Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ca răspuns la „cazul Valiza”, Liviu Dragnea a organizat o mică scenetă la Parlament, înaintea CEx-ului PSD unde se anunță „decizii neplăcute”

Liviu Dragnea - valize

(Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Liviu Dragnea a încercat să ridiculizeze investigația anunțată de Rise Project, după ce ziariștii de la această publicație anunțaseră găsirea unei valize cu documente despre TelDrum.

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a prezentat luni în fața ziariștilor din Parlament cu două valize: una cu gogoși și una cu șase dosare, multiplicate, având pe copertă imaginea președintelui Klaus Iohannis. 

În profunzime:

(Foto: Inquam Photo/Octav Ganea)

A fost reacția președintelui PSD după ce ziariștii de la Rise Project au scris că „o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui”.

(Foto: Inquam Photo/Octav Ganea)

Înainte de a intra la ședința CEx PSD, Liviu Dragnea a spus că este posibil ca azi să fie excluși din partid „colegi care au uneltit.” 

(Foto: Inquam Photo/Octav Ganea)

„Va fi o şedinţă din păcate neplăcută, dar necesară”, a afirmat Liviu Dragnea.

„O să propunem mai mulţi, ca să închidem toată această perioadă în care unii colegi au uneltit, negociat pentru ca Guvernul PSD să pice”, a declarat Dragnea, întrebat dacă va face propuneri de excluderi din partid.

Potrivit Digi24, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu ar urma să fie excluşi din PSD, iar după excluderile din partid ar urma o remaniere la nivelul Guvernului. Vicepremierul Paul Stănescu ar urma să fie schimbat vineri din Guvern, potrivit Digi24.

Îți recomandăm

Victor Ponta: „E un măcel”

Fostul premier Victor Ponta a declarat că scandalul din PSD afectează viața tuturor românilor, din moment ce partidul este la guvernare. 

„Nu am văzut niciodată așa ceva. Am intrat în partidul lui Adrian Năstase, am fost în partidul condus de Geoană, am condus și eu. Partidul are multe păcate, dar a fost un partid puternic care a guvernat bine România. Ce se întâmplă acum la PSD seamănă cu Convenția Democratică din anii 90. E un măcel”, a spus Victor Ponta la Digi24.

„Spre deosebire de foștii președinți, mă includ, care aveau o anumită vizune, aveam aliați politici, Dragnea ori te cumpără, ori te elimină. A făcut lucrul ăsta cu mine, cu Grindeanu, mulți alți oameni din PSD pe care nu a putut să îi cumpere. Acum a venit rândul lui Țuțuianu. Lecția ar trebui să fie clară pentru cei care tac și cred că se pot înțeleg cu Dragnea. La Dragnea, ori primești mită din banii partidului... eu vorbesc de faptul că nu există o solidaritate în jurul unor idei. Acolo ori faci ca Dragnea, ori ești dată afară”, a mai spus Ponta.

Fondatorul Pro România a vorbit și despre valiza cu documente Tel Drum, care ar fi fost găsită pe un câmp din Teleorman.

(Foto: Inquam Photos)

„Toată lumea din PSD și din afară știe foarte clar că Dragnea e Tel Drum. Nu am putut să obținem documente că Dragnea a avut protecție. Dacă există proble pentru ceea ce noi toți știm că e adevărat. A făcut un circuit prin care banii publici se duceau la primari, președinți de CJ, s-a întâmplat sub toate guvernările. S-a făcut o caractiță de sute de milioane. E un caz de crimă organizată și corupție. Sper ca în acea valiză să fie ce ne-a lipsit tutror. Să trecem la ceva ce se poate proba”, a spus Ponta la Digi24.

Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, excluși din PSD

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, anunță Digi24. Cei doi au spus că vor contesta decizia. 

(Foto: Facebook/Marian Neacșu)

Adrian Ţuţuianu a declarat că este vorba de o greşeală majoră, în timp ce Marian Neacşu a spus că i se pare o „execuție publică”. Vicepremierul Paul Stănescu ar urma să fie remaniat din Guvern, potrivit informațiilor Digi24.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Belinache încă mai crede în eternitatea şefiei sale şi în păcălirea justiţiei. Nici nu ştie cât se înşeală ...
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Si eu care credeam ca si-a facut bagajele pentru Jilava... :(
  • Like 2
  • @ mike
   Cred că sunt chiar bagajele pentru Jilava dar, cu umorul lui de Teleorman, le-a prezentat drept altceva. Gogoșile sunt cadouri pentru viitorii colegi de celulă, ca să nu îl oblige chiar din prima zi să scape pe jos săpunul la baie, iar dosarele sunt pentru viitoarele lui opere științifice.
   • Like 3
 • Jurnaliștii care înțeleg că a face presă înseamnă a alerga după ”mai marii” zilei pentru a le smulge declarații, au refuzat gogoșile oferite de Dragnea dar au ”halit” pe nemestecate gogoașa din valiza micului fermier teleormănean. Pe de alta parte, Ponta ne arată cât a fost el în stare să înțeleagă din actul guvernării, adică nimic. El ne spune mai mereu că guvernarea însemnă potlogăriile făcute de către ”obrazele subțiri” la un pahar de șampanie sau prin întâlniri de tip conspirativ ( vezi întâlnirea lui Ponta cu emisarul lui Băsescu pentru numirea LCW ) și tot Ponta, de astă dată procurorul Ponta, ne spune cum trebuie întocmit actul de acuzare împotriva lui Dragnea: ”Toată lumea din PSD și din afară știe foarte clar că Dragnea e Tel Drum”.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Ar vrea el Dragnea, stăpânul pe care îl slugărești, ca și valiza de la Rise Project să fie plină tot cu gogoși. Mi-e teamă însă (vorba vine) că nu peste mult timp ți se va desființa postul de slugă, pentru că stăpânul va primi valize cu gogoși la Jilava.
   • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult