Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Cum îi răspunde Viorica Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

(Foto Inquam Photos / George Călin)

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu o remaniere a guvernului, așa cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă și spune că este nevoie de o reformă a unor instituții ale statului și de o restructurare a Executivului care „să șteargă această impresie de lipsă de competență”.

Într-o discuție cu premierul, Tăriceanu spune că i-a recomandat să încerce să gândească „o restartare a guvernării”. „Pentru asta ar fi fost nevoie şi ar fi nevoie de câteva lucruri esenţiale: un program de guvernare regândit pe baza programului de guvernare care a fost votat în Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o propunere de noi obiective, o reformă a unor instituţii ale statului şi nu în ultimul rând o restructurare a echipe guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competenţă care trebuie să recunoaştem planează asupra guvernului existent", a spus șeful Senatului.

Tăriceanu consideră că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi adaugă că nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă.”

„Îi rog pe colegii din PSD să se gândească foarte serios la acest subiect, care ne dă posibilitatea să mergem mai departe, nu să ne mulţumim să terminăm târâş-grăpiş o guvernare. Ambiţia mea nu este asta. Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu doreşte să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcţia de preşedinte al Senatului. Complet greşit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul «câinele nu pleacă de la măcelărie» , vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni", a adăugat președintele ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu își dorește să fie candidatul la președinție al unei coaliții formate din PSD și ALDE și, în lipsa acestei susțineri din partea PSD, a amenințat cu ieșirea de la guvernare. 

Citiți și

Viorica Dăncilă: Probabil, referirea este la miniştrii dumnealui

Întrebată marți, la Craiova, ce părere are despre declaraţia liderului ALDE, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”, Viorica Dăncilă a răspuns că Guvernul a obţinut rezultate, iar probabil Călin Popescu Tăriceanu s-a referit la miniştrii pe care ALDE îi are în guvern.

„Sincer, mă surprinde această declaraţie a domnului Tăriceanu. Eu cred că acest guvern a obţinut rezultate şi cred că domnul Tăriceanu are miniştrii în acest guvern. Probabil, referirea este la miniştrii dumnealui, nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să-i răspund domnului Tăriceanu, este părerea dumnealui. Aş fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliţie şi nu prin intermediul presei”, a spus Viorica Dăncilă, scrie News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un imbecil, perfid, o lichea, asta a fost, de cand a "apărut" în politica dâmbovițeana împreună cu "marele afacerist" dubios, Dumnezeu să-l ierte, dacă merită, patriciu. Amândoi au aparut, la fel de ciudat ca nicolaescu, închipuitul mare regizor care a falsificat istoria, apoi punadu-se pe tanc, la revoluție și făcând pe "marele conducător de oști" împotriva celor pe care i-a lins toată "cariera", la fel cu dinescu și caramitru, alte dileme ale " revoluției". Tariceanu a ajuns politician de mahala, trădător, arivist, imoral, caricatural, un biet senil, iar patriciu un îmbogățit de năstase, alt "mare om politic", in realitate unul dintre cei mai mari borfași ăi nației, cu petrolul țării pe care l-a vândut " întreprinzătorilor " kazhi - cu ce drept, un nimeni vinde țara??? Nu realizează, tariceanu, ca el este, alaturi de actualul guvern evident, "impotent"-ul și senilul! A și uitat " marele succes" de 4% avut la europarlamentare? Își imaginează ca va scoate nai mul la prezidențiale? E pe făraș, așa cum merită. Locul lui, al pesedeului, al lui ponta, Voiculescu pe făraș, la gunoiul politicii românești este.
    • Like 1
  • check icon
    Cui îi pasă ce zice Tăriceanu??
    96% dintre români s-au prins că e de căcat, el și toată șleahta lui de Norici...
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult