Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Călin Popescu Tăriceanu: „Am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, deși românii au ales fără echivoc PSD-ALDE”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la reuniunea Adunării generale a primarilor de municipii, că la începutul anului a avut loc o încercare de „lovitură de stat de catifea”, pe care CCR a sancţionat-o prin „două decizii istorice”, precizând că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă şi a făcut un apel către edili, cărora le-a cerut să spună dacă simt presiuni de orice fel în desfăşurarea activităţii, potrivit news.ro

„Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancţionat-o prin două decizii pe care le-aş caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Preşedintele Senatului a precizat că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza „instituţiilor de forţă”.

Întrebat lui de jurnaliști dacă a sesizat o ofensivă a instituțiilor de forță, după cum a declarat președintele Senatului, premierul Sorin Grindeanu s-a eschivat de la un răspuns tranșant. 

„Cred că o să îl întrebați pe dânsul. Eu la întrebări de acest tip cred că am răspuns inclusiv azi, mai devreme. Încerc să pun în practică ceea ce înseamnă programul de guvernare. Pentru mine acestea sunt lucrurile importante. Avem o evaluare la sfârșitul primului trimestru. Chestiunea cealaltă, vă rog să îi întrebați pe cei ce fac afirmații de acest tip”, s-a eschivat premierul Sorin Grindeanu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să-i spună cineva acestui bufon că nimeni nu încearcă să blocheze activitatea Guvernului atît timp cît ea este corectă, transparentă și în beneficiul societății. Ce au încercat ei și modul în care își desfășoară activitatea este departe de aceste concepte. Nu avem nevoie de lecții de morală din partea unuia ca el, care "fentează" statul la coadă sfidînd pe față restul celor prezenți acolo, care minte în instanță, care nu respectă niște reguli elementare de circulație (la fel ca și ministrul Toader). Zeflemeaua, caterinca de prost gust, smechereala ne iese pe nas și ar fi bine să înțeleagă acest lucru pînă nu le-o strigăm noi, iar, din stradă.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult