Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Biroul MagiCAMP a fost spart. Vlad Voiculescu: „Cei care au intrat au purtat mănuși și au forțat fereastra”

Magicamp-

(Foto: Facebook/MagiCAMP)

Biroul MagiCAMP a fost spart noaptea trecută, a anunțat fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, cofondatorul MagiCAMP. Persoane care se pare că au purtat mânuși au furat jumătate dintre laptopuri, deși aveau la dispoziție și o sumă de bani. Melania Medeleanu, care lucrează cu Vlad Voiculescu la MagiCAMP, spune că mare parte din munca fundației s-a evaporat odată cu furtul de marți noapte.

„În noaptea asta, biroul MagiCAMP a fost spart.

Nu știu dacă am fost vizat eu, organizația sau pur și simplu niște obiecte.

Cei care au intrat au purtat mănuși și au forțat fereastra. Au furat doar jumătate din laptopurile din birou, nu s-au atins de banii care erau la vedere pe raft, de restul tehnicii de calcul sau de cheia de la mașina parcată în fața blocului.

Dacă au fost pur și simplu hoți... și dacă au vrut pur și simplu să facă rost de bani... îi rugăm să le aducă înapoi astăzi. Dincolo de obiectele pe care ar putea primi câteva sute de euro, este munca de luni de zile a echipei care organizează taberele pentru copii cu afecțiuni grave și toate celelalte proiecte MagiCAMP”, a scris Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

Anual, zeci de copii bolnavi de cancer vin în tabăra MagiCAMP, în comuna Brăneşti, unde sunt îngrijiţi de voluntari coordonaţi de Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu. 

„Și da, îți vine să urli. Și da, îți vine să pleci. Să te duci și să nu mai arunci nicio privire înapoi”

Mesajul Melaniei Medeleanu:

„Lucrăm pe laptopuri donate de oameni buni. Nu sunt cele mai performante, dar pentru ce facem noi sunt foarte bune. Dincolo de ce se vede concret în taberele MagiCAMP, în proiectele noastre - MagicBOX sau MagicHOME, munca noastră înseamnă mii de telefoane, mesaje, tabele, prezentări, liste cu sponsori, contacte, fotografii, filmulețe ale copiilor pe care i-am întâlnit.

Mare parte din toate astea s-au evaporat în această noapte.

LA 22:30 încuiam ușa biroului. La prima oră, un pahar cu apă vărsat pe o masă, birourile goale și un geam deschis.

Și gata. Munca noastră de atăta amar de vreme s-a topit.

Pozele copiilor noștri curcubeu sunt pe pereți: nu vrem să-i uităm niciodată. Oare hoții ăștia sau ce-or fi ei, or fi aruncat vreo privire pe pereți înainte de a ne înșfăca munca?

Și da, îți vine să urli. Și da, îți vine să pleci. Să te duci și să nu mai arunci nicio privire înapoi.

Dacă, prin absurd, pe olx sau mai știu eu prin ce tomberon, munca noastră intră în posesia cuiva, îl rugăm să ne-o aducă înapoi. Știu, e absurd. Încercăm totuși.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce fel de om sa fii sa vrei pur si simplu sa le faci un rau copiilor care deja sufera... De fapt, om e prea mult spus. ..
  • Like 0
 • Liana Li Liana Li check icon
  Nu puteau sa fure bolile copiilor? Asa le faceau un mare bine.
  Oare or putea dormi cu gandul asta? Oare cat de nenorocit poti sa fii sa furi din acest loc? Oare ...oare....intrebari la care nimeni nu va putea da un raspuns !!!
  • Like 0
 • Asta e tara in care traim si va fi mai rau decat atat. Domnule Voiculescu, ca un sfat de la un IT-ist, data viitoare luati legatura cu unul din baietii care au lucrat la Inspectorul Padurii in echipa de pe vremea guvernului Ciolos. Un backup la date nu strica niciodata. Sunt sigur ca s-ar fi gasit un sponsor intr-o companie de profil care sa va ofere cativa zeci de GB free. Daca stau bine sa ma gandesc, si Google Drive, Dropbox sau OneDrive ofera destul spatiu gratis. NU mai lucrati niciodata fara backup, ca v-au fost furate, sau s-ar fi stricat, cam tot aia e. Cat despre fapta, nici nu am cuvinte...
  • Like 1
 • O magarie relevanta pentru vremurile in care traim. Sa dai cu piatra la temelia unui loc, unde niste copii nevinovati isi gasesc zimbetul si alinarea. Nu cred ca se poate merge mai jos decit atit. Dar nimic nu mai surprinde in Romania recenta. Le urez oamenilor care lumineaza viata copiilor astora, sa fie puternici si sa nu renunte. N-as merge atit de departe sa cred ca miselia asta il vizeaza pe Vlad Voiculescu. Dar pot afirma fara sa gresesc ,ca asemenea intimplari sunt "roadele" a ceea ce societatea noastra a semanat . Zic societate pentru ca politicienii nostri nu sunt adusi de pe Marte , ei sunt rezultatul societatii romanesti. Deci probabil cel mai nimerit mod de a incheia acest comentariu: Sa ne fie rusine !
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult