Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bicicliștii au deszăpezit pentru a treia oară în această săptămână pista de pe Calea Victoriei

Pista de biciclete

Miercuri seara, în jur de 20 de bicicliști au ieșit pentru a treia oară în această săptămână să deszăpezească pista de pe Calea Victoriei, după aceasta a fost acoperită cu zăpada rezultată după curățarea carosabilului și a trotuarului. „Luni și marți, bicicliștii au deszăpezit 600 de metri din pista de pe Calea Victoriei, iar astăzi trebuia să deszăpezim doar zăpada proaspăt așternută, ceea ce ar fi fost foarte ușor. Cei care au curățat carosabilul au depozitat însă zăpada pe pistă, la fel cum au făcut și cei de la hoteluri, bănci și magazine. La fel s-a întâmplat și anul trecut”, a spus pentru Republica Mihai Deneș, unul dintre organizatorii acțiunii.

El spune că autoritățile locale au în sarcină să curețe și pista de biciclete, odată cu partea carosabilă și că are un document emis în acest sens de Administrația Străzilor. 

„Acum, de când am deszăpezit și pietonii au început să meargă pe pista de biciclete, tocmai pentru că pe trotuar nu se poate circula”, a spus el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari! Ar fi frumos ca autoritatea care avea obligatia deszapezirii sa va dea banii aferenti.
  • Like 0
 • bluenavy check icon
  Respect biciclistilor! Cineva se mai mobilizeaza sa mai faca si cate ceva nu numai pentru sine. Sperante exista. Meritau cate o bere.
  • Like 0
 • Nu mai e loc de hipsteri in oras. "au deszapezit 600m de pista..." si restul cefaceau? o luau in brate?
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  "Capitala" vine din latinul "capitalis". Si se refera la ceva important, central. Fiindca capul contine creierul, coordoneaza. Imaginea unei natiuni e insasi capitala ei. Fiindca ar trebui sa reuneasca, sa concentreze, tot ce-i mai bun dintr-o tara, dintr-o natie. Bucurestiul are o mare responsabilitate in fata celorlalte orase. Din pacate nu este cu adevarat o capitala. Nu mai are arhitecti si arhitectura. Se dezvolta haotic. Nu are organizare. Restul tarii ar trebui sa priveasca in sus la Bucuresti si sa invete de la el. Ma intreb si eu ce ar avea tara de invatat de la Bucuresti? Toata stima pentru bicilisti.
  • Like 0
 • Din păcate in țara asta , bunul simt , respectul reciproc și creierul sunt pe cale de dispariție .
  • Like 0
 • atentie la astia, biciclistii, se pare ca ei vor pune romania in "miscare" !
  • Like 0
 • check icon
  Păi da, vara e ocupată de mașini parcate aleator (cu avariile pornite, desigur), iar iarna parchează acolo zăpada, e logic. Un oraș e prost administrat și vara și iarna, doar nu credeți că s-a schimbat administrația la căderea zăpezii. Tot Firea firește este.
  Am mai scris, cred (dacă nu a fost cumva cenzurat), pista aceea de biciclete NU era prioritatea Bucureștilor, a fost ambîțu’ lu’ Oprescu să arate ca la Budapesta măcar centrul. Urmarea: mașini parcate din loc în loc (nu, nu le face nimeni nimic), taxiuri parcate, mai ales în fața hotelului ăla mare, deci o singură bandă pt mașini. Chelul tichie cu mărgăritar nu avea.
  Etapizarea coerentă este următoarea: pui ordine în trafic, faci ordine în parcări, după care te apuci să faci piste de biciclete, ca să fie chiar pieste pt biciclete, nu bani aruncați. Știți, desigur, că tot orașul este împînzit de niște benzi galbene, cică pt biciclete, pe unde nu circulă, evident, nicio bicicletă, deoarece pistele alea sînt ocupate de mașini parcate ori, pe alocuri, de crengile netăiate ale copacilor (vezi cheiul Dîmboviței).
  Apropo de turism: credeți că turiștii străini nu văd toate astea? aveți cumva impresia că vorbesc despre ele laudativ? aveți cumva impresia că asemenea probleme le rezolvă ministrul turismului?
  • Like 1
 • tara de papuasi
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult