Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Breaking. Săpoca: numărul morților a ajuns la 5, managerul spitalului și-a dat demisia, ministrul Sănătății face plângere penală

Sorina Pintea

Foto: Inquam Photos

O altă persoană rănită la Săpoca a decedat în cursul nopții, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, numărul morților ajungând la cinci. În urma tragediei, managerul Spitalului, Viorica Mihalașcu, și-a dat demisia.

Ministrul Sănătății o acuză pe Mihalașcu, o apropiată a PSD, pentru „proasta organizare a activității” din spital. Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală. În prezent, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău, relatează G4media.

Totodată, Pintea a anunțat că va depune plângere penală împotriva medicului de gardă și a asistentelor care erau de serviciu în acea noapte.

„Vorbim despre niște oameni care n-au respectat niște reguli. Este un lung șir de erori - Las’ că merge și așa”, a spus Sorina PIntea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabi check icon
    Ce informații aveţi voi despre repercursiunile unei demisii în alte ţări? Iată cam ce ştiu eu:
    În Japonia; demisia este un fel de „Hara-kiri profesional”, o mare rușine sancţionată în viitoarele posturi, la stat, dar mai ales la privat. Ți se cer multe explicații, care se vor verifica cu fostul angajator. E cam nasol, neică.

    În SUA și Canada; CV-ul angajatului este un fel de „carte de muncă” în care trebuie să-ți treci tot istoricul tău de muncă. N-ai cum să minți unde, și perioadele de timp unde ai lucrat, căci deobicei sunt verificate referinţele de la foştii angajatori. Dacă încerci, cumva, să „escamotezi” un job din CV, la următorul intervieu vei fi întrebat despre perioada de timp care-ţi lipsește între job-urile din CV. Deci nu ţine să zici, „eu mi-am plătit chiria cu banii pe care i-am câştigat uitându-mă pe sub capacele de bere” - că nu te va crede nimeni și vei fi respins drept un angajat în care nu se poate avea încredere.

    În Europa de vest (Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Franța, Italia, ţările scandinave) - n-am idee ce repercursiuni are un angajat care-și dă demisia, dar presupun că ar trebui să fie cam la fel, (aștept detalii de la cei care stiți).

    În România? La job-urile din privat, din câte știu, nu prea se verifică referinţele de la foştii angajatori - și asta îi dă posibilitatea candidatului să-și treacă cam ce-i convine lui în CV, sau să ascundă anumite job-uri de la care a plecat în condiții necivilizate, (lipsă preaviz, neglijenţă, delapidare, etc).
    La stat? se ştie! se intră pe pile, cunoştiinţe sau relații. Și chiar dacă un funcționar, manager sau ministru își dă demisia, nu-i vreo problemă. Că e transferat, sau își găsește în altă parte, tot la stat. Din această cauză, demisia dintr-o funcție de stat nu înseamnă nimic mai mult decât transferul într-un alt post călduţ, tot la stat. Trai, nenică! Conseciinţele demisiei unui funcţionar de stat sunt zero, chiar şi atunci când, din cauza incompetenţei, neglijenţei sau nepăsării, funcţionarul a cauzat moartea unor contribuabili care i-au plătit salariul.
    Până acum, eu n-am auzit la ştiri ca vreunul ar fi păţit vreo conseciinţă serioasă. De obicei, managerul sau ministrul care şi-a dat demisia nu i se pune sechestru pe proprietate. Nu a plătit nici măcar vreo mică amendă. Ci, pur şi simplu va fi ...reciclat. În România, nu există vreo suferinţă după demisia dintr-un post la stat.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Cred că e vremea să ne gândim extrem de serios să plecăm Definitiv din țară asta populată și condusă în marea majoritate de Imbecili.Altel oricare dintre noi sau apropiații noștrii poate fi in locul celor 5 nevinovați uciși .
    • Like 2
    • @ Dorin
      Zev check icon
      Valid. Da’ noi astia care am plecat de jde ani, si uite ca sunt saiturile pline de noi, enervandu-ne degeaba (fix ca voi), pentru noi n-ai un sfat? Morala e, instinctul de conservare care te impinge sa pleci, e okay, pleci si te stabilesti intr-alta parte, okay, totul e binisor spre bine, dar astia te scot din toti papucii oriunde ai fi. Blestem, zic si eu, de asta nu scapi. Decat daca nu-ti mai pasa, si atunci ai murit umpic. Aia e.
      • Like 1
    • @ Zev
      Dorin check icon
      Da . Parcă suntem blestemați să ne conducă toate scursurile acestei nații
      • Like 1
    • @ Dorin
      check icon
      Mai bine v-ați educa bunicii/unchii/mătușile/verii și tot neamul vostru +prietenii/cunoștințele sau amicii voștri,să nu-și mai vândă voturile pentru o kilă de ulei/zahăr sau făină.Plecați toți,dar când vă reintoarceți vreți schimbări,vreți o țară ca afară,când cei rămași,de 30 de ani aleg doar hoți și lepre în conducere
      • Like 0
  • check icon
    Noaptea minții! Ministrul trebuie să depună plângere penală? Procuratura și Poliția nu s-au autosesizat deja?! Sau sunt încă ocupați cu minivacanța, să-și cheltuie salariile mărite?
    • Like 4
    • @
      Razvan G check icon
      Chiar noaptea mintii - dar dna ministru nu simte nicio responsabilitate? Dansa lucreaza la alta institutie? Daca ea nu este responsabila, atunci cine? Mama-mare?
      Incredibil unde am ajuns. Si peste toate aceste tragedii, pluteste ca o lebada, viorica vasilica de la Videle....Kafka era umorist.....
      • Like 1
  • sphinx check icon
    "Las’ că merge și așa" e imnul PSD.
    Tovarasi, vot de blam pentru tovarasa Pintea, care intineaza idealurile social-democratiei! Treceti-o la Ape.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult