Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunge la 30. România intră în al doilea scenariu: control mai strict la graniță și secții separate pentru coronavirus în spitale. UPDATE

Cadru medical in costum de protectie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATEUn nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie de 43 ani, medic la Spitalul Dimitrie Gerota, contact al unui pacientul infectat, internat la spital, anunță Digi24.

UPDATE: A fost confirmat al 29-lea caz cu coronavirus - o femeie de 47 de ani din București.

Trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marți seară: un bărbat de 57 ani care s-a întors ieri din Italia și se afla în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani din Reșița, Acesta din urmă este un contact al unei persoane pozitive și se află internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița.

11 noi cazuri, dintre care 8 în București, au fost confirmate marți, ceea ce ridică bilanțul îmbolnăvirilor la 28. Pentru că numărul pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus a trecut de 25, România intră în cel de-al doilea scenariu al epidemiei. 

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru pentru Digi24.

Următorul prag de la care se activează un nou scenariu, și mai restrictiv, este de 101 îmbolnăviri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmate 2001 cazuri de COVID-19.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult