Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ca să înțelegem miza anticipatelor | Cel mai recent sondaj IMAS arată că PNL ar lua aproape 50 la sută, iar PSD e prăbușit la 20 la sută. Care e scorul USR, PLUS, UDMR și Pro România

IMAS - Europa FM

PNL ar obține cele mai multe voturi, urmați la distanță de PSD, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, arată cel mai recent raport IMAS realizat în ianuarie pentru Europa FM.

47,4 la sută dintre respondenți au spus că dacă ar fi organizate alegeri duminica viitoare ar vota cu PNL, în ușoară creștere față de rezultatul sondajului din decembrie anul trecut.

PSD ar obține puțin peste 20 la sută, față de 18,5 procente în sondajul de la finele anului trecut.

UDMR a înregistrat un scor de 4,7 procente, PMP este cotat cu 1,8 la sută din sufragii, iar ALDE e în ușoară scădere – 3,2%. Pro România scade cel mai mult, de la 6,4 la 3,8 la sută

USR a urcat de la 11,5 la 12,4 % dintre voturi, față de finalul anului trecut.

Formațiunea PLUS ar aduna 3,4 la sută din opțiunile de vot. 2,6 la sută ar vota cu alte partide decât cele menționate.

Aproape 18 la sută au răspuns că nu știu cu cine ar vota sau nu au răspuns.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Politica... toti sunt o apa si un pamant.
  Atatea calcule si paracalcule, analize de doi bani, strategii de inalta finete pe urmatorii naispe ani, spioni rusi si bischoni, ba nu demisionam ba demisionam, toti vorbesc peste tot mult si prost (mai putin in lift ca nu mai avem liftieri), ba un tur ba doua si bineinteles mostenirea grea de la Burebista saracu' incoace.
  Astia cand mai muncesc cand tot timpul vorbesc, dau declaratii si apar la TV. Eu inteleg comunicare comunicare, dar hai sa mai si muncim.
  • Like 1
  • @ Nume
   Dan check icon
   Poate ar fi mai bine daca , si-ar da ,,mana unii cu altii , si sa se inhame la ,,Caruta Romaniei si sa traga toti inainte, Dar asa ,,PNL-ul trage inainte si psd-ul trage inapoi ,!!Asa nu vom avansa in veci !!
   • Like 0
 • Dorin check icon
  20 % PSD ul ? Mult . Înseamnă că mai sunt destui români care vor analfabete ca Dănilă și hoți ca Dragnea să-i conducă și cărora să le pupe mâna.
  • Like 1
 • Toate coțcăriile politicianiste declanșate pe scena politică din toamna anului 2019 ne arată câți bani dau politicienii pe votul electoratului și pe respectarea legilor. Așa am ajuns să avem în parlament un partid care nu a fost prezent la alegerile legislative din 2016, așa am ajuns să asistăm la jelaniile celor înscăunați la guvernare că nu pot face ce le cere poporul pentru că nu au majoritate, așa am ajuns ca USR-ul să „intre la cutie” în frunte cu candidatul lor la președinție, așa am ajuns să descoperim cum că este un lucru foarte democratic ca presa să fie implicată în politică, fără să spună acest lucru, ba dimpotrivă, să-și trâmbițeze sus și tare independența și echidistanța politică, așa am ajuns ca dezbaterile electorale să nu aibă nici o legătură cu agenda cetățeanului și să fie transformate într-o bălăcărire de care se rușinează și maidanul.
  Peste toate astea se simte damful pestilențial al implicării serviciilor secrete în viața politică, începând cu metode mai ușoare, așa cum sunt rezultatele sondajelor caselor de cercetare sociologică, și terminând în forță cu șantajul bazat pe mapele profesionale sau dosare penale ținute în nelucrare.
  Cam aceasta este valoarea votului pusă în evidență de către politicienii care mimează întoarcerea la popor, un fel de zero barat.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult