Foto: Inquam Photos
O altă persoană rănită la Săpoca a decedat în cursul nopții, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, numărul morților ajungând la cinci. În urma tragediei, managerul Spitalului, Viorica Mihalașcu, și-a dat demisia.
Ministrul Sănătății o acuză pe Mihalașcu, o apropiată a PSD, pentru „proasta organizare a activității” din spital. Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală. În prezent, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău, relatează G4media.
Totodată, Pintea a anunțat că va depune plângere penală împotriva medicului de gardă și a asistentelor care erau de serviciu în acea noapte.
„Vorbim despre niște oameni care n-au respectat niște reguli. Este un lung șir de erori - Las’ că merge și așa”, a spus Sorina PIntea.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
În Japonia; demisia este un fel de „Hara-kiri profesional”, o mare rușine sancţionată în viitoarele posturi, la stat, dar mai ales la privat. Ți se cer multe explicații, care se vor verifica cu fostul angajator. E cam nasol, neică.
În SUA și Canada; CV-ul angajatului este un fel de „carte de muncă” în care trebuie să-ți treci tot istoricul tău de muncă. N-ai cum să minți unde, și perioadele de timp unde ai lucrat, căci deobicei sunt verificate referinţele de la foştii angajatori. Dacă încerci, cumva, să „escamotezi” un job din CV, la următorul intervieu vei fi întrebat despre perioada de timp care-ţi lipsește între job-urile din CV. Deci nu ţine să zici, „eu mi-am plătit chiria cu banii pe care i-am câştigat uitându-mă pe sub capacele de bere” - că nu te va crede nimeni și vei fi respins drept un angajat în care nu se poate avea încredere.
În Europa de vest (Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Franța, Italia, ţările scandinave) - n-am idee ce repercursiuni are un angajat care-și dă demisia, dar presupun că ar trebui să fie cam la fel, (aștept detalii de la cei care stiți).
În România? La job-urile din privat, din câte știu, nu prea se verifică referinţele de la foştii angajatori - și asta îi dă posibilitatea candidatului să-și treacă cam ce-i convine lui în CV, sau să ascundă anumite job-uri de la care a plecat în condiții necivilizate, (lipsă preaviz, neglijenţă, delapidare, etc).
La stat? se ştie! se intră pe pile, cunoştiinţe sau relații. Și chiar dacă un funcționar, manager sau ministru își dă demisia, nu-i vreo problemă. Că e transferat, sau își găsește în altă parte, tot la stat. Din această cauză, demisia dintr-o funcție de stat nu înseamnă nimic mai mult decât transferul într-un alt post călduţ, tot la stat. Trai, nenică! Conseciinţele demisiei unui funcţionar de stat sunt zero, chiar şi atunci când, din cauza incompetenţei, neglijenţei sau nepăsării, funcţionarul a cauzat moartea unor contribuabili care i-au plătit salariul.
Până acum, eu n-am auzit la ştiri ca vreunul ar fi păţit vreo conseciinţă serioasă. De obicei, managerul sau ministrul care şi-a dat demisia nu i se pune sechestru pe proprietate. Nu a plătit nici măcar vreo mică amendă. Ci, pur şi simplu va fi ...reciclat. În România, nu există vreo suferinţă după demisia dintr-un post la stat.
Incredibil unde am ajuns. Si peste toate aceste tragedii, pluteste ca o lebada, viorica vasilica de la Videle....Kafka era umorist.....
Tovarasi, vot de blam pentru tovarasa Pintea, care intineaza idealurile social-democratiei! Treceti-o la Ape.