Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Breverse după Brexit: mii de englezi au ocupat centrul Londrei și cer rămânerea în UE

Zeci de mii de britanici au protestat sâmbătă în centrul Londrei față de ieșirea Marii Britanii din UE. Unele dintre mesajele manifestanților, care cereau un „Breverse”, au fost "Nothing compares2EU" sau "Fromage not Farage", relatează News.ro

Protestul a început la ora 14:00, ora României, când o lungă coloană de manifestanți a început să mărșăluiască spre Parlament.

David lang, un inginer care militează pentru „Breverse”, a povestit pentru The Guardian că a fost unul dintre puținii oameni din firma sa care a votat „Remain”, în ciuda faptului că „dezlipirea de UE ne va falimenta în doi ani - aproape toate exporturile noastre sunt către UE. Este o nebunie.”

„Trebuie să subliniem că nu este posibil ca ei să declanșeze articolul 50, când puțin sub jumătate de țară se opune complet acestui lucru”, a spus o altă protestatară.

Zeci de steaguri europene erau purtate de mulţime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca "Brexitul este o prostie" sau "Campania 'Leave' a minţit".

"Am luat o decizie proastă din cauza minciunilor campaniei pro-Brexit. Eu vreau să ne revizuim decizia", a spus una dintre protestatare. „Iubim UE”, scria pe mai multe pancarte.

Este pentru a doua oară de la referendum când britanicii protestează față de Brexit.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Totuşi UK este singura ţară care a refuzat să treacă de la lire la euro. Nu mă pricep la economie, dar nu-mi dau seama de ce. Poate că şi refuzul acesta a creat o falie.
    • Like 0
  • check icon
    Sincer,trăiam cu impresia că doar noi românii avem mase uriașe de ignoranți de stânga, inconștienți, ușor manipulabili,cu bătrâni care uită că oricum sunt o piedică,povară pt. societate și nu trebuie să mai și îngroașe treaba asta prin voturi cretinoide.E, iată că se confirmă că prostia e infinită în timp și spațiu, dusă de egoismul primar al plebei pe culmi neprevăzute,chiar și în așa zisele țări dezvoltate(la ce capitol?și cine sunt beneficiarii reali?).
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Dezastrul începuse încă din 2008. Începuse prin declanşarea crizei, începuse cu spargerea bulei imobiliare. În SUA băncile au început să confişte case cu care nu mai aveau ce să facă. China a construit adevărate oraşe fantomă, neterminate. Dacă mă uit pe fereastră văd două blocuri gigant, unul terminat cam 70% şi al doilea doar scheletul de beton. Sunt din 2009 şi aşa vor rămâne. O posibilă destrămare a Europei e doar un efect al crizei, o criză care poate înainta galopant înspre depresiune. Scenariul clasic din anii 30. Depresiunile se succed la un interval de 50 de ani, conform ciclurilor economice descoperite de Kondratiev ("ciclurile" sau "valurile" lui Kondratiev, se poate căuta pe net).
    • Like 0
  • Maine o sa faca si leavers-i (ceilalti 52%) miting, adica alte sute de mii de oameni pe strada , asa ca D.Cameron a reusit sa aduca UK in faza nebuniei. Ce inseamna lipsa de viziune politica, in ce dezastru a antrenat intreaga Europa!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult