Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Biden anunță că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina. „Sunt cele mai performante din lume”

Joe Biden - tancuri

Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, ceea ce, spune el, reprezintă echivalentul unui batalion ucrainean. El a adăugat că SUA vor oferi Ucrainei instruire și mentenanță pentru a se asigura că aceste tancuri vor funcționa pe câmpul de luptă.

Foto: Tanc Abrams din dotarea armatei americane - Mateusz Slodkowski/ AFP/ Profimedia

Potrivit lui Biden, tancurile Abrams sunt cele mai performante din lume. Liderul de la Casa Alba a subliniat că tancurile vor fi trimise pentru a ajuta Ucraina să-și apere și să-și protejeze pământul.

„Nu există nicio amenințare ofensivă pentru Rusia”, spune el. „Dacă trupele s-ar întoarce în Rusia, acest război s-ar încheia astăzi”.

Totodată, Biden a decșarat că îi este „recunoscător” cancelarului Olaf Scholz pentru oferta Germaniei de a trimite tancuri Leopard w în Ucraina.

Tancurile M1 Abrams au fost folosite pentru prima dată în luptă în Războiul din Golful și ulterior în Afganistan și Irak. Potrivit BBC. deși sunt mai noi decât tancurile Leopard au un consum mai ridicat de combustibil.

Germania a anunțat oficial că va trimite trimite pe frontul din Ucraina 14 tancuri Leopard 2, logistică și muniție, iar trupele ucrainene care vor folosi tancurile se vor antrena în Germania. De asemenea, Berlinul va aproba exportul de tancuri Leopard 2 din țările partenere, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit. Decizia vine la capătul câtorva luni de ezitări și controverse.

Foto: Francois Nascimbeni/ AFP/ Profimedia

Leopard 2 este un tanc de luptă dezvoltat la începutul anilor 1970. A fost folosit de către armata germană în Războiul din Kosovo, în cadrul operațiunilor de menținere a păcii. și de către Canada și Danemarca în Războiul din Afghanistan, în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate. Armamentul principal al tuturor tancurilor Leopard 2 este un tun cu țeavă de 120 mm. Acesta este operat cu un sistem digital de control al focului, telemetru laser și echipament avansat de vizualizare și vizualizare pe timp de noapte. Este propulast de un motor diesel V-12 twin-turbo.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult