Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

C.T. Popescu: Pe 26 mai vom măsura gradul de prostire a poporului român. E prima campanie coborâtă la nivel de maimuțe antropoide

CTP la Jurnalul de seară

Pe lângă o România pro și alta anti-europeană mai există și o alta: o Românie buimacă, lipsită de informații elementare despre țara și lumea în care trăim, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

„Pe 26 mai vom măsura gradul de prostire a poporului român, nu de prostie, să fie foarte clar.

Un om poate să nu fie prost și să fie prostit. De ce? Din neștiință, din nepăsare, din inconștiență, din lipsă de experiență, poate să fie prostit, fără să fie prost, și vom vedea în ce măsură a reușit actuala putere să îi prostească pe români”, a afirmat jurnalistul în emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24.

Este nevoie, crede el, de educarea nu doar a copiilor, ci și a vârstnicilor din mediul rural. „Se rostește de atâtea ori educație. Câți se gândesc la educarea, la imunizarea față de prostire a unui om de peste 50 de ani din satele României? Oamenii ăștia nu merită să fie gândiți ca subiecte ale educației

Nimeni nu s-a ocupat niciodată de oamenii ăștia. Ne-am apucat să facem referendum, cum a fost pregătit? Trebuia să se facă misionariat civil, să vină organizații civice să vorbească cu oamenii din sate de 50 și 60 de ani. Să nu-i tratezi ca pe copii de 5 ani cum fac politicienii”. a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Nu am avut niciodată un nivel atât de jos al campaniei, să fie considerați oamenii atât de ușor de prostit. (...) E prima campanie coborâtă la nivel de maimuțe antropoide. Dl. Dragnea a spus că are el informații că SRI a depus plângere penală la Parchetul General împotriva lui Dragnea pentru că boicotează referendumul. Acest lucru l-a spus unei țări, unei Europe, unei lumi întregi. E mocirla minții”, a spus jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Casa cu sobolani. Stam in varful patului chiraind ca ne mananca sobolanii in casa noastra. I-au ros abecedarul aluia mic, au ros carja mamaiei, s-au bagat in camara si au ras totul, trec pe langa noi domoli, grasi si suficienti, multumiti de ecosistemul LOR in care singurul nostru rol e acela de a munci si a ne imprumuta pentru a aduce mancare in camara pe care ei o devasteaza zilnic. Pisicile au plecat de mult, iar caine nu ne-am mai luat dupa ce l-au omorat, ca doar era inca o gura de hranit, nu? Intre timp astia si-au construit gauri adanc, in amarata de fundatie a amaratei nostre case, pregatiti sa fie pe mai departe si sobolanii copiilor copiilor nostri. Optiuni?
  1. Vinul maneaua si chiraiala din varful patului, injurand stapanirea ca nu a deratizat niciodata cum se cuvine coltul nostru de existenta,
  2. Lumea in cap si desaga in care, daca suntem norocosi vom lua macar un soricel pe care sa-l ducem cu noi, simbol al putintei noastre.
  3. Altceva? Sapa e departe...lutul si sticla pisata sunt in coltul curtii...De la vecin nu vreau sa primesc ajutor, ca are ganduri ascunse, l-am vazut cum se uita cu invidie la sobolanii mei grasi...Oricum vine primarul si ne da maica, ne da, ca ne-a mai dat...
  • Like 0
 • Gradul de prostire s-a văzut la referendumul pentru susținerea familiei tradiționale. Acuma va fi doar o confirmare la ceea ce deja stim
  • Like 0
 • Atata timp cat dreapta nu are un mesaj clar ptr romani nu are nici macar o sansa.Iar Orban nu nici carisma si nici putere de a conduce alianta de dreapta!
  • Like 0
 • Nu i-a prostit PSD, i-a preluat gata prostiți de PCR și de urmașii lui - FSN, PDSR și cum s-au mai numit ei.
  • Like 0
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, aveți perfectă dreptate. Vă așteptăm cu nerăbdare emisiunile, poate că ați rămas singurul ”gazetar” corect. Respect și multă sănătate, domnule Cristian Tudor Popescu.
  • Like 0
 • dan check icon
  In anii 1990 exista o fraza celebra " ati mintit poporul cu televizorul" acum dupa atatea minciuni se pare ca l-au prostit de tot.
  • Like 1
 • Ada check icon
  Bravo, d-le CTP !
  V-am urmarit aseara si sunt de acord cu tot ce ati spus.
  In fiecare saptamana astept ziua de joi ca sa vad emisiunea. De data asta oamenii au datoria sa nu se lase prostiti.
  • Like 2
 • „Prostirea„ electoratului este urmărită de toate partidele politice nu numai de cele de la putere dar, ca orice acțiune și logică politică, există „prostire rea” și „prostire bună”.
  Singura opțiune care nu poate fi acuzată de prostire este aceea de a asigura, prin vot, o rotație a partidelor de la putere și evitarea realizării unei majorități zdrobitoare a unei/unui coaliții/partid politice/politic, obligând astfel forțele politice la colaborare. Așa că participați la vot cît mai mulți și votați fiecare cu cine doriți și luați-vă gândul de la o forță politică mesianică.
  • Like 2
 • Cine d.le CTP sa faca educatie taranilor si nu numai spune ti mi ??? Cînd de fapt asta se si doreste sa nu fie informati sa nu se stie nimic ! Vai si amar de tarisoara asta ! Mare dreptate aveti ! Toata stima !
  • Like 0
 • CTP-ul a vrut să fie delicat ca să nu -l înjure ăştia iar dar corect e "gradul de prostie" şi sincer să fiu a mai fost măsurat odata în '90 , 20 mai ....
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult