Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunge la 30. România intră în al doilea scenariu: control mai strict la graniță și secții separate pentru coronavirus în spitale. UPDATE

Cadru medical in costum de protectie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATEUn nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie de 43 ani, medic la Spitalul Dimitrie Gerota, contact al unui pacientul infectat, internat la spital, anunță Digi24.

UPDATE: A fost confirmat al 29-lea caz cu coronavirus - o femeie de 47 de ani din București.

Trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marți seară: un bărbat de 57 ani care s-a întors ieri din Italia și se afla în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani din Reșița, Acesta din urmă este un contact al unei persoane pozitive și se află internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița.

11 noi cazuri, dintre care 8 în București, au fost confirmate marți, ceea ce ridică bilanțul îmbolnăvirilor la 28. Pentru că numărul pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus a trecut de 25, România intră în cel de-al doilea scenariu al epidemiei. 

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru pentru Digi24.

Următorul prag de la care se activează un nou scenariu, și mai restrictiv, este de 101 îmbolnăviri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmate 2001 cazuri de COVID-19.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult