Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Breaking. Săpoca: numărul morților a ajuns la 5, managerul spitalului și-a dat demisia, ministrul Sănătății face plângere penală

Sorina Pintea

Foto: Inquam Photos

O altă persoană rănită la Săpoca a decedat în cursul nopții, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, numărul morților ajungând la cinci. În urma tragediei, managerul Spitalului, Viorica Mihalașcu, și-a dat demisia.

Ministrul Sănătății o acuză pe Mihalașcu, o apropiată a PSD, pentru „proasta organizare a activității” din spital. Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală. În prezent, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău, relatează G4media.

Totodată, Pintea a anunțat că va depune plângere penală împotriva medicului de gardă și a asistentelor care erau de serviciu în acea noapte.

„Vorbim despre niște oameni care n-au respectat niște reguli. Este un lung șir de erori - Las’ că merge și așa”, a spus Sorina PIntea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabi check icon
  Ce informații aveţi voi despre repercursiunile unei demisii în alte ţări? Iată cam ce ştiu eu:
  În Japonia; demisia este un fel de „Hara-kiri profesional”, o mare rușine sancţionată în viitoarele posturi, la stat, dar mai ales la privat. Ți se cer multe explicații, care se vor verifica cu fostul angajator. E cam nasol, neică.

  În SUA și Canada; CV-ul angajatului este un fel de „carte de muncă” în care trebuie să-ți treci tot istoricul tău de muncă. N-ai cum să minți unde, și perioadele de timp unde ai lucrat, căci deobicei sunt verificate referinţele de la foştii angajatori. Dacă încerci, cumva, să „escamotezi” un job din CV, la următorul intervieu vei fi întrebat despre perioada de timp care-ţi lipsește între job-urile din CV. Deci nu ţine să zici, „eu mi-am plătit chiria cu banii pe care i-am câştigat uitându-mă pe sub capacele de bere” - că nu te va crede nimeni și vei fi respins drept un angajat în care nu se poate avea încredere.

  În Europa de vest (Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Franța, Italia, ţările scandinave) - n-am idee ce repercursiuni are un angajat care-și dă demisia, dar presupun că ar trebui să fie cam la fel, (aștept detalii de la cei care stiți).

  În România? La job-urile din privat, din câte știu, nu prea se verifică referinţele de la foştii angajatori - și asta îi dă posibilitatea candidatului să-și treacă cam ce-i convine lui în CV, sau să ascundă anumite job-uri de la care a plecat în condiții necivilizate, (lipsă preaviz, neglijenţă, delapidare, etc).
  La stat? se ştie! se intră pe pile, cunoştiinţe sau relații. Și chiar dacă un funcționar, manager sau ministru își dă demisia, nu-i vreo problemă. Că e transferat, sau își găsește în altă parte, tot la stat. Din această cauză, demisia dintr-o funcție de stat nu înseamnă nimic mai mult decât transferul într-un alt post călduţ, tot la stat. Trai, nenică! Conseciinţele demisiei unui funcţionar de stat sunt zero, chiar şi atunci când, din cauza incompetenţei, neglijenţei sau nepăsării, funcţionarul a cauzat moartea unor contribuabili care i-au plătit salariul.
  Până acum, eu n-am auzit la ştiri ca vreunul ar fi păţit vreo conseciinţă serioasă. De obicei, managerul sau ministrul care şi-a dat demisia nu i se pune sechestru pe proprietate. Nu a plătit nici măcar vreo mică amendă. Ci, pur şi simplu va fi ...reciclat. În România, nu există vreo suferinţă după demisia dintr-un post la stat.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cred că e vremea să ne gândim extrem de serios să plecăm Definitiv din țară asta populată și condusă în marea majoritate de Imbecili.Altel oricare dintre noi sau apropiații noștrii poate fi in locul celor 5 nevinovați uciși .
  • Like 2
  • @ Dorin
   Zev check icon
   Valid. Da’ noi astia care am plecat de jde ani, si uite ca sunt saiturile pline de noi, enervandu-ne degeaba (fix ca voi), pentru noi n-ai un sfat? Morala e, instinctul de conservare care te impinge sa pleci, e okay, pleci si te stabilesti intr-alta parte, okay, totul e binisor spre bine, dar astia te scot din toti papucii oriunde ai fi. Blestem, zic si eu, de asta nu scapi. Decat daca nu-ti mai pasa, si atunci ai murit umpic. Aia e.
   • Like 1
  • @ Zev
   Dorin check icon
   Da . Parcă suntem blestemați să ne conducă toate scursurile acestei nații
   • Like 1
  • @ Dorin
   Mai bine v-ați educa bunicii/unchii/mătușile/verii și tot neamul vostru +prietenii/cunoștințele sau amicii voștri,să nu-și mai vândă voturile pentru o kilă de ulei/zahăr sau făină.Plecați toți,dar când vă reintoarceți vreți schimbări,vreți o țară ca afară,când cei rămași,de 30 de ani aleg doar hoți și lepre în conducere
   • Like 0
 • Noaptea minții! Ministrul trebuie să depună plângere penală? Procuratura și Poliția nu s-au autosesizat deja?! Sau sunt încă ocupați cu minivacanța, să-și cheltuie salariile mărite?
  • Like 4
  • @ Horia Pelle
   Razvan G check icon
   Chiar noaptea mintii - dar dna ministru nu simte nicio responsabilitate? Dansa lucreaza la alta institutie? Daca ea nu este responsabila, atunci cine? Mama-mare?
   Incredibil unde am ajuns. Si peste toate aceste tragedii, pluteste ca o lebada, viorica vasilica de la Videle....Kafka era umorist.....
   • Like 1
 • sphinx check icon
  "Las’ că merge și așa" e imnul PSD.
  Tovarasi, vot de blam pentru tovarasa Pintea, care intineaza idealurile social-democratiei! Treceti-o la Ape.
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult