cale de dispariție .
  • Like 0
 • atentie la astia, biciclistii, se pare ca ei vor pune romania in "miscare" !
  • Like 0
 • check icon
  Păi da, vara e ocupată de mașini parcate aleator (cu avariile pornite, desigur), iar iarna parchează acolo zăpada, e logic. Un oraș e prost administrat și vara și iarna, doar nu credeți că s-a schimbat administrația la căderea zăpezii. Tot Firea firește este.
  Am mai scris, cred (dacă nu a fost cumva cenzurat), pista aceea de biciclete NU era prioritatea Bucureștilor, a fost ambîțu’ lu’ Oprescu să arate ca la Budapesta măcar centrul. Urmarea: mașini parcate din loc în loc (nu, nu le face nimeni nimic), taxiuri parcate, mai ales în fața hotelului ăla mare, deci o singură bandă pt mașini. Chelul tichie cu mărgăritar nu avea.
  Etapizarea coerentă este următoarea: pui ordine în trafic, faci ordine în parcări, după care te apuci să faci piste de biciclete, ca să fie chiar pieste pt biciclete, nu bani aruncați. Știți, desigur, că tot orașul este împînzit de niște benzi galbene, cică pt biciclete, pe unde nu circulă, evident, nicio bicicletă, deoarece pistele alea sînt ocupate de mașini parcate ori, pe alocuri, de crengile netăiate ale copacilor (vezi cheiul Dîmboviței).
  Apropo de turism: credeți că turiștii străini nu văd toate astea? aveți cumva impresia că vorbesc despre ele laudativ? aveți cumva impresia că asemenea probleme le rezolvă ministrul turismului?
  • Like 1
 • tara de papuasi
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult