Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Călin Popescu Tăriceanu: „Am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, deși românii au ales fără echivoc PSD-ALDE”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la reuniunea Adunării generale a primarilor de municipii, că la începutul anului a avut loc o încercare de „lovitură de stat de catifea”, pe care CCR a sancţionat-o prin „două decizii istorice”, precizând că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă şi a făcut un apel către edili, cărora le-a cerut să spună dacă simt presiuni de orice fel în desfăşurarea activităţii, potrivit news.ro

„Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancţionat-o prin două decizii pe care le-aş caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Preşedintele Senatului a precizat că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza „instituţiilor de forţă”.

Întrebat lui de jurnaliști dacă a sesizat o ofensivă a instituțiilor de forță, după cum a declarat președintele Senatului, premierul Sorin Grindeanu s-a eschivat de la un răspuns tranșant. 

„Cred că o să îl întrebați pe dânsul. Eu la întrebări de acest tip cred că am răspuns inclusiv azi, mai devreme. Încerc să pun în practică ceea ce înseamnă programul de guvernare. Pentru mine acestea sunt lucrurile importante. Avem o evaluare la sfârșitul primului trimestru. Chestiunea cealaltă, vă rog să îi întrebați pe cei ce fac afirmații de acest tip”, s-a eschivat premierul Sorin Grindeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să-i spună cineva acestui bufon că nimeni nu încearcă să blocheze activitatea Guvernului atît timp cît ea este corectă, transparentă și în beneficiul societății. Ce au încercat ei și modul în care își desfășoară activitatea este departe de aceste concepte. Nu avem nevoie de lecții de morală din partea unuia ca el, care "fentează" statul la coadă sfidînd pe față restul celor prezenți acolo, care minte în instanță, care nu respectă niște reguli elementare de circulație (la fel ca și ministrul Toader). Zeflemeaua, caterinca de prost gust, smechereala ne iese pe nas și ar fi bine să înțeleagă acest lucru pînă nu le-o strigăm noi, iar, din stradă.
    • Like 3


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult