Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Breverse după Brexit: mii de englezi au ocupat centrul Londrei și cer rămânerea în UE

Zeci de mii de britanici au protestat sâmbătă în centrul Londrei față de ieșirea Marii Britanii din UE. Unele dintre mesajele manifestanților, care cereau un „Breverse”, au fost "Nothing compares2EU" sau "Fromage not Farage", relatează News.ro

Protestul a început la ora 14:00, ora României, când o lungă coloană de manifestanți a început să mărșăluiască spre Parlament.

David lang, un inginer care militează pentru „Breverse”, a povestit pentru The Guardian că a fost unul dintre puținii oameni din firma sa care a votat „Remain”, în ciuda faptului că „dezlipirea de UE ne va falimenta în doi ani - aproape toate exporturile noastre sunt către UE. Este o nebunie.”

„Trebuie să subliniem că nu este posibil ca ei să declanșeze articolul 50, când puțin sub jumătate de țară se opune complet acestui lucru”, a spus o altă protestatară.

Zeci de steaguri europene erau purtate de mulţime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca "Brexitul este o prostie" sau "Campania 'Leave' a minţit".

"Am luat o decizie proastă din cauza minciunilor campaniei pro-Brexit. Eu vreau să ne revizuim decizia", a spus una dintre protestatare. „Iubim UE”, scria pe mai multe pancarte.

Este pentru a doua oară de la referendum când britanicii protestează față de Brexit.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Totuşi UK este singura ţară care a refuzat să treacă de la lire la euro. Nu mă pricep la economie, dar nu-mi dau seama de ce. Poate că şi refuzul acesta a creat o falie.
    • Like 0
  • check icon
    Sincer,trăiam cu impresia că doar noi românii avem mase uriașe de ignoranți de stânga, inconștienți, ușor manipulabili,cu bătrâni care uită că oricum sunt o piedică,povară pt. societate și nu trebuie să mai și îngroașe treaba asta prin voturi cretinoide.E, iată că se confirmă că prostia e infinită în timp și spațiu, dusă de egoismul primar al plebei pe culmi neprevăzute,chiar și în așa zisele țări dezvoltate(la ce capitol?și cine sunt beneficiarii reali?).
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Dezastrul începuse încă din 2008. Începuse prin declanşarea crizei, începuse cu spargerea bulei imobiliare. În SUA băncile au început să confişte case cu care nu mai aveau ce să facă. China a construit adevărate oraşe fantomă, neterminate. Dacă mă uit pe fereastră văd două blocuri gigant, unul terminat cam 70% şi al doilea doar scheletul de beton. Sunt din 2009 şi aşa vor rămâne. O posibilă destrămare a Europei e doar un efect al crizei, o criză care poate înainta galopant înspre depresiune. Scenariul clasic din anii 30. Depresiunile se succed la un interval de 50 de ani, conform ciclurilor economice descoperite de Kondratiev ("ciclurile" sau "valurile" lui Kondratiev, se poate căuta pe net).
    • Like 0
  • Maine o sa faca si leavers-i (ceilalti 52%) miting, adica alte sute de mii de oameni pe strada , asa ca D.Cameron a reusit sa aduca UK in faza nebuniei. Ce inseamna lipsa de viziune politica, in ce dezastru a antrenat intreaga Europa!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult