Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Călin Popescu Tăriceanu: „Am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, deși românii au ales fără echivoc PSD-ALDE”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la reuniunea Adunării generale a primarilor de municipii, că la începutul anului a avut loc o încercare de „lovitură de stat de catifea”, pe care CCR a sancţionat-o prin „două decizii istorice”, precizând că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă şi a făcut un apel către edili, cărora le-a cerut să spună dacă simt presiuni de orice fel în desfăşurarea activităţii, potrivit news.ro

„Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancţionat-o prin două decizii pe care le-aş caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Preşedintele Senatului a precizat că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza „instituţiilor de forţă”.

Întrebat lui de jurnaliști dacă a sesizat o ofensivă a instituțiilor de forță, după cum a declarat președintele Senatului, premierul Sorin Grindeanu s-a eschivat de la un răspuns tranșant. 

„Cred că o să îl întrebați pe dânsul. Eu la întrebări de acest tip cred că am răspuns inclusiv azi, mai devreme. Încerc să pun în practică ceea ce înseamnă programul de guvernare. Pentru mine acestea sunt lucrurile importante. Avem o evaluare la sfârșitul primului trimestru. Chestiunea cealaltă, vă rog să îi întrebați pe cei ce fac afirmații de acest tip”, s-a eschivat premierul Sorin Grindeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să-i spună cineva acestui bufon că nimeni nu încearcă să blocheze activitatea Guvernului atît timp cît ea este corectă, transparentă și în beneficiul societății. Ce au încercat ei și modul în care își desfășoară activitatea este departe de aceste concepte. Nu avem nevoie de lecții de morală din partea unuia ca el, care "fentează" statul la coadă sfidînd pe față restul celor prezenți acolo, care minte în instanță, care nu respectă niște reguli elementare de circulație (la fel ca și ministrul Toader). Zeflemeaua, caterinca de prost gust, smechereala ne iese pe nas și ar fi bine să înțeleagă acest lucru pînă nu le-o strigăm noi, iar, din stradă.
    • Like 3


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult