Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cancelarului Angela Merkel i s-a făcut rău, în timpul unei ceremonii oficiale

Angela Merkel criză - captura

(Foto captura video)

Cancelarul german Angela Merkel a început să tremure puternic marți, în timpul unei ceremonii oficiale la Berlin, prilejuită de vizita noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski.

Merkel a încercat să atenueze spasmele apărute în timpul intonării imnurilor Germaniei şi Ucrainei, cuprinzându-și o mână cu cealaltă.

Întrebată de jurnaliști, după o oră, dacă se simte bine, cancelarul german a sugerat că era deshidratată. „Am băut cel puţin trei pahare de apă, care mi-au lipsit. Acum mă simt foarte bine“, a spus Merkel zâmbind. 

Presa germană scrie că nu a fost prima oară când cancelarul german s-a simțit rău. Merkel, care va împlini 65 de ani în luna iulie, urmează să se retragă din politică la finalul actualului mandat, care expiră în 2021.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Intalnirea cu Dumnezeu este foarte spirituala ... :)
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult