Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Breverse după Brexit: mii de englezi au ocupat centrul Londrei și cer rămânerea în UE

Zeci de mii de britanici au protestat sâmbătă în centrul Londrei față de ieșirea Marii Britanii din UE. Unele dintre mesajele manifestanților, care cereau un „Breverse”, au fost "Nothing compares2EU" sau "Fromage not Farage", relatează News.ro

Protestul a început la ora 14:00, ora României, când o lungă coloană de manifestanți a început să mărșăluiască spre Parlament.

David lang, un inginer care militează pentru „Breverse”, a povestit pentru The Guardian că a fost unul dintre puținii oameni din firma sa care a votat „Remain”, în ciuda faptului că „dezlipirea de UE ne va falimenta în doi ani - aproape toate exporturile noastre sunt către UE. Este o nebunie.”

„Trebuie să subliniem că nu este posibil ca ei să declanșeze articolul 50, când puțin sub jumătate de țară se opune complet acestui lucru”, a spus o altă protestatară.

Zeci de steaguri europene erau purtate de mulţime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca "Brexitul este o prostie" sau "Campania 'Leave' a minţit".

"Am luat o decizie proastă din cauza minciunilor campaniei pro-Brexit. Eu vreau să ne revizuim decizia", a spus una dintre protestatare. „Iubim UE”, scria pe mai multe pancarte.

Este pentru a doua oară de la referendum când britanicii protestează față de Brexit.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Totuşi UK este singura ţară care a refuzat să treacă de la lire la euro. Nu mă pricep la economie, dar nu-mi dau seama de ce. Poate că şi refuzul acesta a creat o falie.
  • Like 0
 • check icon
  Sincer,trăiam cu impresia că doar noi românii avem mase uriașe de ignoranți de stânga, inconștienți, ușor manipulabili,cu bătrâni care uită că oricum sunt o piedică,povară pt. societate și nu trebuie să mai și îngroașe treaba asta prin voturi cretinoide.E, iată că se confirmă că prostia e infinită în timp și spațiu, dusă de egoismul primar al plebei pe culmi neprevăzute,chiar și în așa zisele țări dezvoltate(la ce capitol?și cine sunt beneficiarii reali?).
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Dezastrul începuse încă din 2008. Începuse prin declanşarea crizei, începuse cu spargerea bulei imobiliare. În SUA băncile au început să confişte case cu care nu mai aveau ce să facă. China a construit adevărate oraşe fantomă, neterminate. Dacă mă uit pe fereastră văd două blocuri gigant, unul terminat cam 70% şi al doilea doar scheletul de beton. Sunt din 2009 şi aşa vor rămâne. O posibilă destrămare a Europei e doar un efect al crizei, o criză care poate înainta galopant înspre depresiune. Scenariul clasic din anii 30. Depresiunile se succed la un interval de 50 de ani, conform ciclurilor economice descoperite de Kondratiev ("ciclurile" sau "valurile" lui Kondratiev, se poate căuta pe net).
  • Like 0
 • Maine o sa faca si leavers-i (ceilalti 52%) miting, adica alte sute de mii de oameni pe strada , asa ca D.Cameron a reusit sa aduca UK in faza nebuniei. Ce inseamna lipsa de viziune politica, in ce dezastru a antrenat intreaga Europa!
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult