Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Brutăria din Ditrău, amendată de Inspecția Muncii cu 10.000 de lei

Ditrau - angajat

Foto captura digi24

Brutăria din Ditrău a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Harghita cu 10.000 de lei, după ce inspectorii au descoperit patru abateri de la legislația în vigoare. 

„În urma controlului de ieri au fost constatate patru încălcări ale legislației în vigoare, pentru care au fost dispuse măsuri tehnice de remediere. Pentru încălcările respective au fost dispuse trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei, aceasta fiind aplicată pentru încălcări de electrosecuritate, respectiv împământarea unor echipamente fiind neconformă. Pentru evitarea unor pericole viitoare s-a dispus sistarea a trei echipamente până la remedierea problemelor”, a declarat la Digi24 secretarul de stat din Ministerul Muncii, Tudor Polak.

Citiți și:

Reprezentantul Ministerului Muncii a precizat că încă nu a fost finalizat controlul, dar că abaterile descoperite până acum nu sunt grave. Inspectorii au făcut verificări în ceea ce privește relațiile de muncă, cât și în domeniul securității muncii, iar rezultatele finale ale controlului ITM vor fi anunțate în următoarea perioadă.

Despre cei doi muncitori din Sri Lanka angajați în brutărie și pe care comunitatea locală i-ar dori plecați, verificările au stabilit că aceștia au fost angajați în mod legal.

Aproximativ 200 de localnici s-au adunat miercuri în faţa primăriei din Ditrău, nemulţumiţi că fabrica de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Temerea localnicilor din Ditrău a fost că brutarii singalezi vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal in rem în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • asta e rupta de comunism: a indraznit sa faca ceva diferit? il suna/verifica/cheama /viziteaza militia pana spune tot! si nu mai face nimic!
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Uff, bine ca s'a rezolvat cu electrosecuritatea. Au mai ramas doar probleme in comuna, cu tot ce nu e unguresc, drci cu srcuritatea locuitorilor, nu'i asa ? Dar cu onoarea nereperata a patronilor cum ramane ? Ca ei sunt acum si batuti si cu banii luati. Facerea de bine e totdeauna rasplatita intr'un singur fel...
  • Like 1
 • Tipic românesc. Ai probleme? Stai linistit ca venim in control si te ajutam sa te afunzi si mai adanc. Nu spun ca amenda sau avertismentele ar fi abuzive. Spun ca daca nu era aceasta situatie nu ar fi fost controlat sau pedepsit niciodata acel patron. Daca abia acum au descoperit acea neregula electrica inseamna ca pana acum nu a fost controlat niciodata. Banuiesc ca acea brutarie nu functioneaza de ieri sau de alaltaieri. Sau o fi fodt controlata dar nu a fost sanctionata...?
  • Like 1
  • @ Iustin Grama
   nu-s sigur ca "tipic romanesc" e formularea adecvata
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult