Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut plângere la Parchet după ce i-a trimis 14.500 de euro unui bărbat aflat în Germania, dar a fost înșelat. Astăzi se dă sentința în dosar

Tăriceanu-

Foto: Inquam Photos

Magistrații Curții de Apel București sunt așteptați să ia vineri o decizie în cazul bărbatului care l-a înșelat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu suma de 14.500 de euro, după ce i-a promis că îi vinde o mașină. În prima instanță, acesta a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare și la plata de despăgubiri în valoare de 19.623 de euro, dar a atacat decizia. 

Cu cinci ani în urmă, Călin Popescu Tăriceanu a făcut plângere la Parchet după ce i-a trimis 14.500 de euro unui bărbat aflat în Germania pentru a-i cumpăra o mașină marca Mercedes.

Bărbatul, pe nume Kocsis Zolt, i-a trimis, potrivit procurorilor, lui Tăriceanu poze cu un autoturism despre care susținea că aparține unei familii de germani care vindea mașina fiului lor. În realitate, informația nu era reală, iar autoturismul nu a ajuns niciodată la șeful Senatului.

După ce a primit banii de la Tăriceanu prin virament bancar, inculpatul l-a mințit, susţinând că a cumpărat autoturismul şi a plecat cu el către România să-l aducă la Bucureşti, dar în Ungaria maşina s-a stricat şi că ulterior a restituit autoturismul vânzătorilor pentru a fi reparat.

Doamna divorțată care-și vinde mașina - ultima țeapă în materie de vânzări auto

Cunoscătorii pieței auto vorbesc despre cum pot fi cumpărătorii de bună credință duși de nas cu diferite scenarii. „În ultimul timp, au apărut foarte multe țepe în mediul online, în care se cer avansuri prin Western Union sau MoneyGram pentru mașini. Este un scenariu clasic cu o doamnă plecată din România și stabilită printr-un sat în Ungaria sau Franța, în munți, fără semnal la telefon și care comunică cu tine doar prin emailuri. Îți dă detalii foarte specifice despre mașina din anunțul postat de ea pe net, îți descrie performanța motorului etc. Apoi îți zice că e divorțată, dă detalii despre viața ei personală, îți spune că mașina e acasă în România, într-un garaj, foarte bine îngrijită. Apoi îți spune să transferi pe numele tău, dar în orașul ei, niște bani prin Western Union”, avertiza anul trecut, într-un articol în Republica, Alexandru Govoreanu

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da noi unde ne putem plânge ca individul asta ne înșeala de 20 de ani ?
    • Like 0
  • Vanu Vanu check icon
    nasol am ajuns... sa ma bucur de raul altuia
    • Like 2
  • check icon
    Care e țelul acestui articol? Că Tăriceanu e fraier? că așa sunt toți? Se știe că Tăriceanu are pasiunea mașinilor vechi/de epocă și a motocicletelor, mai interesant ar fi fost un interviu cu el și poze cu colecția sa de motoare, nu credeți?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult