Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Bicicliștii au deszăpezit pentru a treia oară în această săptămână pista de pe Calea Victoriei

Pista de biciclete

Miercuri seara, în jur de 20 de bicicliști au ieșit pentru a treia oară în această săptămână să deszăpezească pista de pe Calea Victoriei, după aceasta a fost acoperită cu zăpada rezultată după curățarea carosabilului și a trotuarului. „Luni și marți, bicicliștii au deszăpezit 600 de metri din pista de pe Calea Victoriei, iar astăzi trebuia să deszăpezim doar zăpada proaspăt așternută, ceea ce ar fi fost foarte ușor. Cei care au curățat carosabilul au depozitat însă zăpada pe pistă, la fel cum au făcut și cei de la hoteluri, bănci și magazine. La fel s-a întâmplat și anul trecut”, a spus pentru Republica Mihai Deneș, unul dintre organizatorii acțiunii.

El spune că autoritățile locale au în sarcină să curețe și pista de biciclete, odată cu partea carosabilă și că are un document emis în acest sens de Administrația Străzilor. 

„Acum, de când am deszăpezit și pietonii au început să meargă pe pista de biciclete, tocmai pentru că pe trotuar nu se poate circula”, a spus el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari! Ar fi frumos ca autoritatea care avea obligatia deszapezirii sa va dea banii aferenti.
    • Like 0
  • bluenavy check icon
    Respect biciclistilor! Cineva se mai mobilizeaza sa mai faca si cate ceva nu numai pentru sine. Sperante exista. Meritau cate o bere.
    • Like 0
  • Nu mai e loc de hipsteri in oras. "au deszapezit 600m de pista..." si restul cefaceau? o luau in brate?
    • Like 0
  • Din păcate in țara asta , bunul simt , respectul reciproc și creierul sunt pe cale de dispariție .
    • Like 0
  • check icon
    atentie la astia, biciclistii, se pare ca ei vor pune romania in "miscare" !
    • Like 0
  • check icon
    Păi da, vara e ocupată de mașini parcate aleator (cu avariile pornite, desigur), iar iarna parchează acolo zăpada, e logic. Un oraș e prost administrat și vara și iarna, doar nu credeți că s-a schimbat administrația la căderea zăpezii. Tot Firea firește este.
    Am mai scris, cred (dacă nu a fost cumva cenzurat), pista aceea de biciclete NU era prioritatea Bucureștilor, a fost ambîțu’ lu’ Oprescu să arate ca la Budapesta măcar centrul. Urmarea: mașini parcate din loc în loc (nu, nu le face nimeni nimic), taxiuri parcate, mai ales în fața hotelului ăla mare, deci o singură bandă pt mașini. Chelul tichie cu mărgăritar nu avea.
    Etapizarea coerentă este următoarea: pui ordine în trafic, faci ordine în parcări, după care te apuci să faci piste de biciclete, ca să fie chiar pieste pt biciclete, nu bani aruncați. Știți, desigur, că tot orașul este împînzit de niște benzi galbene, cică pt biciclete, pe unde nu circulă, evident, nicio bicicletă, deoarece pistele alea sînt ocupate de mașini parcate ori, pe alocuri, de crengile netăiate ale copacilor (vezi cheiul Dîmboviței).
    Apropo de turism: credeți că turiștii străini nu văd toate astea? aveți cumva impresia că vorbesc despre ele laudativ? aveți cumva impresia că asemenea probleme le rezolvă ministrul turismului?
    • Like 1
  • tara de papuasi
    • Like 0


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult