Soţia șefului statului, Carmen Iohannis, a declarat că este mult mai bine ca un copil să fie într-o şcoală, iar acest lucru este atât în beneficiul lui, cât şi al familiei, adăugând că oamenii sunt „fiinţe sociale” şi trebuie să fie cât mai mulţi împreună.
„Este mult mai bine să fie (n.r. - copilul) într-o şcoală, într-o comunitate, este în beneficiul lui şi al familiei. Nici nu se compară, suntem fiinţe sociale, trebuie să fim cât mai mulţi împreună, aşa ne simţim bine”, a spus duminică, la Sibiu, Carmen Iohannis, potrivit news.ro.
Soția președintelui Klaus Iohannis a participat duminică la Sibiu la turneul de tenis Sibiu Open.
Cântăreaţa Dana Nălbaru a scris pe blogul său, săptămâna trecută, că, împreună cu soţul său, actorul Dragoş Bucur, şi cu fiica lor de nouă ani, Sofia, au decis să o retragă pe fetiţă de la şcoală şi să înveţe în sistem „home schooling”.
Dragoș Bucur a scris pe blogul 4 în aventură despre problemele din sistemul de învățământ care l-au determinat să ia această decizie.
„Am retras-o din sistemul de învățământ de stat, am înscris-o la o școală tip umbrelă și ne-am aruncat în necunoscut. Sofia a fost într-o clasa care avea o învățătoare foarte bună, dar nici chiar o învățătoare foarte bună nu poate acoperi găurile dintr-un sistem care funcționează după reguli cu care noi (eu și Dana) nu mai suntem demult de acord. Sunt convins că acest „sistem”(ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa aștept , așa că prefer să mergem pe propriul nostru drum. Am citit un articol interesant in care sistemul era comparat cu un mare vapor care atunci când vrea să schimbe direcția are nevoie de timp si spatiu pentru asta, în timp ce bărcile micuțe din jurul lui pot face schimbarea pe loc. Îmi place să cred că suntem o mică bărcuță și că, în timp, sistemul de învățământ se va adapta vremurilor în care trăim”, a scris actorul.
Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a atras atenţia, la Digi24, că legislaţia este neclară în privinţa sistemului de home schooling și a spus că pot apărea probleme legate de înscrierea la liceu sau facultatate, din cauza cursurilor care nu pot fi echivalate sau a diplomelor nerecunoscute.
„Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislaţie clară care să îţi definească o rută de trecere din home schooling în sistemul public formal de şcoală, care sunt condiţiile de a accede din home schooling în gimnaziu, liceu, universitate, poţi să fii în situaţia ca, odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul şcolarizare acasă să nu poţi să te întorci în sistemul public. Să ai dificultăţi pentru că nu ai o diplomă care e acreditată, un număr de credite, ore”, a declarat ministrul Educației la Digi24.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Este mai ușor să îţi faci studiile acasă și să primești atenţie 100% decât să împarţi atenţie pe care ai nevoie cu zeci de alţi studenţi.